Home » Mailchimp handleiding » Koppelen WordPress en Mailchimp
koppelen WordPress en Mailchimp

Koppelen WordPress en Mailchimp

Koppelen van WordPress en Mailchimp

Het koppelen van WordPress en Mailchimp is een zoekopdracht die ik in mijn statistieken lees. Maar zo simpel ligt het niet. Hier zal ik vertellen hoe het werkt.

Koppelen van Mailchimp en WordPress

Mailchimp is een software systeem waarmee je bulk e-mails kunt versturen, of adverteren op Google of Facebook, je kunt er ansichtkaarten mee versturen en organische social posts publiceren en vast nog wel meer. Een heleboel dus.

Het is een bedrijf en dat bedrijf kan je een API-sleutel aanleveren. Dat is een code waarmee je een koppeling ofwel integratie kunt maken.

De integratie maakt Mailchimp niet zelf, zij leveren alleen de API-sleutel aan en daar kun je mee doen wat je maar wilt. Andere partijen die daar zin in hebben bouwen vervolgens een systeem waardoor je dingen aan Mailchimp kunt koppelen.

Als zo’n integratie niet goed werkt, dan neemt Mailchimp daar geen verantwoordelijkheid voor want zij hebben die integratie niet gebouwd.

WordPress

WordPress is een software systeem waar je websites mee kunt bouwen. Dat is geen bedrijf maar open source software. Dat betekent dat iedereen die daar de kennis voor heeft een stukje mee kan bouwen.

Dat doen ook heel veel mensen en zij bouwen extra dingetjes, zoals bijvoorbeeld een verbinding tussen Mailchimp en WordPress. Maar ze bouwen ook heel andere dingen.

De dingen die ze bouwen hebben vaak een gratis probeerversie en een betaalde versie waarbij je veel meer mogelijkheden krijgt.

Plugin

Als jij Mailchimp en WordPress wilt koppelen, dan moet je dus niet bij Mailchimp zijn, want Mailchimp creëert wel de mogelijkheid door een API-sleutel aan te leveren, maar verder doet Mailchimp niets.

Je moet hiervoor een WordPress plugin hebben. En daar zijn er een heleboel van. Deze plugins doen dit allemaal op hun eigen manier. En jij mag kiezen. Die plugin moet je installeren en verbinden met Mailchimp met behulp van de API sleutel. Dat klinkt intimiderend, maar het valt wel mee. De meeste plugins vertellen je precies wat je moet doen.

Als dit voor jou niet haalbaar is, dan moet je hiervoor naar je webbouwer, die kan je hiermee helpen.

De groeiversneller van je lijst

Hoe je een “weggever” maakt die converteert zodat je inschrijvingen krijgt van echt geïnteresseerde mensen.

Gepubliceerd op: 27-3-2022
Voor het laatst bijgewerkt op: 5-3-2023

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

E-mail specialist

Mailchimp expert en MailerLite expert

Scroll naar boven