Home » MailerLite » MailerLite » MailerLite Audience » Groepen in MailerLite
groepen in MailerLite

Groepen in MailerLite

Geschatte leestijd: 6 minuten

Groepen in MailerLite

Over groepen in MailerLite moet je iets begrijpen om het hele systeem gemakkelijker te kunnen begrijpen. Het lijkt alsof je in MailerLite een onbeperkt aantal lijsten kunt aanmaken. Maar die lijsten zijn eigenlijk groepen. In MailerLite staan alle adressen automatisch op één lijst en je abonnees hebben ook nooit meer dan één profiel.

Die lijst zie je als je klikt op Subscribers in het bovenste menu. Je ziet dan een aantal tabbladen en het tabblad helemaal links is groen. Als het tabblad groen is betekent dat dit het tabblad is waar je nu bent. Dat tabblad heet: All Subscribers.

Dat is dus je ene lijst. Al die andere lijsten die je ziet zijn groepen. En die vind je als je groups aanklikt.

Alle abonnees hebben 1 profiel

Omdat je niet meer hebt dan één lijst, hebben al je abonnees ook maar 1 profiel. Want ze staan niet vaker dan 1 keer in je account. Het profiel van je abonnee kun je zien als je klikt op een e-mailadres.

En in dat profiel zie je dan een aantal groene labels: dat zijn de groepen van je abonnee. Je abonnee telt ook maar 1x mee voor het bepalen van je tarief. Ongeacht in hoeveel groepen je abonnee zit.

groepen in MailerLite
Groepen in het profiel van je abonnee

Groepen in MailerLite en het nadeel van één lijst

Alle adressen op 1 lijst heeft natuurlijk ook een nadeel. Dat nadeel ziet er zo uit: doordat alle adressen op 1 lijst staan, heb je ook maar één uitschrijfformulier. Als je MailerLite nergens anders voor gebruikt dan om gewoon je nieuwsbrieven te versturen, dan heb je er geen last van dat je maar één uitschrijfformulier hebt.

Betaalde cursus

Maar als je een betaalde cursus wilt versturen, dan is het een beetje jammer dat je mensen niet naar een apart uitschrijfformulier kunt sturen waarop je een duidelijke waarschuwing kunt zetten dat iemand bezig is zich uit te schrijven van e-mails waar hij of zij voor betaald heeft.

Extra account aanmaken

Tip: maak dan een extra account aan, dat mag bij MailerLite.

En als je helemaal niet van plan bent om een betaalde cursus te gaan versturen dan heb je hier geen last van. Dan is één uitschrijfformulier gewoon genoeg. Zeker als je bedenkt dat je dat uitschrijfformulier zelf kunt inrichten.

Dus om de structuur van MailerLite te begrijpen moet je weten dat alle adressen automatisch altijd op 1 lijst staan en dat je die adressen kunt organiseren in zoveel groepen als je maar wilt.

Groepen aanmaken

Groepen aanmaken is niet zo moeilijk. Hier vertel ik je hoe je dit doet.

Nieuwe MailerLite
  • Ga in de zijbalk aan de linkerkant naar Subscribers
  • Ga daarna in het menu bovenaan naar Groups.
  • Rechts boveaan vind je een groene knop: Create group
groep maken nieuwe mailerlite

En daarna is je groep een feit.

Classic MailerLite
  • Ga in het groene menu helemaal bovenaan naar Subscribers.
  • Ga dan in het submenu bovenaan naar Groups.
  • Rechts bovenaan vind je een oranje knop: Create group.

En dan heb je een groep gemaakt.

De instroom in groepen regel je door de groepen van je keuze aan te vinken als je een landingspagina of embedded form maakt.

Instromen in groepen als trigger gebruiken

Het instromen in een groep kan ook een trigger voor een Automation workflow zijn. Mensen komen niet vanzelf in een groep, dat regel je op één van de volgende manieren:

  • door de groep aan te vinken bij het maken van je landingspagina, embedded form of popup
  • door één of meerdere abonnees handmatig toe te voegen aan de groep
  • of door adressen aan het einde van een workflow te verhuizen of te kopieren naar een groep
  • maar ook door een link trigger te maken waardoor je adressen door een klik op een link in je nieuwsbrief naar een groep stuurt.

Terwijl je die trigger in stelt, kun je gelijktijdig ook andere groepen uitsluiten. Het instromen in een groep als trigger voor Automation gebruiken is daarom een handige zet, want je kunt er alle kanten mee op.

uitsluitend

Een uitgebreide beschrijving van hoe ik instromen in een groep als trigger gebruik kun je vinden in het artikel over inactieve abonnees heractiveren of uitschrijven. En nog meer handige tips voor MailerLite Classic kun je vinden in de handleiding.

Ik ben een erkende MailerLite expert en ik kan je helpen met MailerLite.

MailerLite tips voor VIPs

Gratis tips over MailerLite, zowel voor de Classic versie als voor de nieuwe versies

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

E-mail specialist

Mailchimp expert en MailerLite expert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven