Home » Mailchimp handleiding » Maximale aantal contacten en dan?
maximale aantal contacten

Maximale aantal contacten en dan?

Wat er gebeurt als je het maximale aantal contacten bij Mailchimp hebt? Bij Mailchimp Free mag je maximaal 2000 contacten hebben als je je account hebt aangemaakt voor 29 augustus 2022. En als je je account daarna hebt aangemaakt mag je maximaal 500 contacten hebben. Contacten betekent een optelsom van abonnees en uitgeschreven abonnees. Als je je uitgeschreven contacten regelmatig archiveert, duurt het langer voor je moet gaan upgraden. Aanrader. Maar nu: je nadert het maximale aantal contacten en je wilt weten wat er gebeurt op het moment dat je volgende contact inschrijft.

Mailchimp Pro Partner badge

Geschatte leestijd: 4 minuten

Maximale aantal contacten

Misschien ben jij bijna zover dat je het maximale aantal contacten hebt vraag je je nu af wat er gebeurt op het moment dat je account dit maximale aantal contacten bereikt.

Maximale aantal contacten in Mailchimp Free

Nieuwsbrieven

Als je een nieuwsbrief wilt gaan versturen, merk je het direct. Zodra je inlogt bij Mailchimp zie je een gele balk dat je vertelt dat je moet upgraden. En als je dat niet doet, kun je geen nieuwsbrief versturen.

Automation

Automation stopt met verzenden. Denk hieraan als je mensen een serie belooft, want als mensen je serie dan niet krijgen kun je rekenen op klachten.

Inschrijf formulieren blijven het doen

Maar als je 2000 contacten hebt kunnen mensen  zich gewoon blijven aanmelden voor je mailinglijst. Het inschrijfproces blijft gewoon werken.

Wil je beter werken met Mailchimp?

Beter werken met Mailchimp is een analysie van je account zoals je het nu gebruikt. Dan weet je daarna precies wat je goed doet en wat de verbeterpunten zijn. En zeker als je nu meerdere audiences hebt ga je er niet alleen meer uit halen, maar ook op kosten besparen.

Karin de Knegt transparant

Snel en vakkundig

Toen ik vastliep met het ontwerpen van mijn nieuwsbrief, kwam ik Judith via Google tegen … wat een geluk! Judith heeft mij geweldig geholpen! Ze reageert heel snel en vakkundig op de vragen die je stelt. En prettig ook om naderhand nog een bericht te ontvangen met de vraag of “Alles gelukt?” Veel betrokkenheid en …

Snel en vakkundig Lees meer »

Archiveren van contacten

Als je veel uitgeschreven contacten hebt in je account dan is het aan te raden om die contacten bijtijds te archiveren want uitgeschreven contacten tellen ook mee bij het bepalen van het aantal contacten in je account.

Dat klinkt misschien gek, dat uitgeschreven contacten meetellen voor het totale aantal contacten terwijl je die mensen niet kunt mailen. Maar realiseer je dat Mailchimp niet alleen een e-mailmarketing platform is. Mailchimp is een all-in-one platform: je kunt met Mailchimp ook ansichtkaarten versturen, of adverteren op Facebook of Instagram en Google.

En daar kun je die uitgeschreven contacten nog steeds voor gebruiken. Daarom moet je ook voor die contacten betalen. Als dit nieuw voor je is, lees dan vooral ook het artikel over cleaned, non-subscribed, subscribed en unsubscribed artikelen.

Maximale aantal contacten: audiences opschonen

Zodra je een maandabonnement neemt ga je ook betalen voor de adressen die meerdere malen in je account voorkomen en je betaalt ook voor alle inactieve abonnees. Inactieve abonnees zijn abonnees die niet openen en niet klikken, maar die wel geabonneerd zijn.

Als jij een oude gratis versie van Mailchimp hebt waarbij je meerdere lijsten kunt hebben, dan is het aan te raden om voor je gaat upgraden:

  • eerst je account op te schonen door lijsten samen te voegen
  • en inactieve abonnees te archiveren
  • plus alle uitgeschreven abonnees te archiveren.

Misschien kun je die upgrade dan nog even uitstellen. Maar ook als dat niet kan zal het opruimen van je account je enorm schelen in de kosten.

Wat zegt Mailchimp over het maximale aantal contacten

If you exceed the 500 contact limit in your Free plan, a hold will be placed on sending live email campaigns or test emails until you upgrade to a paid plan, or reduce your contact count. You’ll still be able to work on your email campaigns and collect and import new contacts.

About your legacy pricing plan

Betaald plan

Als je het maximale aantal contacten bereikt in een betaald plan dan stopt niets met werken. Je teveel aan contacten plaatst Mailchimp dan in een betaald additional contact block. Dat kan gunstig voor je zijn als het om een paar contacten gaat. Maar als het er echt veel zijn dan kun je beter je plan aanpassen want dan ben je goedkoper uit.

Mailchimp is niet altijd makkelijk, als je met het systeem aan het worstelen bent, lees dan de handleiding voor Mailchimp. En als je problemen hebt met je audience, lees dan hoe Mailchimp audiences werken.


Ik ben een erkende Mailchimp expert. Als je hulp wilt, laat het me dan weten.

marketing art

Wachtlijst

Wil je mijn Mailchimp ninja-tips ontvangen?

Zet jezelf gerust op de wachtlijst. Ik verstuur mijn tips op maandagochtend rond koffietijd en we beginnen met een checklist.


Tanja Cavaljé

Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis

Vlak na mijn start als VA in 2013 ontdekte ik Judith. Een expert op het gebied van Mailchimp. En die kennis deelt Judith gul. Niet alleen in haar betaalde trainingen. Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis. Haar blogs helpen me ook professioneel op weg. En die krijg ik zomaar in mijn mailbox. Tanja …

Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis Lees meer »

Inschrijven >>

Gepubliceerd op: 27-1-2016
Voor het laatst bijgewerkt op: 12-11-2022

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

E-mail specialist

Mailchimp expert en MailerLite expert

Scroll naar boven