MailerLite link trigger gebruiken

MailerLite link trigger gebruiken

Geschatte leestijd: 4 minuten

Link trigger is één van de mogelijkheden om een Automation workflow te laten starten. Als je een Automation workflow met link trigger laat starten, dan kun je ook meerdere linktriggers in je nieuwsbrief zetten zodat je abonnees zelf een workflow kunnen kiezen die bij hun interesses past.

URL nodig

Je hebt er een URL voor nodig. Dat kan een bedankpagina op je website zijn. Maar het kan ook de URL van een blogpost zijn. Of van een salespagina.

Maar die URL gebruik je misschien ook wel een keer in je nieuwsbrief terwijl het niet je bedoeling is dat er een workflow getriggerd wordt. Daarom maak je de URL die je gebruikt voor link trigger uniek door er een UTM tag aan vast te maken.

Als je niet weet wat dat is dan klinkt dat heel erg moeilijk, maar het is heel makkelijk. Het is gewoon een verlengstukje van je URL.

UTM-tag maken

Ga naar deze pagina en doe dit:

  • vul je URL van je bedankpagina of blogpost in
  • dan de bron, bijvoorbeeld “MailerLite”
  • en vervolgens de naam van je workflow
  • je kunt nog veel meer invullen, maar ook als je dat niet doet zul je zien dat je link z’n werk doet.
utm link trigger maken
UTM tag maken

Door dit te doen creëer je een unieke link.

Als je dat hebt ingevuld en je scrolt een klein stukje naar beneden, dan zie je daar een lange en ingewikkelde URL staan. Dat is je unieke link trigger.

Naar MailerLite

Kopieer deze lange link en plak ‘m in het daarvoor bestemde vakje van je MailerLite workflow.

Link trigger voorbeeld

Daarna maak je een nieuwsbrief waarin je precies dezelfde link verwerkt onder een ankertekst. Je verstuurt je nieuwsbrief en je wacht rustig  af of mensen geïnteresseerd zijn in het onderwerp van je workflow.

Als het ingewikkeld vindt om die lange unieke URL te maken, besef dan dat dit niet beslist hoeft. Het is gewoon een mogelijkheid en door die mogelijkheid te gebruiken heb je genoeg aan een enkele bedankpagina voor veel workflows.

Maar als je het gemakkelijker vindt om meer bedankpagina’s te maken dan kan dat ook. Als je maar zorgt dat je een URL hebt om je MailerLite link trigger workflow te activeren.

Je kunt nog veel meer tips voor MailerLite vinden in de handleiding voor MailerLite. En hier kun je meer vinden over de verschillende versies van MailerLite.

Ik ben een Nederlandse MailerLite expert en ik kan je helpen met MailerLite.

MailerLite tips voor VIPs

Gratis tips over MailerLite, zowel voor de Classic versie als voor de nieuwe versies

Gepubliceerd op: 27-10-2018
Voor het laatst bijgewerkt op: 1-7-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?