Home » E-mailmarketing » E-mailstrategie » Grote mailingljist » Mailchimp Pro add on
Mailchimp Pro

Mailchimp Pro add on

Activeren van de Mailchimp Pro

Als je deze betaalde add on wilt gaan gebruiken, hoef je niet te upgraden, je kunt ‘m er los bij inkopen. Ga naar:

  • je gebruikersnaam (rechts boven)
  • Billing
  • Monthly plan or credits

Scrol dan naar beneden tot je Mailchimp Pro tegenkomt en activeer ‘m.

En als je ‘m niet meer wilt, dan kun je volgens dezelfde route weer deactiveren.

Wat krijg je met de Mailchimp Pro add on

Premium support

Je krijgt premium support van Mailchimp. Dat betekent dat als jij iets vraagt, je opgeschoven wordt naar bovenaan in de rij. Daardoor krijg je heel snel hulp en antwoord op je vragen.

Complexe segmentatie

Je kunt veel complexere segmenten maken en dus veel gerichter mailen.

Extra merge velden

Bij de gewone versies van Mailchimp heb je 30 merge velden om informatie op te slaan. Met Mailchimp Pro krijg je 50 extra velden, waardoor je maar liefst 80 merge velden tot je beschikking hebt.

Time warp voor automation

Time warp betekent dat Mailchimp de verzendtijd die jij kiest aanpast aan de tijdzone waar de ontvanger van je e-mails zit. Met Mailchimp Pro en Mailchimp Premium kun je deze functionaliteit ook gebruiken voor Automation. Heel belangrijk als je een internationale klantenkring hebt.

Extra e-mails voor Mandrill

Mandrill is het broertje van Mailchimp. Je gebruikt Mandrill voor transactionele e-mails. Met Mailchimp Pro en Mailchimp Premium krijg je extra blokken voor transactionele e-mails met Mandrill.

Inbox preview

100 inbox previews per factureringscyclus.

Multi variate testen

Multivariate testen is erg uitgebreide AB-test waarbij je niet vast zit aan 2 variabelen. Mailchimp Pro en Mailchimp Premium kun je multivariate testen met 8 verschillende variabelen. En dat is echt een heleboel. Daar moet je audience natuurlijk wel groot genoeg voor zijn.

Vergelijkende statistieken

De mogelijkheid om meerdere statistieken met elkaar te vergelijken in één rapport, zodat je patronen kunt ontdekken.

Inzage in je verzendreputatie

Je verzendreputatie is bij e-mailmarketing verschrikkelijk belangrijk, want je verzendreputatie beïnvloedt de aflevering van je nieuwsbrief. Met Mailchimp Pro en Mailchimp Premium krijg je inzage in je verzendreputatie.

Inzage in de aflevering

Met deze functionaliteit kun je de aflevering van je nieuwsbrief volgen. Je kunt tijdens de verzending zien of je nieuwsbrief door de ontvangende servers geaccepteerd wordt en je kunt ook zien in welke folder hij wordt afgeleverd. En als je ziet dat je nieuwsbrief naar spam gaat, dan kun je de verzending van de rest van je nieuwsbrieven stoppen.

Verzending stoppen

Terwijl je nieuwsbrief verzonden wordt op de stopknop klikken, zodat de rest van je nieuwsbrieven niet verzonden wordt. Hiervoor heb je minimaal 10.000 abonnees nodig.

Verzenddag optimalisatie

Met de Pro add-on geeft Mailchimp je ook advies over de beste verzenddag in relatie tot jouw audience.

De verzendlimiet is 12 maal de omvang van je audience.

Luxe Mailchimp add on

Dit is wat de luxe versie van Mailchimp Pro je biedt. En als je net begint met Mailchimp dan kun je dit ook allemaal krijgen met Mailchimp Premium. Er zijn verschillen tussen Premium en Pro, maar die verschillen zijn heel klein.


Ik ben een Mailchimp Pro partner. Dat betekent niet dat uitsluitend met Mailchimp Pro werk, het betekent dat ik zowel door Mailchimp erkend ben als erg veel ervaring heb. Ik kan je helpen met Mailchimp.

Gratis Mailchimp tips

We beginnen met een checklist voor je nieuwsbrief en daarna krijg je op maandagmorgen telkens opnieuw ondersteuning over alles dat met Mailchimp te maken heeft.

Met dank aan John Hain voor het beeld in de uitgelichte afbeelding

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

E-mail specialist

Mailchimp expert en MailerLite expert

Scroll naar boven