MailerLite nieuwe versies

MailerLite nieuwe versies en nieuwe prijzen

Geschatte leestijd: 6 minuten

MailerLite nieuwe versies en nieuwe prijzen

Omdat MailerLite vanaf 22 maart 2022 meerdere versies heeft, ben ik druk bezig me te oriënteren op deze nieuwe versies. En daar mag jij aan meedoen. Maar allereerst wil ik je geruststellen: je hebt nu MailerLite Classic en die versie blijft voor jou beschikbaar als je nu al werkt met MailerLite.

Je kunt overstappen naar een van de nieuwe versies als je dat aantrekkelijk vindt. Maar als je denkt dat je beter af bent met je huidige versie dan kun je die gewoon houden.

Dit geldt niet voor nieuwe gebruikers van MailerLite: iedereen die vanaf 22 maart een account aanmaakt bij MailerLite begint in een van de nieuwe versies.

Overigens: wist je dat MailerLite in een groot vergelijkend onderzoek als beste uit de bus gekomen is als het om de aflevering van nieuwsbrieven gaat?

Waarom heeft MailerLite nieuwe versies?

De reden: MailerLite Classic is een erg gemakkelijk platform, maar als je bedrijf groter wordt dan kan het ook een beetje simpel worden. En dat is voor MailerLite natuurlijk niet zo gunstig, want dan trekken ze veel kleine bedrijven aan, maar als die bedrijven groeien gaan ze weg naar een platform dat meer mogelijkheden biedt.

Dit willen ze natuurlijk niet, dus dit lossen ze nu op door groeiende bedrijven mogelijkheden te bieden die beter bij hun behoeften passen.

Handige verbetering

Als je nu al de betaalde versie van MailerLite hebt en je lijst groeit lekker, dan heb je vast wel eens meegemaakt dat je niet kunt verzenden tot je het aantal abonnees in je plan hebt aangepast.

Dat is bij deze nieuwe versies verleden tijd: je gaat vanzelf meer betalen als je meer abonnees krijgt en daardoor kun je gewoon blijven mailen.

30 dagen proberen

Vanaf 22 maart krijg je alle functies van de nieuwe MailerLite zodat je ze kunt uitproberen en uit kunt vinden welke versie het beste bij je behoeften past.

Interface

Bereid je mentaal voor op een nieuwe interface. Er komen meer mogelijkheden bij en daar moet je natuurlijk ook naartoe kunnen.

MailerLite werkt op dit moment behoorlijk intuïtief en alles is makkelijk te vinden. Maar nu gaat dus alles veranderen. Ze hebben erg hun best gedaan ervoor te zorgen dat alles nog steeds erg gemakkelijk te vinden is. Maar je zult alles wel een andere plaats zien staan en dat kan even wennen zijn.

En er komt een menu in de linker zijbalk en er komt ook een dark–mode voor mensen die dat fijner vinden om mee te werken.

Avatar review Wielink

Snel, behulpzaam en vakkundig

Judith weet waar ze het over heeft, helpt je erg goed en blijft betrokken bij heel het traject. Je bent geen nummer bij Judith maar echt een klant waar ze heel goed voor zorgt. Kortom; van harte aanbevolen! Wielink Verkoop & Organisatie | Deze aanbeveling gaat over het inrichten van een MailerLite account.

Dashboard

Er komt een nieuw dashboard voor je rapporten. Je krijgt al je campagne statistieken op een enkel dashboard te zien en ik moet zeggen dat dit interessant uitziet.

Hierdoor kun je afwijkingen van het normale heel snel zien en dan kun je ook sneller reageren.

Nieuwe versies van MailerLite: dashboard
Voor het plaatsen van deze afbeelding heb je toestemming van MailerLite nodig

Er is meer

Geavanceerde Automations

(Advanced)

Er komen lekker ingewikkelde Automations met meer dan 1 trigger, zodat je mensen naar aanleiding van allerlei gebeurtenissen kunt laten instromen in een Automation. Dat is een echt feestje voor mij. Als dat voor jou geen feestje is, dan vraag je mij gewoon om hulp.

Maar de andere kant is dat die Automations ook makkelijker worden: er komen “voorgekookte” Automations die je alleen maar aan hoeft te passen aan je bedrijf. En dat is voor veel mensen heel erg fijn, dat je niet zelf het wiel hoeft uit te vinden.

Facebook custom audiences

(Advanced)

Je kunt abonnee-segmenten synchroniseren met Facebook en advertenties weergeven of juist niet weergeven aan de doelgroepen die je kiest.

Let op: om de adressen hiervoor te mogen gebruiken moet je toestemming vragen op het inschrijfformulier.

E-commerce

(Alle versies)

Er komt een nieuwe e-commerce API waardoor je om het even welke soort shop kunt (laten) verbinden met MailerLite. Hierdoor krijg je meer mogelijkheden voor allerlei soorten e-mails: verlaten winkelwagentje, aftersales e-mails, het volgen van bestellingen en product import.

iOS app en iPad subscriber app

Een nieuwe iOS app om onderweg campagnes te kunnen maken en een iPad subscriber app voor het verzamelen van inschrijvingen bij evenementen, beurzen etc.

In deze tabel kun je zien wat je precies krijgt bij de verschillende versies van MailerLite.

Nieuwe versies: MailerLite Free

Er blijft gewoon een gratis versie van MailerLite. Heel geschikt voor kleine bedrijven. Ik vind overigens de functies die MailerLite biedt heel goed passen bij dienstverleners. En tot 1000 abonnees kun je MailerLite gratis gebruiken.

MailerLite Free is gratis en je kunt in dit account werken met 1 gebruiker.

Growing Business

Met Growing Business krijg je alle benodigde e-mailmarketingtools, Automations en sjablonen, samen met dezelfde websitefuncties die momenteel beschikbaar zijn in SitesPro-add-on.

MailerLite zegt dat dit plan perfect is voor mensen die digitale producten of betaalde nieuwsbrief-abonnementen aan willen bieden want je hebt hierbij een integratie met Stripe.

Growing Business heb je vanaf 9 dollar per maand ofwel 108 dollar per jaar tot 1000 abonnees. In dit account kun je werken met maximaal 3 gebruikers.

Hier hier ben ik een rubriek aan het opbouwen over wat je aan extra zaken krijgt bij MailerLite Growing Business.

Advanced

Bij Advanced krijg je alle tools voor e-mailmarketing en het bouwen van websites, inclusief de geavanceerde functies zoals meerdere triggers voor Automation en aangepaste Facebook-doelgroepen. Plus 24 uur per dag chat-ondersteuning.

Volgens MailerLite is dit de beste koop en dat zou wel eens waar kunnen zijn. Ik heb nog een klein voorbehoud, want ik wil het graag eerst zien en testen. Dus ik kom hierop terug.

Dit plan heb je vanaf 19 dollar per maand tot 1000 abonnees en je kunt in dit account werken met een onbeperkt aantal gebruikers.

Hier is een rubriek in aanbouw met daarin alles wat je krijgt vanaf Advanced.

Enterprise

Enterprise is een heel ander verhaal. Enterprise over maatwerk en is bedoeld voor grote bedrijven. De prijzen krijg je alleen op aanvraag en je kunt met een onbeperkt aantal gebruikers werken in dit account. En er staat ook nergens wat je precies krijgt. Je moet dus contact met ze opnemen.

MailerLite tips voor VIPs

Gratis tips over MailerLite, zowel voor de Classic versie als voor de nieuwe versies

Ik ben een MailerLite expert en ik ga dit allemaal voor je uitpluizen. Schrijf dus in voor de updates als jij MailerLite gebruikt of wilt gaan gebruiken. En ik kan je ook helpen met MailerLite.

Gepubliceerd op: 2-3-2022
Voor het laatst bijgewerkt op: 22-6-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?