dubbele opt-in bij MailerLite

Dubbele opt-in bij MailerLite

Geschatte leestijd: 6 minuten

Dubbele opt-in bij MailerLite

Dubbele opt-in bij MailerLite en de confirmation e-mail van MailerLite kun je aanpassen. Hier vertel ik hoe dat kunt doen.

Het is belangrijk je te realiseren dat bij MailerLIte ieder formulier en iedere landingspagina z’n eigen confirmation e-mail en z’n eigen bedankpagina heeft. Je moet dit dus doen voor al je formulieren en al je landingspagina’s. Maar je hebt bij MailerLite één uitschrijfpagina. En die kun je ook aanpassen.

Zet dubbele opt-in aan

Allereerst moet je je inschrijfformulier of landingspagina maken. Zodra je dat gedaan hebt kom je op de pagina “Overview”. Als dubbele opt-in nog niet aanstaat kun je dat hier doen. Want zonder dubbele opt-in is er natuurlijk ook geen confirmation e-mail.

Zodra je dubbele opt-in hebt aangezet, zie je ook de dubbele opt-in e-mail.

dubbele opt-in bij MailerLite

Subject

Zet hier iets neer waardoor het duidelijk is waar de e-mail over gaat. Bijvoorbeeld: “Bevestig je inschrijving”.

Sender

Jouw naam en je e-mailadres.

E-mail in orde maken

Daarna klik je bij de e-mail op: Edit.

Aan de linkerkant van de pagina zie je de e-mail staan en aan de rechterkant van de pagina zie je 2 tabbladen:

 • Blocks
 • Settings

Blocks

Hier zie je de beschikbare blokken staan. Die kun je naar je nieuwsbrief slepen en gebruiken:

blokken

Settings

Onder het tabblad Settings staan 3 drop-downs waarvan de bovenste open staat:

 • Template settings
 • Content settings
 • Buttons settings

Dubbele opt-in bij MailerLite: settings

Template settings

Onder template settings kun je de volgende zaken aanpassen:

 • Lettertype
 • Achtergrondkleur
 • Lettertype en letterkleur van de preheader
 • Lettertype en letterkleur van je bedrijfsnaam
 • Lettertype en letterkleur van je adresgegevens

Content settings

Onder content settings kun je dezelfde zaken aanpassen voor de tekst op je formulier en daar kun je ook de kleur van de link bepalen.

Buttons settings

En onder button settings bepaal je de kleur van de button, het lettertype van de button en het type button.

Teksten aanpassen

De teksten in je confirmation e-mail kun je aanpassen door met je muis naar de linkerkant van de pagina te gaan, naar het blok dat je wilt aanpassen.

Als je daar met je muis naartoe gaat verschijnt er een potloodje en als je dat aanklikt open je het blok. Daarna staat het blok open aan de rechterkant van de pagina en dan kun je je tekst aanpassen.

De confirmation e-mail aanpassen bij MailerLite is dus erg eenvoudig, maar je moet wel even weten waar het zit. Heb je een formulier gemaakt maar zie je die confirmation e-mail nergens staan? Dan heb je waarschijnlijk dubbele opt-in niet aangezet.

Dubbele opt-in bij MailerLite: bedankpagina

Als mensen klikken op de button in de confirmation e-mail, dan komen ze daarna op de dubbele opt-in “thank you” pagina. Die kun je ook aanpassen of je kunt mensen doorsturen naar een eigen bedankpagina, bijvoorbeeld op je eigen website.

Als je de dubbele opt-in bedankpagina wilt aanpassen, klik ‘m dan eerst aan.

bedankpagina aanklikken
Confirmation thank you page aanklikken

Klik vervolgens op “Edit” en je kunt bewerken. Onder het tabblad Blocks vind je de blokken die je naar je bedankpagina kunt slepen. En onder het tabblad Settings vind je de template settings, de content settings en de button settings.

Als je je nieuwe abonnee door wilt sturen naar een custom bedankpagina, klik dan niet op Edit. In plaats daarvan scrol je helemaal naar beneden. Daar vind je een vakje waar je de URL van je custom bedankpagina kunt invullen.

Als je een integratie gebruikt en dubbele opt-in wilt gebruiken, volg dan deze navigatie om dubbele opt-in bij MailerLite aan te zetten:

 • Ga naar je gebruikersnaam (rechts boven).
 • Kies hier voor Subscribe settings.
 • Hier vind je de e-mail en de bedankpagina voor de API. Je kunt ze op dezelfde manier aanpassen zoals hierboven beschreven.

Voordelen van dubbele opt-in

Ik hoor vaak dat het handiger is om dubbele opt-in niet aan te zetten. En dan hoor ik argumenten als: die “bevestigings link komt vaak in spam”, en “het houdt alleen maar op” en meer van zulke argumenten die geen hout snijden.

Realiseer je dat je door dubbele opt-in te gebruiken de aflevering van je nieuwsbrieven verbetert. En als de bevestigingslink in spam komt, dan zou je eerst nieuwsbrief ook in spam komen.

En ja, dubbele opt-in gebruiken vertraagt de inschrijving een beetje. Maar daar moet je blij om zijn, want je bent hierdoor het kaf van het koren aan het scheiden. Je hebt toch niets aan een grote lijst met adressen van mensen die zo weinig interesse hebben dat ze niet op een bevestigingslink willen klikken?

In plaats van geen dubbele opt-in te gebruiken kun je ook zorgen voor een sterkere weggever en dan ben je veel effectiever bezig.

Ik ben een MailerLite expert en ik help je graag met MailerLite.

MailerLite tips voor VIPs

Gratis tips over MailerLite, zowel voor de Classic versie als voor de nieuwe versies

Gepubliceerd op: 28-8-2020
Voor het laatst bijgewerkt op: 1-7-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?