MailerLite een alternatief voor Mailchimp?

MailerLite alternatief voor MailChimp

MailerLite een alternatief voor Mailchimp? Naast Mailchimp zijn er natuurlijk nog veel meer platforms die je kunt gebruiken voor je e-mailmarketing. En ieder platform heeft zijn eigen mogelijkheden en beperkingen. In dit artikel bespreek ik MailerLite als mogelijk alternatief. 

MailerLite als alternatief voor Mailchimp

In dit artikel ga ik een aantal voordelen van Mailchimp en MailerLite benoemen.


Mailchimp

Mailchimp is met name interessant omdat je:

  • heel veel geavanceerde functies tot je beschikking hebt
  • en heel lang de kosteloze versie kunt gebruiken
  • credits kunt gebruiken als je incidenteel wilt mailen
  • er behoorlijk goed op kunt rekenen dat je e-mails ook echt in de mailbox aankomen (moet je natuurlijk wel een goede verzendreputatie hebben en je nieuwsbrief netjes in elkaar zetten)

MailerLite

Bij MailerLite ga je sneller betalen (vanaf 1000 abonnees), maar naarmate je lijst groeit stijgt de prijs veel langzamer dan bij Mailchimp.

Eerder gaan betalen is overigens geen nadeel want hierdoor trekt het platform minder spammers aan. En dat is gunstiger met het oog op de aflevering van je nieuwsbrief.

Het platform is veel minder geavanceerd dan Mailchimp, waardoor het ook makkelijker en intuïtiever in het gebruik is. Hoewel ook moet zeggen dat ook dit platform steeds ingewikkelder aan het worden is.


MailerLite een alternatief voor Mailchimp

Verschillen

  • Intuïtiever systeem, daardoor gemakkelijker in het gebruik (relatief en misschien tijdelijk)
  • Simpeler systeem, daardoor minder kansen om fouten te maken
  • Mooie inschrijfformulieren, popups en landingspagina’s
  • Een groot nadeel: het IP adres van de nieuwe abonnee wordt niet opgeslagen. Ik denk dat dit wel belangrijk is en ook steeds belangrijker zal worden. Dit is gewijzigd, het IP-adres waarmee de inschrijving bevestigd is staat tegenwoordig bij het profiel van de abonnee.

Mailchimp audiences

Een ander belangrijk verschil is dat bij Mailchimp iedere lijst een eigen formulierenset heeft. Bij MailerLite lijkt dit ook zo te zijn, maar alle lijsten delen hetzelfde afmeldformulier. Of dat wel handig is staat nog te bezien. Met name als je betaalde series verkoopt lijkt me dit niet fijn.


MailerLite lijsten

Maar daar staat tegenover dat je op MailerLite altijd één lijst hebt. Daarbij heb je natuurlijk ook groepen en segmenten zodat je niet altijd iedereen tegelijk hoeft te mailen. Maar die ene lijst, dat is heel groot voordeel, want hierdoor hoef je je nooit zorgen te maken dat je te veel betaalt doordat je dubbele adressen in je account hebt staan.


MailerLite e-mailadres wijzigen

Verder viel het me op dat MailerLite de abonnees geen mogelijkheid biedt om hun e-mailadres te wijzigen. Dat vind ik er jammer, want mensen veranderen nou eenmaal wel eens van adres. En als je abonnee z’n adres dan niet kan wijzigen en hij laat het zo, dan krijg je een bounce. Of hij meldt zich af en dan moet je maar hopen hij zich meer aanmeldt met het nieuwe adres. Ik heb hier een methode beschreven waardoor de kans dat iemand zich dan opnieuw aanmeldt groter wordt.


Deliverability

Deliverability is waar het om gaat bij nieuwsbrieven: komen je nieuwsbrieven wel netjes aan?

Ik heb deliverability-tests gedaan met MailerLite in een heleboel verschillende mailboxen en jawel, ze kwamen bijna allemaal netjes aan.


Outlook problemen

Bijna: Outlook gaf problemen. Maar Outlook staat erom bekend dat het een probleemgeval is, dus eigenlijk is dat niets bijzonders. Dat kunnen we feitelijk niet toeschrijven aan MailerLite.

Tip: als je wilt dat je nieuwsbrieven (ook die van Mailchimp) goed aankomen in een Outlook-inbox dan is het heel belangrijk dat je een titel kiest die overduidelijk niets met spam te maken heeft. Outlook is erg kritisch als het om de titel gaat.

Als je een reden hebt om te denken dat jouw nieuwsbrieven niet goed afgeleverd worden dan kun je overwegen om me een onderzoek hiernaar te laten uitvoeren. Een onderzoek is niet erg duur en het geeft je heel veel informatie om je nieuwsbrieven te kunnen verbeteren. Hier kun je meer vinden over dit onderzoek. Dit onderzoek kan zowel voor Mailchimp als voor MailerLite.


MailerLite alternatief voor Mailchimp

Ik vind dat MailerLite – nu ze IP-adressen en inschrijvingsbron opslaan – een goed alternatief is voor Mailchimp. Maar het hangt er wel vanaf wat je precies doet.


Webshop: Mailchimp

Als je een webshop hebt denk ik dat Mailchimp de voorkeur verdient omdat je dan een geavanceerdere integratie tot je beschikking heb. Beide platforms hebben een integratie met Woocommerce, maar de integratie van MailerLite gaat niet verder dan het verzamelen van adressen, terwijl de integratie van Mailchimp ook kan reageren op gebeurtenissen in je shop (verlaten winkelwagentje e.d.) en je laat zien hoeveel omzet je uit een nieuwsbrief haalt.


Geen shop

Maar als je geen shop hebt en gewoon een leuke nieuwsbrief wilt versturen en verder niets, dan denk ik dat je met zowel Mailchimp als MailerLite prima uit de voeten kunt. Maar wil je als dienstverlener zonder shop geavanceerd mailen, dan vind ik dat MailerLite de voorkeur verdient. Met name om hun prachtige link trigger en hun geavanceerde mogelijkheden bij de Auto Resend Campaigns.


Dus op de vraag: “Is MailerLite een alternatief voor Mailchimp” durf ik rustig “ja” te zeggen en je kunt het op Mailerlite zelfs behoorlijk ingewikkeld maken. Als je meer wilt weten over MailerLite, dan is de handleiding MailerLite een goed startpunt.

Gratis: de waarde van je lijst

de waarde van je mailinglijst

Hier kun je een rekentool opvragen waarmee je gemakkelijk de waarde van je lijst kunt berekenen.

En daarna krijg je ook nog goede tips voor MailerLite.

De website van MailerLite vind je hier.

MailerLite email marketing for small business
Je bent hier: Home » MailerLite » MailerLite een alternatief voor Mailchimp?

MailerLite een alternatief voor Mailchimp? was last modified: by

MailerLite een alternatief voor Mailchimp: je kunt hier meer lezen over MailerLite. En wist je al dat ik sinds november 2018 niet alleen Mailchimp expert ben, maar ook MailerLite expert?

MailerLite een alternatief voor Mailchimp? was last modified: by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *