route naar heiloo

Routebeschrijving Willibrordus Business Centrum

Routebeschrijving Willibrordus Business Centrum

Heiloo ligt vlak bij zee op een strandwal. Een strandwal is een soort grote zandbank.

Adres

 • Willibrordus Business Centrum
 • Kennemerstraatweg 464B, kamer 02.28 (Alyosiusvleugel)
 • 1851 NG Heiloo

Mocht je ergens in het dorp de weg moeten vragen, vraag dan naar “de Willibrordus” en iedereen kan je vertellen waar dat is.

Mijn kamer vinden

Op het terrein

 • Je staat aan de voorkant van het gebouw en je kijkt naar het gebouw
 • Loop onder de rechter boog door en ga direct naar rechts
 • Je ziet dan een klein trapje naar een bordes. Ga dat trapje op.
 • Kies de deur waar een bordje bij staat: 464B
 • Ga door die deur naar binnen en naar links
 • Daarna is de eerste deur rechts mijn werkkamer: 02.28

464B Aloysius vleugel

De deur van nummer 464B is overdag bijna altijd los, maar is soms op slot en ik heb daar geen invloed op. Bij de deur vind je een bellenbord. Toets hier een verkort nummer van mijn kamer in: 228. Dan gaat mijn telefoon en dan kan ik met je praten en de deur voor je openen.

Als je vergeten bent welk nummer je moet intoetsen dan is dat niet erg, want bij het bellenbord vind je op het raam een lijstje met bedrijfsnamen en bijbehorende nummers. Mijn bedrijf Virtueel Present staat daar ook bij. En omdat ik weet dat je komt, sta ik waarschijnlijk al bij de deur om je te ontvangen.

Als techniek niet werkt

Je weet maar nooit. Als het niet werkt, ga dan naar de hoofdingang aan de voorkant van het gebouw. Daar zit een receptionist(e), vertel dat het niet werkt en vraag om een oplossing. De receptie kan mijn ook oproepen en dan kom ik je bij de hoofdingang halen.

Parkeren

Auto

Wij hebben een mooi nieuw parkeerterrein voor onze gasten waar je gratis kunt parkeren en daar hebben we zelfs oplaadpalen. Maar dit parkeerterrein is iets minder makkelijk te vinden.

Waarschuwing

Op dit terrein is één laan met plekken waar laadpalen en borden bij staan (zie foto).

Hier mag je alleen parkeren als je een elektrische auto hebt, die ook daadwerkelijk aan het opladen is. Dit houdt in dat de stekker in de auto moet zitten.

De handhavers van de gemeente hebben aangekondigd dat zij hierop met ingang van 14 februari 2022 gaan controleren.

Laadpalen

Alle auto’s die vanaf deze datum niet aan voldoen aan de regels, riskeren een boete van rond 90 euro plus 9 euro administratiekosten. Parkeer daarom je auto op een “gewone parkeerplek” als je niet aan het opladen bent en voorkom daarmee een boete. Er zijn voldoende plekken op het parkeerterrein.


Parkeren op het parkeerterrein

Vanuit het Zuiden

Als je uit zuidelijke richting komt dan zie je voor je het gebouw ziet liggen een snackbar aan je rechterhand: Cafetaria Ypestein. Hier moet je rechtsaf slaan.

rechtsaf slaan

Vanuit het Noorden

Als je uit noordelijke richting komt ga je linksaf bij Cafetaria Ypestein. Dat is de eerste straat links nadat je het gebouw aan je linkerhand hebt gezien.

noord

Je rijdt ongeveer 100 meter op deze weg, dan zie je een flatgebouw: Het Alternatief.

Vlak voor het Alternatief ga je linksaf het terrein op. Volg de weg en je wordt naar het parkeerterrein geleid. Ga op het parkeerterrein zo dicht mogelijk bij de zijvleugel staan, dan ben je snel binnen.

Zorg dat je de kapel aan je rechterhand houdt en loop naar de deur met het nummer 464B. Als je binnen bent neem je de gang links en de eerste deur rechts. Bij de deur staat een bordje: Virtueel Present.

route

Als je het parkeerterrein niet kunt vinden

Als je het niet kunt vinden ga je weer terug, je gaat naar het gebouw en je rijdt de oprijlaan op.

Als je met de auto komt mag je aan de voorkant van het gebouw parkeren. Het is handig om dan zo dicht mogelijk bij de rechterboog te parkeren en dan onder de rechterboog door te lopen.

Als er geen plaats is aan de voorkant van het gebouw (meestal) dan kun je onder de boog doorrijden. Je komt dan op het landgoed, als je een klein stukje doorrijdt zie je aan rechterhand de gloednieuwe parkeerplaatsen maar die kun je dan niet bereiken. Rijd gewoon verder, want aan je linkerhand vind je dan ook een paar parkeerplaatsen. Op deze oudere parkeerplaatsen kun je je auto niet opladen.

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

Heiloo is goed bereikbaar met openbaar vervoer.

Als je vanuit de richting Amsterdam komt, dan is het belangrijk dat je geen stoptrein neemt met een overstap in Uitgeest want de overstaptijd is meestal te kort. Neem dus een intercity en let erop dat die stopt in Heiloo. Hier kun je dit uitzoeken.

 • Vanuit richting Amsterdam: ga met je gezicht in de rijrichting van de trein staan
 • vanuit richting Alkmaar: ga met je gezicht naar Alkmaar staan
 • en verlaat het station via de spoorwegovergang rechts

Je bent dan in een winkelstraatje, loop daar rechtdoor en steek aan het einde over.

Volg het trottoir naar de Stationsweg. Blijf op de Stationsweg tot je bij een kruispunt komt. Hier moet je naar rechts, de Kennemerstraatweg op, maar het is handig om eerst over te steken. Loop over de Kennemerstraatweg en je ziet het gebouw dan al vrij snel liggen aan je linkerhand.


Scroll naar boven