MailerLite link trigger gebruiken

Mailerlite Link trigger gebruiken
Je bent hier: Home » Blog » MailerLite Specialist » MailerLite Automation » MailerLite link trigger gebruiken


Met MailerLite link trigger kun je een Automation workflow laten triggeren door een klik op een link in je nieuwsbrief. Hierdoor kun je mensen op een onopvallende manier precies datgene sturen waar ze behoefte aan hebben.


Link trigger is één van de mogelijkheden om een Automation workflow te laten starten. Als je een Automation workflow met linktrigger laat starten, dan kun je ook meerdere linktriggers in je nieuwsbrief zetten zodat je abonnees zelf een workflow kunnen kiezen die bij hun interesses past.


Als je dit wilt, begin dan met een bedankpagina op je website te maken. Die bedankpagina heb je nodig omdat je een link nodig hebt. Die link moet een unieke link zijn. De URL van je bedankpagina gaat je link worden.


In plaats van een bedankpagina

In plaats van een bedankpagina kun je ook de URL van een blogpost nemen. En dan werkt het zo:

  • Je schrijft in je nieuwsbrief over een specifiek onderwerp
  • Hierbij plaats je een link naar je blog om verder te lezen
  • Doordat mensen klikken op die link activeren ze de workflow waarmee jij meer kunt sturen over hetzelfde onderwerp.


UTM-tag

Met behulp van een UTM-tag kun je precies regisseren welke links gewone links moeten zijn en welke links een Automation workflow moeten triggeren.

Een UTM-tag is heel gemakkelijk te maken. Ga naar deze pagina en doe dit:

  • vul je URL van je bedankpagina of blogpost in
  • dan de bron, bijvoorbeeld “MailerLite”
  • en vervolgens de naam van je workflow
  • je kunt nog veel meer invullen, maar ook als je dat niet doet zul je zien dat je link z’n werk doet.


utm link trigger maken
UTM tag maken


Door dit te doen creëer je een unieke link.

Als je dat hebt ingevuld en je scrolt een klein stukje naar beneden, dan zie je daar een lange en ingewikkelde URL staan. Dat is je unieke linktrigger. Kopieer ‘m en plak ‘m in het daarvoor bestemde vakje van je MailerLite workflow.


Link trigger voorbeeld


Dan heb je je trigger ingesteld. Je kunt nu de rest van je workflow opbouwen. Met deze UTM link kun je gelijk ook in Google Analytics zien wat er gebeurt.


MailerLite linktrigger gebruiken

Daarna maak je een nieuwsbrief waarin je precies dezelfde link verwerkt onder een ankertekst. Je verstuurt je nieuwsbrief en je wacht rustig  af of mensen geïnteresseerd zijn in het onderwerp van je workflow.

Als het ingewikkeld vindt om die lange unieke URL te maken, besef dan dat dit niet beslist hoeft. Het is gewoon een mogelijkheid en door die mogelijkheid te gebruiken heb je genoeg aan een enkele bedankpagina voor veel workflows.

Maar als je het gemakkelijker vindt om meer bedankpagina’s te maken dan kan dat ook. Als je maar zorgt dat je een unieke URL gebruikt om je MailerLite linktrigger workflow te activeren.

Je kunt nog veel meer tips voor MailerLite vinden in de handleiding voor MailerLite.


Verder lezen

pijltje
MailerLite link trigger gebruiken was last modified: by

Ik ben een Nederlandse MailerLite expert en ik kan je helpen met MailerLite.

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

Helpt dienstverleners met marketing

Get Clients Now!™ facilitator, Mailchimp expert, MailerLite expert, goed in SEO en je kunt nog met me lachen ook.

Aanklikbare links Adressen organiseren Adverteren Aflevering nieuwsbrief Aftersales Conversie Design Diensten Doelen E-mailstrategie Facebook Financieel Formulieren Gmail Google Search Console Inbound marketing Inschrijven bij MailerLite Instagram Juridisch Klantperspectief Legacy versie LinkedIn Mailchimp archief Mailchimp Premium Mailchimp problemen Mailchimp Standard Mailchimp support MailerLite groepen Media in Mailchimp Meten Naamsbekendheid Netwerken Online vindbaarheid Pagina's en berichten Segmenten SEO voor beginners Stappenplannen Succes ingrediënten Technische SEO Time management Twitter zakelijk WordPress media WordPress plugins YouTube Zichtbaarheid

MailerLite link trigger gebruiken was last modified: by
MailerLite link trigger gebruiken was last modified: by