Home » Mailchimp mobiel
Mailchimp mobiel

Mailchimp mobiel

De mobiele versie van je Mailchimp nieuwsbrief kun je een eigen opmaak meegeven. Dat hoeft niet want alles is goed ingesteld. Maar als je het anders wilt dan kan dat. Je kunt Mailchimp mobiel precies zo opmaken als je maar wilt. Denk daar ook even over na, want je mag verwachten dat een flink percentage van je lezers je nieuwsbrief leest op een mobiel device.

Mailchimp mobiel

Rond 40% tot 50% van je abonnees leest je nieuwsbrief op een mobiel apparaat. Daarom is het zaak dat je nieuwsbrief responsive is. Mailchimp nieuwsbrieven zijn responsive, op voorwaarde dat je ze maakt zoals het hoort. Je moet er met name op letten dat je afbeeldingen in een blok voor afbeeldingen zet.

Mailchimp mobiel opmaken

Je kunt de opmaak van mobiele versie zelf bepalen.

Maar de instellingen zoals Mailchimp het gedaan heeft zijn erg goed, dus wat mij betreft hoef je hier niets aan te doen. Maar als je er iets aan wijzigen wilt kun je hieronder lezen hoe je dit kunt doen.

mobiel stijlen

Mailchimp mobiel opmaken

Headings zijn kopjes. Op het screenshot hieronder zie je 2 kopjes staan, maar als je op Mailchimp even verder scrolt dan krijg je er 4 te zien.

Mobiel heading

Je kunt hier het formaat van de kopjes veranderen en daarnaast de regelafstand: normaal, krap, anderhalf, dubbel. Daarna ga je aan de slag met de boxed text, de preheader, de header, de body en de footer.

Hulp met Mailchimp

Als je een klein beetje hulp wilt met Mailchimp, dan is uurtje hulp inhuren via de Mailchimp helpdesk een fijne oplossing.

review van een vrouw

Probleem diezelfde avond opgelost

Gisteren probleem met Mailchimp, kwam via Facebook bij Judith uit. Ik heb haar mailtje gestuurd en ondanks dat het 2e Paasdag was, kreeg ik vrij snel een antwoord. Mijn probleem was nog diezelfde avond opgelost! Dank je Judith, je bent een kanjer! Karin *Wist je dat je Mailchimp hulp kunt krijgen vanaf een uur? Deze …

Probleem diezelfde avond opgelost Lees verder »

Dunnetjes overdoen

Alles wat je hiervoor gedaan hebt bij de opmaak van je nieuwsbrief doe je hier dus nog eens dunnetjes over voor de mobiele versie van je nieuwsbrief. Maar wat echt belangrijk is, is dat je de letters van de mobiele versie van je nieuwsbrief niet te klein maakt. Mailchimp heeft ze groot genoeg ingesteld.

Mailchimp mobiel is dus al gewoon goed ingesteld en in principe hoef je daar niets aan te doen. Maar als je dat beslist wilt, kun je de opmaak veranderen. Net wat je wilt.

Dit artikel maakt deel uit van een gratis cursus over het maken van een Mailchimp drag & drop nieuwsbrief. De andere artikelen van deze serie vind je hieronder.

Ik ben een erkende Mailchimp expert en ik kan je uitstekend helpen met Mailchimp. Hier vind je een overzicht van de soorten hulp die ik je kan bieden. En voor hulp hoef je niet beslist alles uit handen te geven of een cursus te volgen. Je kunt ook een uur hulp inkopen.

marketing art

Heb je iets aan dit artikel?

Waardeer je dit artikel? Je kunt me motiveren nog meer gratis artikelen voor je te schrijven door je erop te abonneren. Ook gratis.

Gepubliceerd op: 31-8-2021
Voor het laatst bijgewerkt op: 15-7-2022

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

Mailchimp expert