Home » Mailchimp handleiding » Mailchimp audiences » Lijsten downloaden en omzetten naar kolommen
Lijsten downloaden en omzetten naar kolommen

Lijsten downloaden en omzetten naar kolommen

Geschatte leestijd: 3 minuten

Lijsten downloaden en omzetten naar kolommen

  • Klik op Audience
  • Selecteer je welke van je audiences je wilt downloaden
  • Klik op View contacts
  • En dan zie je boven de lijst een button staan: Export List.

Als die button heel licht van kleur is, dan heb je te lage rechten in het account om een lijst te mogen downloaden. Er is dan dus niet iets mis, je moet gewoon om hogere rechten vragen. Om lijsten te kunnen downloaden heb je de rechten van Admin nodig.

Als je op de button “Export List” hebt geklikt moet je soms een poosje wachten. Maar je kunt rustig iets anders gaan doen want Mailchimp zal je berichtje sturen als je download klaar staat.

Lijsten downloaden en omzetten naar kolommen

Maar als je de lijst dan gaat downloaden, dan ben je er nog niet. Ik hoor vaak van mensen dat ze niets aan die lijst hebben, want alles staat achter elkaar door zonder indeling.

Dat betekent dat je het bestand hebt geopend als csv-bestand: Comma Seperated Value. En is lastig lezen.

Dat je de download niet kunt lezen, ligt niet aan Mailchimp, maar aan de instellingen waarmee je het bestand hebt geopend. En die instellingen kun je veranderen.

Wil je beter werken met Mailchimp?

Beter werken met Mailchimp is een analysie van je account zoals je het nu gebruikt. Dan weet je daarna precies wat je goed doet en wat de verbeterpunten zijn. En zeker als je nu meerdere audiences hebt ga je er niet alleen meer uit halen, maar ook op kosten besparen.

Joop Nefkens

Helder, snel, betrokken en bereikbaar

De vakkennis van Judith is voor ons de sleutel tot het succes van e-mailing met Mailhcimp! Helder, snel, betrokken en bereikbaar! Wat een verademing als je een vraag, probleem of idee hebt en je krijgt ook nog, vrijwel direct, een antwoord. Joop Nefkens, Uw Chef Tricht *Mailchimp hulp is snel geregeld en je kunt het …

Helder, snel, betrokken en bereikbaar Lees meer »

De dames bieden hulp bij het omzetten naar kolommen

Als je de gegevens van je lijst graag in kolommen wilt hebben, dan moet je dat dus zelf regelen. Maar je weet niet hoe, want anders las je dit artikel niet.

Ik heb twee prachtige links voor je naar een heldere uitleg hoe je van het csv-bestand een bestand met kolommen kunt maken. Lees voor een uitleg hier verder op het blog van Tanja Cavaljé of hier op het blog van Joyce Dunnewold.

Lees ook: LinkedIn contacten exporteren

Als je rondloopt met vragen over Mailchimp dan kun je natuurlijk het hele web afstruinen, maar kan behoorlijk veel tijd kosten. Temeer daar veel informatie die je over Mailchimp vindt op het web, behoorlijk verouderd is.

Ik ben een Nederlandse Mailchimp expert en ik kan je helpen met Mailchimp. Je kunt ook een uurtje Mailchimp op maat bij me reserveren. Dat is veel efficiënter dan het web doorzoeken, want dan kun je al je vragen op me afvuren.

marketing art

Wachtlijst

Wil je mijn Mailchimp ninja-tips ontvangen?

Zet jezelf gerust op de wachtlijst. Ik verstuur mijn tips op maandagochtend rond koffietijd en we beginnen met een checklist.


Tanja Cavaljé

Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis

Vlak na mijn start als VA in 2013 ontdekte ik Judith. Een expert op het gebied van Mailchimp. En die kennis deelt Judith gul. Niet alleen in haar betaalde trainingen. Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis. Haar blogs helpen me ook professioneel op weg. En die krijg ik zomaar in mijn mailbox. Tanja …

Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis Lees meer »

Inschrijven >>

Met dank aan Esa Riutta voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Gepubliceerd op: 20-12-2017
Voor het laatst bijgewerkt op: 28-1-2023

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

E-mail specialist

Mailchimp expert en MailerLite expert

Scroll naar boven