Home » Mailchimp verandert woorden
Mailchimp verandert woorden

Mailchimp verandert woorden

Mailchimp verandert woorden

Ik weet niet of je dit wel eens mee hebt gemaakt en als dat niet zo is hoop ik dat dit zo blijft. Maar het ziet eruit alsof het spookt: je typt iets en Mailchimp maakt er een potje van en verandert het gewoon.

Als je ooit iets dergelijks meemaakt met Mailchimp of andere software, dan moet je niet te snel denken dat het aan de software ligt. Je moet oorzaken gaan uitsluiten. Want anders zoek je je wezenloos omdat je de oplossing zoekt waar hij niet ligt.

Mailchimp verandert woorden

Oorzaken uitsluiten

Begin eens met uit te sluiten dat het ligt aan de browser die je gebruikt. Dat doe je door een andere browser te gebruiken en te kijken of het dan ook spookt en Mailchimp dan ook de letters en woorden verandert.

Meestal zal dat niet het geval zijn, want ik weet (niet helemaal toevallig) dat dit probleem zich regelmatig voordoet als je

  1. werkt met browser Google Chrome en
  2. hebt ingesteld dat Chrome automatisch moet vertalen

Dat is meestal de oorzaak en dat ontdek door een andere browser te gebruiken en te kijken of het dan ook gebeurt.

Mailchimp verandert woorden

Andere pc gebruiken

Vraag aan een ander of je zijn of haar pc heel even mag gebruiken en kijk of het dan ook gebeurt.

Als het niet gebeurt op een ander pc, dan ligt het dus aan je pc. Je moet dan serieus gaan denken aan een virus op je pc, dus dan moet je je hele pc opschonen.

Mailchimp verandert woorden

Minimale systeemvereisten

Als dat het ook allemaal niet blijkt te zijn, dan moet je nog verder kijken. Het kan zijn dat het systeem dat je gebruikt niet voldoet aan de minimale systeemvereisten die Mailchimp nodig heeft.

Dat is geen waarschijnlijke oorzaak, want als je een systeem gebruikt dat niet voldoet aan de minimale systeemvereisten, dan kun je meestal niet eens inloggen. Maar als de eerder genoemde mogelijke oorzaken het niet waren dan moet je hier wel even naar kijken.

Mailchimp verandert woorden

Heb je het plakvenster wel gebruikt?

Ook geen waarschijnlijke oorzaak, maar ik noem toch maar even nu we toch op zoek zijn: heb je tekst geplakt zonder het plakvenster te gebruiken? Hierdoor veranderen de woorden niet, maar de opmaak verandert er wel door.

plakvenster
Plakvenster
marketing art

Heb je iets aan dit artikel?

Waardeer je dit artikel? Je kunt me motiveren nog meer gratis artikelen voor je te schrijven door je erop te abonneren. Ook gratis.

Ik ben een Mailchimp specialist en ik kan je helpen met Mailchimp. Dat kan al vanaf een uur en je kunt ook verder lezen in de handleiding voor Mailchimp.

Gepubliceerd op: 24-11-2021
Voor het laatst bijgewerkt op: 4-7-2022

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

Mailchimp expert