Home » Mailchimp handleiding » Mailchimp formulieren vertalen
Mailchimp vertalen

Mailchimp formulieren vertalen

Mailchimp Pro Partner badge

Geschatte leestijd: 5 minuten

Mailchimp formulieren vertalen

Je Mailchimp formulieren kun je vertalen. En als je schrijft voor een Nederlands gezelschap dat is het een goed idee dit te doen. Want is het niet raar dat je een smak geld uitgeeft aan een mooie website, om vervolgens als je beet hebt en mensen zich inschrijven, onvertaalde en onopgemaakte bedrijfscorrespondentie rond te sturen?

Hoe je de Mailchimp formulieren vertaalt

Door de inschrijfformulieren te vertalen zorg je ervoor dat je Nederlandse lezers een keurig Nederlands inschrijfformulier te zien krijgen. En eentje dat niet vertaald is door Google Translate.

Inschrijfformulieren vinden

Je vindt de inschrijfformulieren door deze navigatie te volgen:

  1. Audience
  2. Signup forms
  3. Form builder
  4. En dan kies je voor het tabblad “Translate it”.

Auto-translate

Als je auto-translate aanvinkt dan zouden je formulieren zich aan moeten passen aan de taal de je bezoeker in z’n browser heeft ingesteld.

Maar ik kan je niet beloven dat dit ook echt gebeurt, want er zit een bug in dit systeem (2022).

En vink dit vakje alleen aan als het echt nodig is. Bijvoorbeeld doordat je zowel Nederlandse als Duitse lezers verwacht. Want die vertaling wordt door Google Translate gedaan en dan weet je het wel.

Mailchimp Nederlands

De taal staat standaard ingesteld op Engels.

Taal standaard ingesteld op Engels
Standaardtaal: Engels

Ik ga er nu vanuit dat je formulieren in het Nederlands gaat maken. Stel de taal nu in op Dutch.

Taal instellen op Nederlands

Je zou denken dat het nu klaar is, maar dat is helaas niet zo. Als je ietsje naar beneden scrolt zie je een heleboel kleine tekstjes in het Nederlands, met daarnaast diezelfde tekstjes in het Engels. Die kleine tekstjes moet je controleren en eventueel wijzigen.

Je moet nu ook beslissen of je je bezoekers gaat aanspreken met “je” of met “u”.

Let goed op komma’s en punten, want MailChimp gaat al die kleine stukjes tekst samenvoegen tot zinnen die in je formulierenset gebruikt worden.

Als je hiermee klaar bent, klik dan op de button met het opschrift Save Translation Settings.

Scrollen en formulier controleren

Scrol daarna nog meer naar beneden, dan zie je het eerste formulier. Controleer of het formulier zo goed is. Als het formulier niet goed is, moet je weer terug naar boven om daar de vertaling aan te passen.

Lees ook: “View this in your browser” vertalen

Als je geen WordPress website hebt en het embedded form van Mailchimp gebruikt, dan haalt hij ook die kleine stukjes tekst op. Het is dus echt belangrijk dat je de vertalingen niet in het formulier corrigeert, maar in de velden daarboven.

Introductie boven je Mailchimp formulier

Als je een introductie wilt plaatsen, scrol dan vlak onder de header aan de rechterkant van je formulier en ga daar met je muis over je formulier tot je Edit ziet verschijnen.

Introductie boven je Mailchimp formulieren
Formulier bewerken

Als je op Edit geklikt hebt, krijg je een veld waar je iets kunt schrijven. Hier kun je een introductie plaatsen of een foto die uitsluitend op je eerste formulier moet komen.

Als je rechtsboven op Save & Close geklikt hebt, kom je weer aan de voorkant van het formulier.

Als je het eerste formulier vertaald hebt, ga je weer terug naar boven, naar het balkje waar Signup form staat. Als je dit menu opent kun je een volgend formulier aanklikken. Je moet alle formulieren nalopen.

Update profile sample form

Eén van de formulieren is het Update profile sample form. Let hier heel goed op, want als je hier naar beneden scrolt zul je zien dat hier een Engelse tekst blijft staan. Deze Engelse tekst moet je in het formulier aanpassen.


Ik ben een Mailchimp PRO partner en ik kan je helpen met Mailchimp.

marketing art

Wachtlijst

Wil je mijn Mailchimp ninja-tips ontvangen?

Zet jezelf gerust op de wachtlijst. Ik verstuur mijn tips op maandagochtend rond koffietijd en we beginnen met een checklist.


Tanja Cavaljé

Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis

Vlak na mijn start als VA in 2013 ontdekte ik Judith. Een expert op het gebied van Mailchimp. En die kennis deelt Judith gul. Niet alleen in haar betaalde trainingen. Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis. Haar blogs helpen me ook professioneel op weg. En die krijg ik zomaar in mijn mailbox. Tanja …

Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis Lees meer »

Inschrijven >>

Gepubliceerd op: 29-8-2021
Voor het laatst bijgewerkt op: 27-1-2023

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

E-mail specialist

Mailchimp expert en MailerLite expert

Scroll naar boven