MailMunch inschrijfformulier

MailMunch

Een inschrijfformulier met plugin MailMunch maken. In dit artikel wil ik je uitleggen wat de voor- en de nadelen zijn van de plugin MailMunch die je kunt gebruiken om een inschrijfformulier op je website te zetten.

En in welke gevallen je de betaalde versie van de plugin nodig hebt en wanneer de gratis plugin genoeg is.


MailMuch kun je zowel gebruiken met Mailchimp als met MailerLite. En met nog een heleboel andere platforms.


Groei van je mailinglijst

Een inschrijfformulier doet net ietsje meer voor je dan een button. En een pop-up doet weer net ietsje meer dan een gewoon inschrijfformulier.

Maar vraag je wel af of je dat wilt, want een pop-up is ook storend voor je bezoekers. Je kunt ook een middenweg kiezen. De middenweg is een boxje dat tevoorschijn komt doordat je bezoekers scrollen door je pagina. Een dergelijk boxje kun je in een hoekje laten verschijnen.

Mogelijk ook storend voor je bezoekers, maar minder vervelend dan een pop-up die je bezoekers het verder lezen onmogelijk maakt.

Voor het plaatsen van een inschrijfformulier op je website zijn er heel veel plugins, maar zoals je waarschijnlijk wel zult weten: niet alle plugins zijn goed.

O.a. met MailMunch heb ik goede ervaringen.


Wat krijg je bij MailMunch

Opmaak, groepen en tags

MailMunch biedt in de kosteloze versie ruime opmaakmogelijkheden: je kunt het formulier alle kleuren van de regenboog geven.

En MailMuch biedt de mogelijkheid om nieuwe abonnees te laten instromen in groepen of tags en dat is belangrijk als je Mailchimp gebruikt. Hierbij hoeft je nieuwe abonnee niets aan te vinken. Dit is een belangrijke functie, want bij iedere vraag die je stelt zal een aantal mensen het inschrijfproces niet voltooien. Het is daarom belangrijk zo weinig mogelijk te vragen bij de inschrijving.

Als je dat wilt kun je – terwijl je het formulier maakt – aangeven in welke groep(en) je abonnees moeten instromen. Of welke tags je abonnees moeten krijgen. Daar zien je abonnees zelf helemaal niets van en dit heel handig als je specifieke series wilt versturen naar nieuwe abonnees.


Dubbele opt-in

Met MailMunch kun je dubbele opt-in gebruiken, dat is niet bijzonder. Maar wat wel bijzonder is: je kunt ook dubbele opt-in gebruiken als mensen al op je mailinglijst staan.

Als je mailinglijst niet helemaal in orde is, kun je een leuk e-book aanbieden en de mensen die het opvragen weer helemaal opnieuw met dubbele opt-in laten inschrijven. En dan zijn die adressen daarna wel in orde.


Kosteloze versie

Ook in de kosteloze versie krijg je formulieren voor in de zijbalk, een formulier dat verschijnt als je bezoekers scrollen en de mogelijkheid een balk boven of onder je website te plaatsen.

Je kunt bij de kostloze versie zoveel formulieren maken als je maar wilt, maar je moet er wel rekening mee houden dat MailMunch op ieder formulier een aanklikbare link naar de website van MailMunch plaatst.

Afhankelijk van de doelgroep op wie je je richt kan dit belangrijk zijn. Mensen die niet zo heel erg digitaal vaardig zijn begrijpen soms niet wat er gebeurt als ze op een dergelijke link klikken en dat kan een onprettige gebruikerservaring geven.


Betaalde versie van MailMunch

Wil je nog meer, zoals een achtergrondafbeelding in je formulier of statistieken, dan heb je de betaalde versie van MailMunch nodig. MailMunch branding ben je dan ook kwijt. De betaalde versie van MailMunch is er in verschillende prijsklassen.

Je krijgt dan ook echt iets moois. Je kunt dan bijvoorbeeld een achtergrondafbeelding plaatsen.


Nadeel van MailMunch

En MailMunch legt lijsten aan van de adressen van mensen die zich op je website inschrijven. Deze lijsten staan op de servers van MailMunch. Hier moet je rekening mee houden, want dit betekent dat je een verwerkingsovereenkomst met MailMunch moet afsluiten. Dat kun je hier doen.

Maar dit nadeel is relatief, dit heb je met veel meer plugins. Je moet altijd goed opletten waar de adressen opgeslagen worden. Op de server waar je je website host? Dan hoef je niet apart een verwerkingsovereenkomst af te sluiten. Op de server van de plugin? Dan heb je wel een verwerkingsovereenkomst nodig.


MailChimp inschrijfformulieren

Nogmaals, MailMunch is niet de enige mogelijkheid om een inschrijfformulier op je website te plaatsen. Een andere mogelijkheid is bijvoorbeeld MC4WP.


MailChimp

Moeilijkheden met Mailchimp hoef je niet in je eentje op te lossen.

Ik kan je een cursus Mailchimp met vergadersoftware aanbieden zodat je je huis niet uit hoeft.

tip

En op deze website staat ook een handleiding voor Mailchimp die je veel helderheid kan geven.

Een handleiding voor MailerLite vind je hier.


Gratis: de aanjager van je lijst

groeiversneller

Weggevers die echt voor lijstgroei zorgen hebben gemeenschappelijke kenmerken.

In deze serie vertel ik je precies wat die gemeenschappelijke kenmerken zijn.

Daardoor gaat je weggever echt voor meer inschrijvingen zorgen.


Je bent hier: Home » Mailchimp » MailMunch inschrijfformulier

MailMunch inschrijfformulier was last modified: by
MailMunch inschrijfformulier was last modified: by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *