MailerLite inschrijfformulier op je website

Mailerlite inschrijfformulier op je website
Je bent hier: Home » Blog » MailerLite Specialist » MailerLite inschrijfformulier op je website


Met MailerLite kun je heel gemakkelijk een inschrijfformulier op je website zetten. . Je maakt deze formulieren op MailerLite en je importeert ze met behulp van een plugin in WordPress. En die formulieren zien er goed uit.


MailerLite inschrijfformulier op je website

Begin met het formulier te maken

 • Je vindt de formulier in MailerLite onder forms.
 • Kies hier voor een embedded form en klik dan op de button Create embedded form.
 • En geef je formulier een naam die jij alleen ziet en die dus alleen voor jou betekenis hoeft te hebben.

Groep kiezen

Nu kies je in welke groep of groepen je de nieuwe adressen wilt laten instromen. Dat kan 1 groep zijn, maar het kunnen er ook een heleboel zijn.


MailerLite inschrijfformulier maken

Op de pagina waar je het formulier maakt moet je niet te bang zijn. Probeer gewoon eens iets en als het fout gaat is er geen man overboord want je kunt altijd weer opnieuw beginnen.

 • Je kunt blokken openen door er met je muis naartoe te gaan en dan het potloodje aan te klikken. En dan kun je die blokken ook bewerken.
 • Open ook het tabblad Settings aan de rechterkant van de pagina en kijk of daar elementen staan die je toe wilt voegen.
 • Kijk ook even naar de donkere balk helemaal bovenin en klik aan: Success message. Want dat is een andere pagina die je ook even moet bewerken.

Als je enkele opt-in gebruikt is je formulier nu klaar. Gebruik je dubbele opt-in, let dan ook op de Double Opt-In Email en de Double Opt-In Thank You Page. Want die moet je dan ook opmaken en aanpassen.


Importeren in de website

Als je formulier klaar is ga je naar je WordPress website en je installeert de Official MailerLite Plugin.

 • Ga in MailerLite naar je gebruikersnaam (rechtsboven), kies daar voor Integrations en haal de API key op.
 • En ga dan in je website naar de zijbalk naar MailerLite en naar Settings en plak de API in je website. Klik dan op Save this key.


MailerLite inschrijfformulier op je website

Nu ga je het formulier dat je op MailerLite gemaakt hebt importeren in je website. Ga in de zijbalk naar de Official MailerLite plugin en kies in het submenu voor Signup Forms.

 • Klik op Add new
 • En vink aan: Forms created in MailerLite
 • Scrol een stukje en klik op de button: Create form.

Geef je formulier bovenaan een naam voor intern gebruik en kies in het dropdown het formulier dat je wilt gaan gebruiken.

Sla het op door op Save form te klikken en kopieer de shortcode van het formulier. Deze shortcode kun je nu op je website plakken waar je maar wilt: op een pagina of in een bericht.


Formulier in de zijbalk

Als je het formulier in de zijbalk wilt plaatsen ga je naar Weergave – Widgets.

Sleep de widget met de naam: MailerLite aanmeldformulier naar een plaats in de zijbalk en sla het op. Nu staat je formulier in de zijbalk en je bent klaar.


Verder lezen

pijltje
MailerLite inschrijfformulier op je website was last modified: by

Ik ben een erkende MailerLite expert en ik kan je helpen met MailerLite.

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

Helpt dienstverleners met marketing

Get Clients Now!™ facilitator, Mailchimp expert, MailerLite expert, goed in SEO en je kunt nog met me lachen ook.

Aanklikbare links Adressen organiseren Adverteren Aflevering nieuwsbrief Aftersales Conversie Design Diensten Doelen E-mailstrategie Facebook Financieel Formulieren Gmail Google Search Console Inbound marketing Inschrijven bij MailerLite Instagram Juridisch Klantperspectief Legacy versie LinkedIn Mailchimp archief Mailchimp Premium Mailchimp problemen Mailchimp Standard Mailchimp support MailerLite groepen Media in Mailchimp Meten Naamsbekendheid Netwerken Online vindbaarheid Pagina's en berichten Segmenten SEO voor beginners Stappenplannen Succes ingrediënten Technische SEO Time management Twitter zakelijk WordPress media WordPress plugins YouTube Zichtbaarheid

MailerLite inschrijfformulier op je website was last modified: by
MailerLite inschrijfformulier op je website was last modified: by