Home » MailerLite » MailerLite » MailerLite websites
MailerLite websites

MailerLite websites

Geschatte leestijd: 6 minuten

MailerLite websites

Een MailerLite website heb je heel snel online staan. En dat is soms erg belangrijk.

Ik heb aan ervaren dienstverleners gevraagd wat ze anders zouden doen als ze met de kennis die ze nu hebben opnieuw zouden beginnen. En allemaal zeiden ze dat ze zouden starten voor ze er klaar voor waren.

De deuren van hun bedrijf openen voordat dat alles in orde is en de klanten ontvangen kunnen worden.

Want bijna allemaal hebben ze onderschat hoe lastig het kan zijn om klanten te krijgen en hoe lang het kan duren voordat de eerste klant zich aandient. En als de eerste klant zich heeft aangediend loopt het niet direct storm.

MailerLite websites: starten voor je er klaar voor bent

Starten voor je er klaar voor bent is dus een uitstekend idee. Want dan kun je ook gaan starten met acquireren.

Niche

De ondernemers die ik gesproken heb zouden direct een niche kiezen en het risico dat ze fout zouden kiezen gewoon nemen. Want een niche kun je veranderen, maar als je geen niche kiest kan het niets worden.

Logo

Niet wachten tot je logo klaar is, want hoewel een goed beeldmerk op langere termijn z’n nut heeft, zorgt het op korte termijn niet voor klanten. Het is prima mogelijk om klanten te werven en te bedienen zonder logo, dus wacht daar niet op.

Niet wachten dus, maar gewoon beginnen. Niet uitstellen tot alles klaar is, maar nu gaan acquireren.

Vergeet je perfectionisme

Starten voor je er klaar voor bent betekent dat je je perfectionisme maar even aan de wilgen moet hangen.

Zorg zo snel mogelijk voor een eenvoudige website. Je hebt geen bijzondere of fancy website nodig. Je hebt snel een website nodig waar je wat achtergrondinformatie over jezelf en je bedrijf kunt publiceren en je diensten kunt etaleren.

Een eenvoudige website *kun je zelf maken. Bijvoorbeeld een website van MailerLite. Op langere termijn zul je dan misschien een andere website willen, maar als je net start is snelheid een factor want de kosten gaan door en je moet een klant hebben.

Je kunt in een paar uur een website neerzetten waar je voorlopig mee uit de voeten kunt. Hier vind je een video van MailerLite met een overview.

Voorbeeld van een MailerLite website

Voorbeeld

Ze hebben kant-en-klare templates die je alleen nog zelf met je eigen dingen hoeft in te vullen en alles prima aanpasbaar aan hoe jij het graag hebben wilt.

Eigen teksten, eigen afbeeldingen, misschien een heel ander template of je gooit delen van dit template gewoon weg en bouwt het met het drag en drop systeem gemakkelijk op een andere manier op.

Maar je hoeft niets iets moeilijks te kunnen om z’n website te maken.

Hiernaast zie je een screenshot van zo’n website met blog en alles wat er bij een website hoort.

mailerlite websites voorbeeld

Als ik nu een startende dienstverlener zou zijn, dan zou ik het wel weten:

  • MailerLite website
  • MailerLite e-mailsysteem
  • MailerLite landingspagina’s
  • Integratie met Stripe voor betalingen via je via je website.
  • Facebook Pixel erop.

Klaar. Dan kun je gaan focussen op acquisitie want klanten komen niet vanzelf, daar moet je iets voor doen.

Direct adressen gaan verzamelen

De gevestigde en ervaren dienstverleners die ik gesproken heb vertelden me dat ze ook direct een klantmagneet op de website zouden plaatsen om adressen te verzamelen.

Bied daarom een rapport, whitepaper, handleiding of andere weggever aan en ga adressen verzamelen. En ze vertelden me ook dat ze aan iedereen die ze kennen zouden vragen om de link naar de inschrijfpagina te delen met hun kennissen.

Als je opnieuw zou beginnen

Social media

Als deze ondernemers opnieuw zouden beginnen zouden ze ook heel snel zorgen voor een paar social media kanalen. Gewoon om te vertellen dat je er bent en vindbaar te worden. En ondertussen starten voor ze klaar voor zijn. Want ook zonder social media kun je klanten bedienen.

Concurrentie

En ze zouden ook direct contact opnemen met de concurrentie. Vraag aan je concurrent of je een beroep op hem of haar mag doen als je een opdracht krijgt die te groot voor jou alleen is. Als solo dienstverlener is het handig als je een netwerk van mensen hebt op wie je een beroep kunt doen. En mensen zitten zo in elkaar dat ze dan ook iets gaan teruggeven.

Wat zou jij anders doen?

En dan zouden de ervaren ondernemers die ik gesproken heb gewoon beginnen, terwijl het schilderwerk nog nat is. Terwijl alles nog lang niet perfect was.

Wat zou jij anders doen als je zou starten met de kennis die je nu hebt? Wat zijn jouw tips voor startende ondernemers? Wat zou jij anders doen als je zou starten met de kennis en ervaring die je nu hebt? Je kunt je tips onder dit artikel kwijt.

Ik ben een erkende MailerLite expert en ik kan je helpen met MailerLite. En ik ben een Get Clients Now!™ facilitator, ik kan je ook helpen met marketing.

MailerLite tips voor VIPs

Gratis tips over MailerLite, zowel voor de Classic versie als voor de nieuwe versies

Gepubliceerd op: 20-2-2021
Voor het laatst bijgewerkt op: 3-11-2022

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

E-mail specialist

Mailchimp expert en MailerLite expert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven