Home » Mailchimp handleiding » Mailchimp nieuwsbrieven » Nieuwsbrief opslaan als template
Mailchimp templates opslaan

Nieuwsbrief opslaan als template

Een nieuwsbrief kun je opslaan als template en dat heeft meer voordelen dan een nieuwsbrief kopiëren om de layout opnieuw te kunnen gebruiken. Vooral omdat het opslaan als template ervoor zorgt dat de nieuwsbrief als het ware “opgeschoond” wordt. Je social card wordt er bijvoorbeeld afgehaald, waardoor je een mooie nieuwe social card kunt toevoegen. Daarom is dit een betere methode dan een kopie van een nieuwsbrief te maken.

Geschatte leestijd: 3 minuten

Nieuwsbrief opslaan als template

Je kunt een bestaande nieuwsbrief opnieuw gebruiken door ‘m te kopiëren. Maar je kunt een nieuwsbrief ook opslaan als template. En dit laatste is beter. Ik leg je hier uit waarom.

Nieuwsbrief opslaan als template

Nieuwsbrief kopiëren

En nieuwsbrief kopiëren en dan de teksten en afbeeldingen wijzigen is in principe niet verkeerd. Maar zowel op korte als op langere termijn kan het wel problemen geven.

Problemen op korte termijn: als een social card aan een nieuwsbrief gekoppeld is dan kun je die niet meer wijzigen. Een gekopieerde nieuwsbrief houdt dus de social card van de eerste keer dat je de nieuwsbrief maakte.

Problemen op langere termijn: hoe vaker je een nieuws brief kopieert, hoe groter de kans dat de HTML vervuild raakt en dat is een trigger voor de spamfilters.

Maar als je een nieuwsbrief opslaat als template, dan heb je al deze problemen niet. Terwijl je de layout wel gewoon opnieuw kunt gebruiken. Bij een volgende nieuwsbrief hoef je ook dan alleen teksten en afbeeldingen te verwisselen want je layout is dan al klaar.

Hulp met Mailchimp

Als je een klein beetje hulp wilt met Mailchimp, dan is uurtje hulp inhuren via de Mailchimp helpdesk een fijne oplossing.

review van een vrouw

Probleem diezelfde avond opgelost

Gisteren probleem met Mailchimp, kwam via Facebook bij Judith uit. Ik heb haar mailtje gestuurd en ondanks dat het 2e Paasdag was, kreeg ik vrij snel een antwoord. Mijn probleem was nog diezelfde avond opgelost! Dank je Judith, je bent een kanjer! Karin *Wist je dat je Mailchimp hulp kunt krijgen vanaf een uur? Deze …

Probleem diezelfde avond opgelost Lees meer »

Hoe je een template maakt van een nieuwsbrief

Opslaan als template doe je zo: op de pagina Design waar je de nieuwsbrief gemaakt hebt staat helemaal bovenaan een menu. In dat menu vind je o.a. Save as Template.

Als je daar op klikt zie je een popup. Hier kun je je template een naam geven en opslaan. Hij komt dan bij je templates te staan voor hergebruik.

Nieuwsbrief opslaan als template

Template terugvinden

Als je een volgende nieuwsbrief gaat maken, ga dan direct naar Templates:

  1. Kijk in de zijbalk links: Campaigns
  2. Open het submenu
  3. Kies voor E-mail templates

Open nu het menu dat je ziet staan op dezelfde regel als je template, het menu staat aan de rechterkant onder de knop Edit. En kies hier voor Create campaign.

Nieuwsbrief opslaan als template

Daarna kun je gewoon verder werken precies zoals je dat doet als je een nieuwsbrief kopieert. Maar nu heb je een schoon exemplaar.

Dit artikel maakt deel uit van een gratis serie over de blokken van de drag & drop editor.


Ik ben een erkende Mailchimp expert en ik kan je helpen met Mailchimp. Ook als je graag beter wilt werken met Mailchimp en er meer uit wilt halen.

marketing art

Wachtlijst

Wil je mijn Mailchimp ninja-tips ontvangen?

Zet jezelf gerust op de wachtlijst. Ik verstuur mijn tips op maandagochtend rond koffietijd en we beginnen met een checklist.


Tanja Cavaljé

Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis

Vlak na mijn start als VA in 2013 ontdekte ik Judith. Een expert op het gebied van Mailchimp. En die kennis deelt Judith gul. Niet alleen in haar betaalde trainingen. Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis. Haar blogs helpen me ook professioneel op weg. En die krijg ik zomaar in mijn mailbox. Tanja …

Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis Lees meer »

Inschrijven >>

Gepubliceerd op: 18-10-2017
Voor het laatst bijgewerkt op: 10-11-2022

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

E-mail specialist

Mailchimp expert en MailerLite expert