Home » Mailchimp handleiding » Mailchimp audiences » Mailchimp inschrijfformulier maken
Mailchimp formulier maken

Mailchimp inschrijfformulier maken

Mailchimp inschrijfformulier maken

Hier vertel ik over het maken van een Mailchimp inschrijfformulier. “Maken” betekent in dit geval dat je gaat bepalen welke vragen je op het formulier gaat zetten.

  • het toevoegen, verwijderen en verbergen van velden op je inschrijfformulier.
  • het vertalen van de termen die boven de velden van je inschrijfformulier staan.

Het formulier maak je met behulp van de buttons die je ziet staan in de grijze zijbalk aan de rechterkant van de pagina. Schrik niet van de hoeveelheid mogelijkheden, want we gaan ze niet allemaal gebruiken.

Het is aan te raden om mensen die willen inschrijven zo weinig mogelijk te vragen, want iedere vraag die je stelt kost je inschrijvingen. Niet doen dus. Het beste is om alleen te vragen naar het e-mailadres en de voornaam.

Mailchimp inschrijfformulier maken: tabblad Build it

Build it

Als je naar de formulieren gaat, staat het tabblad Build it al open. Je kunt direct beginnen.

build it

Plain text

Helemaal bovenaan krijg je de vraag of je het mensen toestaat een nieuwsbrief als platte tekst te ontvangen. Dat is een nieuwsbrief zonder opmaak en zonder plaatjes.

Het is aan te raden dit toe te staan. Een nieuwsbrief in platte tekst is prettig voor een aantal doelgroepen, bijvoorbeeld mensen die een voorleesprogramma gebruiken en mensen die niet willen dat jij kunt zien of ze je nieuwsbrief geopend hebben. En voor mensen die een e-mailprogramma gebruiken dat geen html kan lezen.

En als je een platte-tekst-nieuwsbrief meestuurt, is de kans kleiner dat je nieuwsbrief in een spamfilter blijft hangen. Dit is een erg belangrijke reden om dit vakje aan te vinken.

E-mailadres in het Nederlands

Field label

Om een label te kunnen vertalen, moet je dit doen: Ga met je muis naar het formulier, naar het vakje waar het Engelse woord Email Address in staat. Je ziet het vakje waar het woord in staat dan een kleurtje krijgen. Klik in dit vakje. Op het moment dat je in het vakje klikt, verandert de zijbalk.

Je ziet nu o.a. staan: Field label. In het veld daaronder kun je gewoon schrijven en je eigen vertaling neerzetten.

Field tag

Onder “field label” zie je nog een keer EMAIL staan in het vakje field tag. Doe hier niets mee. Blijf van de field tag af.

Mailchimp inschrijfformulier maken: voornaam in het Nederlands

First Name vertaal je op dezelfde manier:

  • Ga naar het vakje waar First Name staat en zie dat het zalmkleurig wordt
  • Klik in dit vak en zie dat de zijbalk verandert
  • Ga naar de zijbalk en wijzig First Name in het vakje field label in Voornaam
  • Doe niets met field tag
Wil je beter werken met Mailchimp?

Beter werken met Mailchimp is een analysie van je account zoals je het nu gebruikt. Dan weet je daarna precies wat je goed doet en wat de verbeterpunten zijn. En zeker als je nu meerdere audiences hebt ga je er niet alleen meer uit halen, maar ook op kosten besparen.

Waldien Burger

Koe bij de horens

Je ging erg voortvarend van start. Meteen de koe bij de horens. Heel goed! Flink tempo, waardoor we alles hebben kunnen behandelen en aan het eind wat meer tijd voor smalltalk hadden. Beter dan omgekeerd ;). Veel geleerd, kan nu zelf in het diepe. Bedankt. Waldien Burger, Netraam Woord Werk

Achternaam verbergen

De achternaam kun je op dezelfde manier vertalen, maar het is beter om dit vak te verbergen en niet naar de achternaam te vragen. Dit veld kun je als volgt verbergen:

  • Ga met je muis in het vakje met Last Name staan en zie het kleurtje verschijnen
  • Klik in dit vak en zie dat de zijbalk verandert
  • Vink nu Hidden aan
  • Klik op Save Field

Mailchimp inschrijfformulier maken

Bij het maken van een Mailchimp inschrijfformulier is het belangrijk dat je beseft dat als je een veld weggooit, je ook alle informatie weggooit die je verzameld hebt via dat veld. Bijvoorbeeld: je gooit per ongeluk het veld van de voornaam weg. Dan heb je gelijktijdig ook alle voornamen weggegooid en dat is niet meer te herstellen. Kies er daarom liever voor een veld dat je kwijt wilt te verbergen, want dan blijft de informatie intact en beschikbaar.

Ik ben een Mailchimp Pro partner en ik kan je helpen met Mailchimp. Als je net met Mailchimp begint kun je hier alles lezen over een Mailchimp startpakket. Dan hoef je je geen zorgen te maken over die formulieren, want die maak ik dan voor je in orde. En als je een andere vorm van hulp wilt, kijk dan eens op de pagina Mailchimp expert.

marketing art

Wachtlijst

Wil je mijn Mailchimp ninja-tips ontvangen?

Zet jezelf gerust op de wachtlijst. Ik verstuur mijn tips op maandagochtend rond koffietijd en we beginnen met een checklist.


Tanja Cavaljé

Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis

Vlak na mijn start als VA in 2013 ontdekte ik Judith. Een expert op het gebied van Mailchimp. En die kennis deelt Judith gul. Niet alleen in haar betaalde trainingen. Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis. Haar blogs helpen me ook professioneel op weg. En die krijg ik zomaar in mijn mailbox. Tanja …

Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis Lees meer »

Inschrijven >>

Gepubliceerd op: 8-10-2017
Voor het laatst bijgewerkt op: 23-10-2022

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

E-mail specialist

Mailchimp expert en MailerLite expert