Home » Mailchimp handleiding » Mailchimp audiences » Verwijderd contact weer toevoegen in Mailchimp
Verwijderd contact weer toevoegen aan Mailchimp

Verwijderd contact weer toevoegen in Mailchimp

Verwijderd contact weer toevoegen in Mailchimp

Tegenwoordig zijn er meerdere manieren om een contact te verwijderen, dus ik zal ze hier allemaal even bespreken. Want dit maakt nog al wat uit als je je vergist hebt en het contact weer wilt toevoegen.

Je hebt het verwijderde contact gearchiveerd

Een contact archiveren is de veiligste manier om een contact te verwijderen want je kunt het adres altijd weer uit het archief halen. Dat kun je doen door het adres toe te voegen alsof het een nieuw adres is.

Als er adressen op je lijst staan die niet openen en die je daarom kwijt wilt, is het een goed idee om ze gewoon te archiveren. Dan zijn ze weg, je mailt ze niet meer, maar je kunt ze heel gemakkelijk terughalen.

  1. Ga naar je audience
  2. Open het menu bij Manage contacts
  3. En kies voor View archived contacts

Je kunt nu de contacten die je wilt herstellen aanvinken en dan verschijnt er een klop: Unarchive..

Uitgeschreven contacten

Als het om een uitgeschreven contact gaat begint het al lastiger te worden. Als het adres in het archief zit zoek je het eerst op in het archief en je haalt het adres uit het archief. Daarna open je het menu Actions dat je bij het profiel ziet staan en daarna kun je kiezen:

  • Stuur een persoonlijk bericht
  • Of stuur een bevestigingslink
verwijderd contact weer toevoegen via menu actions

Op deze manier kun je het verwijderde contact weer toevoegen, als je contact dat zelf ook wil. Hier heb je dubbele opt-in voor nodig, dat kun je instellen in de settings van je lijst.

Deleted contacten weer toevoegen

Deleted contacten krijg je met geen mogelijkheid meer op je lijst. En daar is een goede reden voor.

permanently delete

De functie Permanently delete is bedoeld voor mensen die vergeten willen worden. Als je deze functie gebruikt wordt alles van dat contact uit je account gehaald: statistieken, IP-adres, alles. En dat kan niet hersteld worden.

Het is daarom aan te raden om de functie Permanently delete uitsluitend te gebruiken als het echt moet doordat iemand je gevraagd heeft om ‘m te vergeten. En anders niet.

Heb jij toevallig al je contacten gewoon weggegooid met de bedoeling ze opnieuw te uploaden? Ik snap het en troost je: je bent de enige niet. Neem contact met me op want ik kan je helpen.

miranda haas

Fantastisch hersteld

Wat ik met simpele klik op een knop verwoestte wist jij gelukkig met enige omwegen fantastisch te herstellen. Ontzettend dankbaar en super blij met jou, je bent een topper! Miranda Haas, Magic Nails

Een verwijderd contact weer toevoegen is dus niet altijd simpel en soms onmogelijk. Afhankelijk van de status van dat contact.

Ik ben een erkende Mailchimp expert en ik kan je helpen met Mailchimp.

marketing art

Wachtlijst

Wil je mijn Mailchimp ninja-tips ontvangen?

Zet jezelf gerust op de wachtlijst. Ik verstuur mijn tips op maandagochtend rond koffietijd en we beginnen met een checklist.


Tanja Cavaljé

Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis

Vlak na mijn start als VA in 2013 ontdekte ik Judith. Een expert op het gebied van Mailchimp. En die kennis deelt Judith gul. Niet alleen in haar betaalde trainingen. Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis. Haar blogs helpen me ook professioneel op weg. En die krijg ik zomaar in mijn mailbox. Tanja …

Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis Lees meer »

Inschrijven >>

Gepubliceerd op: 18-7-2022
Voor het laatst bijgewerkt op: 22-10-2022

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

E-mail specialist

Mailchimp expert en MailerLite expert