Home » Marketingplannen » Marketing voor beeldende kunst
marketing voor beeldende kunst

Marketing voor beeldende kunst

Marketing is vertellen wat je doet, keer op keer en op duizenden manieren. En marketing voor beeldende kunst gaat precies hetzelfde: vertellen wat je doet. Je gaat op een systematische manier bewustzijn van en interesse voor je kunst creeren. Zodat mensen er geleidelijk aan hebberig genoeg door worden om je kunst te willen bezitten. Ze willen het hebben, waardoor ze het gaan kopen.

Je kunt rustig zeggen dat kunst creeren zonder serieuze marketing gewoon een leuke hobby is. Er is niets op tegen om een leuke hobby te hebben, maar als je van je hobby je werk wilt maken dan is er meer nodig.

En als je je nu al bezighoudt met marketing maar je doet het niet op een systematische manier, dan kun je wel af en toe iets verkopen, maar dat is mazzel.

Door op een systematische manier aan je marketing te werken, krijg je op termijn voorspelbare resultaten. Je kunt leren hoe je dit doet en ik kan het je onderwijzen.

Marketing voor beeldende kunst is op een speciale manier wezenlijk anders dan marketing voor bijvoorbeeld diensten of producten.

Marketing voor beeldende kunst

Ik heb een cursus ontwikkeld voor beeldende kunstenaars zodat je je werk kunt verkopen. En besef dat je ook moet verkopen. Want als je niet verkoopt heb je een dure hobby. Je kunt dan ook geen onderneming hebben. En als je geen onderneming hebt, dan is alles wat je nodig hebt ook nog eens veel duurder. 

Als je deze cursus marketing voor beeldende kunst wilt volgen, dan gaan we eerst praten. Want ik wil weten wie je bent en wat je nu doet voor je marketing. Want misschien doe je iets heel erg goed en hoeft er niet zoveel aan je marketing te veranderen. Misschien hoeven we het alleen te versterken en beter te stroomlijnen. 

We gaan dus eerst wederzijds vrijblijvend praten, zodat we weten wat we aan elkaar hebben. 

marketing art

Niche

Zonder niche kan het niet. Maar als jij een niche gaat kiezen op de gangbare manier, dan zal er weinig van tercht komen. 

Want de mensen die van jouw kunst houden hoeven geen gemeenschappelijke kenmerken te hebben. 

Daarom pakken we dit op heen andere en unieke manier aan. 

Exposities

Je hebt vast al een heleboel keer geexposeerd en je weet dus ook al dat dit je nauwelijks iets heeft opgeleverd. 

Daarom gaan we iets nuttigs doen met je exposities, zodat je er meer uit gaat halen. 

Want als ik op exposities rondloop, dan weet ik dat er veel meer in zit dan er nu uit komt.

Collectors

Het zou natuurlijk wel handig zijn als je betekenisvolle relaties zou kunnen opbouwen met collectors. Want die verzamelen wat jij te bieden hebt. 

We gaan daarom collectors bereikbaar voor je maken.

Online marketing

We hebben tegenwoordig een prachtige marketingtool en die heet Internet. 

Maar als je het Internet niet goed inzet dan zal het weinig voor je doen. Dus je gaat leren wat je kunt doen om het Internet beter te gebruiken. 

Wat levert het op?

Nou, dat hangt ervan af wat jij doet. Geen enkele methode of cursus kan iets opleveren als jij het niet uitvoert. 

Maar je weet al wat het oplevert als je niets aan marketing doet of als je alleen iets aan marketing doet als je er toevallig aan denkt. Misschien kun je dan zelf gaan bedenken wat het je oplevert als je een systeem zou hebben om je doelgroep te bereiken. 

Waar en wanneer is deze cursus marketing voor beeldende kunst

Ik heb een kantoor in het Willibrordus Business Centrum in Heiloo en geef ik je deze cursus. Heiloo ligt op een half uur treinen van Amsterdam en mijn kantoor ligt op loopafstand van station NS. 

En als je liever met de auto komt, dan kun je gratis parkeren. 

Meer zien op Google maps

Wanneer is deze cursus?

De start van mijn marketingcursus voor kunstenaars is een-op-een. Dus dat kunnen we doen wanneer het ons allebei past. Dat gaan we overleggen. En omdat het een-op-een is hoeven we geen rekening te houden met anderen en hoeft ook niet eerst een groep vol te komen of zo. We gaan gewoon aan de slag zodra jij “ja” zegt. 

Hoe lang duurt deze marketingcursus

Deze cursus duurt ongeveer 2 dagen. Maar dat doen we niet achter elkaar door want dan leer je niets meer. 

Start

De start van de cursus is een dag van ongeveer 6 uur. In die dag leer ik je wat je weten moet voor effectieve marketing. 

We gaan dan het plan ontvouwen zodat je daarna direct aan de slag kunt. 

Begeleiding

In de eerste 4 weken na deze dag hebben we wekelijks een online contactmoment zodat je al je vragen kunt stellen.

Hoe lang dit contactmoment duurt hangt van jou af, maar het neemt nooit meer dan een uur.

 

Doorzetten

Doorzetten schijnt een lastig dingetje te zijn. 

Daarom krijg je na de 4 wekelijkse contactmomenten nog 3 maanden eens per maand online een uur begeleiding met een groepje om je kennis te verdiepen.

Nadat je dit allemaal hebt gedaan zijn we minimaal 4 maanden verder en dan heb jij de routine opgebouwd die je nodig hebt. Want met marketing moet je doorgaan, dus die routine heb je nodig. 

En je kunt na die 4 maanden ook kiezen om in het groepje te blijven voor extra ondersteuning. Dat hoeft niet, maar het kan wel en sommige mensen helpt het als ze maandelijks contact hebben met anderen die met hetzelfde bezig zijn. 

Wat kost deze cursus marketing voor beeldende kunst

Ik kan het me voorstellen dat je dit weten wilt, maar ik zie het nut er nooit zo van in om prijzen te vertellen aan mensen die niet genoeg geinteresseerd zijn om een relatie met me aan te willen gaan.

Want weet je, mensen die geen relatie met me aan willen gaan zullen ook nooit klant worden, dus die hebben de prijs van deze cursus helemaal niet nodig.

En een prijs is belangrijk, maar wat je krijgt en wat je dat gaat opleveren hoort natuurlijk zwaarder te wegen. Daarom wil ik je toestemming om je de prijs en marketingtips te mogen mailen. 

En als je dat niet wilt, dan even goede vrienden, maar dan doet de prijs er natuurlijk ook niet zoveel toe. 

Gratis tips: marketing voor beeldendenkunst

Marketing voor beeldenden kunst is anders en ik wil je graag vertellen hoe, wat en waarom. Je kunt beginnen met in te schrijven voor mijn tips. Dan beginnen we met een eenvoudig marketingplan voor je e-mailmarketing. Want je hebt een website nodig en een website kan niet zonder mailinglijst waar geinteresseerden zich in kunnen schrijven. Als je dit nog niet wist, dan leg ik je dat wel eens een keer uit.

roland broekhuis

Kunst: samenwerken met Judith is een prettige ervaring

Samenwerken met Judith is een prettige ervaring. Ze maakt het marketingsysteem eenvoudig en is direct.Ze levert goeie ideeën, toegespitst voor de kunstpraktijk. Door de bomen het bos niet meer zien is verleden tijd. Veel dank Judith, Roland Broekhuis

Opvallend dat ik ineens allemaal vragen krijg …

Ik wilde je laten weten dat mijn sessie met jou om beter vindbaar te worden, vruchten afwerpt. Het is opvallend dat ik ineens allemaal vragen krijg voor workshops pottenbakken en cursus pottenbakken. Leuk dus! Marjolijn Engelhard, Atelier Marjolijn Engelhard

Auteursrecht afbeelding: stefringoot.com

Judith de Vries

Judith de Vries

Helpt met marketing

Mailchimp PRO partner, MailerLite expert, Get Clients Now!™ facilitator en ook nog goed in SEO.