Home » Mailchimp handleiding » “View this in your browser”
view this in your browser

“View this in your browser”

View this in your browser

Als je begint met een Mailchimp template dan staat er helemaal bovenaan: “View this in your browser”. Dat heeft een functie dus kunt dat beter niet weghalen, maar je kunt het wel vertalen.

Waarom lezen op de archiefpagina

Als mensen in je nieuwsbrief op dat linkje klikken, dan komen ze op je archiefpagina. Ze lezen je nieuwsbrief dan niet in hun mailbox, maar op je archiefpagina.

Soms is dat nodig, want sommige mailboxen kunnen geen afbeeldingen tonen. En bijna alle mailboxen vragen de eigenaar om toestemming voordat ze de afbeeldingen tonen. En als ze daar toestemming voor geven kun jij zien dat de nieuwsbrief geopend is. Geven ze geen toestemming, dan kun jij niet zien dat de nieuwsbrief geopend is. Dat is een bescherming om spammers te ontmoedigen.

Laat dat linkje dus staan, want als mensen ervoor kiezen om je nieuwsbrief op de archiefpagina te lezen, dan zijn alle afbeeldingen netjes zichtbaar.

Wil je beter werken met Mailchimp?

Beter werken met Mailchimp is een analysie van je account zoals je het nu gebruikt. Dan weet je daarna precies wat je goed doet en wat de verbeterpunten zijn. En zeker als je nu meerdere audiences hebt ga je er niet alleen meer uit halen, maar ook op kosten besparen.

Duidelijke en plezierige training

Judith geeft op een heldere en plezierige manier de training. Ik kreeg een training die volledig was toegespitst op de zaken die ik wilde leren van – in mijn geval – Mailchimp zodat ik deze direct kan toepassen in mijn werk. Als je snel veel wil leren over een van de tools waar Judith alles …

Duidelijke en plezierige training Lees meer »

“View this in your browser” vertalen

Als je een Nederlandstalige nieuwsbrief hebt, dan is het natuurlijk wel mooi als dit zinnetje er ook in het Nederlands in staat. En als dit regeltje wilt vertalen dan kan dat gewoon.

Makkelijkste manier

Je moet hier geen gewone link naar de archiefpagina onder zetten, want dan gaat het niet goed. Onder deze tekst staat een merge tag: *|ARCHIVE|* en die moet je daar ook laten staan.

De makkelijkste manier om dit zinnetje te vertalen is daarom: begin middenin de tekst te typen en haal daarna de Engelse tekst aan 2 kanten van je Nederlandse tekst weg. De link blijft dan gewoon aanklikbaar.

Moeilijkere manier

Als dat niet gelukt is, kopieer dan deze merge tag:

*|ARCHIVE|*
  • Ga daarna naar je nieuwsbrief en typ: “Lees op het web” of zoiets.
  • Selecteer je tekst en klik het schakeltje aan, precies zoals je zou doen als je een gewone link zou maken.
  • Plak de merge tag er in alsof het een gewone link is. Zorg dat er niet http:// voor staat.

Dat is alles, dan heb je dat regeltje vertaald. En zoiets kun je ook doen met de voettekst van je nieuwsbrief.


Ik ben een erkende en gecertificeerde Mailchimp expert en ik kan je helpen met Mailchimp.

marketing art

Wachtlijst

Wil je mijn Mailchimp ninja-tips ontvangen?

Zet jezelf gerust op de wachtlijst. Ik verstuur mijn tips op maandagochtend rond koffietijd en we beginnen met een checklist.


Tanja Cavaljé

Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis

Vlak na mijn start als VA in 2013 ontdekte ik Judith. Een expert op het gebied van Mailchimp. En die kennis deelt Judith gul. Niet alleen in haar betaalde trainingen. Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis. Haar blogs helpen me ook professioneel op weg. En die krijg ik zomaar in mijn mailbox. Tanja …

Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis Lees meer »

Inschrijven >>

Gepubliceerd op: 8-2-2021
Voor het laatst bijgewerkt op: 2-11-2022

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

E-mail specialist

Mailchimp expert en MailerLite expert