MailerLite link trigger gebruiken

MailerLite link trigger gebruiken

Met MailerLite link trigger kun je een Automation workflow laten triggeren door een klik op een link in je nieuwsbrief. 


MailerLite link trigger gebruiken

Link trigger is één van de mogelijkheden om een Automation workflow te laten starten. Als je een Automation workflow met linktrigger laat starten, dan kun je ook meerdere linktriggers in je nieuwsbrief zetten zodat je abonnees zelf een workflow kunnen kiezen die bij hun interesses past.


MailerLite link trigger gebruiken

Als je dit wilt, begin dan met een bedankpagina op je website te maken. Die bedankpagina heb je nodig omdat je een link nodig hebt. Die link moet een unieke link zijn. De URL van je bedankpagina gaat je link worden.

Als je niet meer dan 1 workflow hebt die  je met linktrigger wilt laten triggeren, dan heb je aan deze ene bedankpagina genoeg. Maar omdat iedere workflow die je met linktrigger wilt laten triggeren een eigen unieke URL nodig heeft, zou je meerdere bedankpagina’s nodig hebben als je meer dan 1 workflow hebt.

Verschillende bedankpagina’s voor verschillende workflows kan een rommeltje worden op je website. Maar het kan ook een voordeel zijn. Want je weet welke link mensen hebben aangeklikt, dus je weet ook dat mensen in dat specifieke onderwerp geïnteresseerd zijn. Die kennis kun je gebruiken om op je bedankpagina gerelateerde content neer te zetten. Of misschien zelfs een betaald aanbod.


MailerLite linktrigger met UTM

Maar als je geen aanbod of  gerelateerde content neer wilt zetten, dan is het niet zo fijn om voor iedere workflow een eigen bedankpagina te maken. Gelukkig hoeft dat ook niet. Je kunt werken met 1 bedankpagina voor alle linktrigger workflows want je kunt van die ene bedankpagina verschillende triggers maken door een UTM tag te maken:

  • vul je URL van je bedankpagina in
  • dan de bron
  • en vervolgens de naam van je workflow
  • je kunt nog veel meer invullen, maar ook als je dat niet doet zul je zien dat je link z’n werk doet.
MailerLite linktrigger UTM

Als je dat hebt ingevuld en je scrolt een klein stukje naar beneden, dan zie je daar een lange en ingewikkelde URL staan. Dat is je unieke linktrigger. Kopieer ‘m en plak ‘m in het daarvoor bestemde vakje van je MailerLite workflow.

MailerLIte linktrigger gebruiken

Dan heb je je trigger ingesteld. Je kunt nu de rest van je workflow opbouwen. Met deze UTM link kun je gelijk ook in Google Analytics zien wat er gebeurt.


MailerLite linktrigger gebruiken

Daarna maak je een nieuwsbrief waarin je precies dezelfde link verwerkt onder een ankertekst. Je verstuurt je nieuwsbrief en je wacht rustig  af of mensen geïnteresseerd zijn in het onderwerp van je workflow.

Als het ingewikkeld vindt om die lange unieke URL te maken, besef dan dat dit niet beslist hoeft. Het is gewoon een mogelijkheid en door die mogelijkheid te gebruiken heb je genoeg aan een enkele bedankpagina voor veel workflows. Maar als je het gemakkelijker vindt om meer bedankpagina’s te maken dan kan dat ook. Als je maar zorgt dat je een unieke URL gebruikt om je MailerLite linktrigger workflow te activeren.

Je kunt nog veel meer tips voor MailerLite vinden in de handleiding voor MailerLite.

De website van MailerLite vind je hier.

MailerLite link trigger gebruiken was last modified: by

MailerLite linktrigger gebruiken: met dank aan OpenClipart-Vectors voor het beeldmateriaal in de uitgelichte afbeelding.

MailerLite link trigger gebruiken was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.