Home » Tekstblok bewerken
tekstblok bewerken

Tekstblok bewerken

Hier lees je hoe je een tekstblok in de drag & drop editor van Mailchimp bewerkt en welke mogelijkheden je hierbij hebt. Bij het bewerken van een tekstblok zijn er ook een aantal serieuze aandachtspunten, zoals het gebruiken van het plakvenster. Als je dat niet doet dan vervuilt de HTML en dat kan er de oorzaak van zijn dat je nieuwsbrief in spam komt.

Tekstblok bewerken

Tekst zet je in een tekstblok. Er zijn meerdere blokken waar je tekst in kwijt kunt en welk blok je zou moeten kiezen hangt af van wat je er nog meer in wilt zetten.

Tekstblok bewerken: soorten tekstblokken

Tekstblok

Dit is een gewoon tekstblok waar je uitsluitend tekst in zet.

Boxed text

In dit blok zet je ook uitsluitend tekst, maar je kunt om de tekst een kader zetten en je kunt de tekst een achtergrondkleur geven.

Image card

Dit is net zoiets als het blok Boxed text. Je kunt je tekst een achtergrondkleur geven en je kunt er een kader omheen zetten. Maar in dit blok kun je ook een afbeelding plaatsen.

Image + text

Dit is een gewoon tekstblok waar je ook een afbeelding in kunt zetten. Het is eigenlijk een blok voor een afbeelding met bijschrift.

tekstblok bewerken

Aan de slag met een tekstblok

Sleep het blok naar je nieuwsbrief. Het blok valt dan vanzelf open. Of bewerk een bestaand blok door het potloodje aan te klikken. Het blok opent dan aan de rechterkant van de pagina en dan kun je het bewerken. Of klik in een bestaand tekstblok het potloodje aan. Ook dan opent het blok aan de rechterkant van de pagina en kun je de tekst wijzigen.

Tabblad content

Het blok valt open in het tabblad Content. Hier kun je de tekst in je tekstvak zetten.

tabblad content

Plakvenster

Denk er ook aan dat je altijd het plakvenster moet gebruiken als je tekst wilt plakken. Want als je dit niet doet, dan plak je opmaak uit je document mee. En dat kan veroorzaken dat je nieuwsbrief in spam komt.

tabblad content potlood

Je kunt in een tekstveld ook aanklikbare links plaatsen. Dat doe je op dezelfde manier als op een website. Selecteer je tekst met je muis zodat je tekst blauw wordt, klik het linksymbooltje aan en plaats je link. Denk eraan dat je er https:// voor moet zetten. Een uitgebreide uitleg over hoe je een aanklikbare link plaatst kun je hier op het blog vinden.

Wil je beter werken met Mailchimp?

Beter werken met Mailchimp is een analysie van je account zoals je het nu gebruikt. Dan weet je daarna precies wat je goed doet en wat de verbeterpunten zijn. En zeker als je nu meerdere audiences hebt ga je er niet alleen meer uit halen, maar ook op kosten besparen.

Joop Nefkens

Helder, snel, betrokken en bereikbaar

De vakkennis van Judith is voor ons de sleutel tot het succes van e-mailing met Mailhcimp! Helder, snel, betrokken en bereikbaar! Wat een verademing als je een vraag, probleem of idee hebt en je krijgt ook nog, vrijwel direct, een antwoord. Joop Nefkens, Uw Chef Tricht *Mailchimp hulp is snel geregeld en je kunt het …

Helder, snel, betrokken en bereikbaar Lees verder »

Tekstblok met kolommen

Als je dat wilt kun je een tekstblok ook in kolommen verdelen. Dit kun je doen door het tabblad Settings aan te klikken.

tekst in kolommen

Onder het tabblad Settings kun je kiezen voor 1 of 2 kolommen. En je kunt daar ook kiezen voor 2 gelijke kolommen, of voor smal links en breed rechts, of andersom.

Het artikel dat je nu leest maakt deel uit van een gratis cursus over de drag & drop editor van Mailchimp. De andere artikelen van deze gratis cursus staan hieronder. Maar op deze website staat ook een gratis cursus over de inline editor en sommige mensen vinden de inline editor makkelijker om mee te werken. Hier vind je de gratis Mailchimp cursus over de inline editor.

Ik ben een door Mailchimp erkende Mailchimp expert en ik kan je helpen met je nieuwsbrieven en met e-mailstrategie. Op de pagina Mailchimp expert kun je alles lezen over de hulp die ik je kan bieden.

marketing art

Heb je iets aan dit artikel?

Waardeer je dit artikel? Je kunt me motiveren nog meer gratis artikelen voor je te schrijven door je erop te abonneren. Ook gratis.

Gepubliceerd op: 29-7-2018
Voor het laatst bijgewerkt op: 6-7-2022

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

Mailchimp expert