Home » Mailchimp handleiding » Mailchimp en Canva
Mailchimp en canva

Mailchimp en Canva

Mailchimp en Canva

Mailchimp en Canva is een simpele integratie. Je maakt je afbeelding net als anders op Canva.com. Maar in plaats van ‘m te downloaden, zet je ‘m nu gelijk bij je afbeeldingen op Mailchimp.

Mailchimp en Canva: verbinding maken

Hiervoor moet je eerst op Canva een koppeling maken met Mailchimp.

  • Klik op het kleine pijltje bij Publiceren (rechts boven)
  • En kies voor Mailchimp
Mailchiimp en canva
Mailchimp met Canva verbinden

Nu krijg je een scherm waar je moet inloggen in Mailchimp, je moet de map kiezen waarin je je afbeelding wilt opslaan en daarna staat je afbeelding in de Content Studio. Klaar voor gebruik in een nieuwsbrief of op een landingspagina.

Is dit een handige integratie?

Alles is relatief natuurlijk. Het is niet zo heel erg veel werk om een afbeelding op je pc te downloaden en ‘m daarna weer naar Mailchimp te uploaden.

Maar hoewel deze integratie niet heel veel tijd bespaart, vind ik ‘m toch wel handig. Zeker als je Mailchimp ook gebruikt voor social posts of advertenties. Want op deze manier heb je al je materiaal klaarstaan.

Gebruik dan wel folders om alles ook weer gemakkelijk terug te kunnen vinden. Want anders moet je zoeken op naam en die moet je dan nog maar net weten.

Over Mailchimp integraties

Mailchimp heeft nog veel meer integraties. Sommige van deze integraties zijn handig, andere integraties (zoals deze) zijn gewoon leuk, maar stellen verder niet zoveel voor. Als je meer wilt weten over de integraties die Mailchimp biedt, lees dan even verder in de rubriek over integraties.

Daar staan ze natuurlijk niet allemaal want Mailchimp heeft honderden integraties, maar ik schrijf al een poosje en geleidelijk aan is er wel een aardig overzicht ontstaan.

Behalve een rubriek over integraties staat er op deze website ook een handleiding voor Mailchimp. Daarin vind je nog meer over hoe Mailchimp werkt. Maar lees vooral ook even het artikel over de verschillende versies van Mailchimp en wat je bij iedere versie krijgt.


Ik ben een erkende Nederlandse Mailchimp expert. Als je ondersteuning met Mailchimp wilt kun je zowel trainingen bij me volgen als een uur coaching.

Gratis Mailchimp tips

We beginnen met een checklist voor je nieuwsbrief en daarna krijg je op maandagmorgen telkens opnieuw ondersteuning over alles dat met Mailchimp te maken heeft.

De afbeeldingen op deze pagina heb ik natuurlijk gemaakt met Canva.

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

E-mail specialist

Mailchimp expert en MailerLite expert

Scroll naar boven