Home » MailerLite » MailerLite blog » MailerLite multilingual
MailerLIte multiingua

MailerLite multilingual

Als je een internationaal audience hebt dan heb je een meertalige nieuwsbrief nodig. Om dit te kunnen doen moet je op je formulier vragen naar de voorkeurstaal. Want MailerLite weet niet vanzelf wat de taal van je lezer is. Je moet dit dus strak regisseren en heel goed voorbereiden. Maar als je dat klaar hebt, dan heeft MailerLite een leuke optie om het je gemakkelijk te maken: dynamische content.

MailerLite multilingual

Mailen naar een internationaal audience betekent mailen in meer talen. En als je dit met MailerLite wilt doen, dan moet je zorgen dat je de taal van je lezers kent. Daarna kun je kiezen of je voor iedere taal een aparte nieuwsbrief maakt of dat je een nieuwsbrief met dynamische content maakt.

Multilingual: de taal van je lezer ontdekken

De taal van je lezer ontdek je door ‘m te vragen en vast te leggen in een groep.

Huidige abonnees

Als je tot nu toe in het Nederlands hebt gemaild, dan kun je er veilig vanuit gaan dat je huidige abonnees Nederlands lezen. Dit moet je vastleggen voor je iets anders doet, want zodra er ook andere abonnees bij komen is het lastiger te achterhalen wie je Nederlandse abonnees zijn. Zet ze daarom in een aparte groep.

Internationaal audience

Als je nu al een internationaal audience hebt is het lastiger natuurlijk, want dan kun je deze adressen niet zelf in een groep zetten.

Je kunt natuurlijk een landingspagina maken en van je lezers vragen om zich opnieuw in te schrijven en hierbij de taal van hun voorkeur aan te vinken, maar dat is omslachtig voor je lezer.

Je maakt het je lezer makkelijker als je een automation maakt die reageert op een klik op een link. Dan maak je eerst groepen voor de verschillende talen en daarna maak je een automation met als trigger een klik op een link en als actie het kopieren van het adres naar de groep voor een specifieke taal.

Ververvolgens zet je voor iedere taal een link in je nieuwsbrief.

Natuurlijk maak je ook een landingspagina of een embedded form waarop je vraagt te kiezen voor een taal.

Meertalige nieuwsbrieven

Als je je adressen per taal in groepen in je account hebt, kun je natuurlijk aparte nieuwsbrieven maken voor iedere taalgroep.

Maar als je MailerLite Classic hebt of als je Growing Business of hoger hebt, dan kun je ook dynamische content maken. Met dynamische content zet je al je teksten in al je talen in dezelfde nieuwsbrief. En dan stel je in dat iedere taal uitsluitend getoond mag worden aan mensen die in de groep van die taal zitten. En alle andere content verberg je.

Zo krijgt iedere groep z’n eigen taal te zien waardoor mensen gewoon in hun eigen taal kunt aanspreken en ze niet hoeft lastig te vallen met talen die niet relevant voor ze zijn.

Hulp met meertalige nieuwsbrieven

Misschien kun je dit allemaal zelf voor elkaar krijgen en misschien wil je dat ook. Probeer het gewoon eens. Maar het nou te ingewikkeld blijkt te zijn, aarzel dan niet en vraag gewoon hulp.

Uitbesteden

Als je je nieuwsbrieven laat maken dan heb jij hier natuurlijk geen zorgen over, want dan regel ik het.

Voorbereiding laten doen

Maar ook als je je e-mailmarketing niet wilt uitbesteden kan ik je helpen. Want je kunt ook de voorbereiding laten doen. En dan ga je daarna zelf mailen. Vraag het gewoon.

Training

En als je echt van de hoed en de rand wilt weten, dan kan ik dit ook verwerken in een training.

Ik sta tot je beschikking en je kunt helemaal zelf bepalen hoeveel hulp je wilt. Ik ben een erkende MailerLite expert. En als je de startpagina voor MailerLite op deze website zoekt, ga dan naar MailerLite expert.

MailerLite tips voor VIPs

Gratis tips over MailerLite, zowel voor de Classic versie als voor de nieuwe versies

MailerLite uitbesteden

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

E-mail specialist

Mailchimp expert en MailerLite expert

Scroll naar boven