maximale aantal contacten

Maximale aantal contacten en dan?

Bijgewerkt op 24 november 2023

Misschien ben jij bijna zover dat je het maximale aantal contacten hebt vraag je je nu af wat er gebeurt op het moment dat je account dit maximale aantal contacten bereikt.

Als je je uitgeschreven contacten regelmatig archiveert, duurt het langer voor je moet gaan upgraden. Dat is dus een aanrader. Maar nu: je nadert het maximale aantal contacten en je wilt weten wat er gebeurt op het moment dat je volgende contact inschrijft.

Maximale aantal contacten in Mailchimp Free

Als je een nieuwsbrief wilt gaan versturen, merk je het direct. Zodra je inlogt bij Mailchimp zie je een gele balk dat je vertelt dat je moet upgraden. En als je dat niet doet, kun je geen nieuwsbrief versturen.

Automation stopt met verzenden. Denk hieraan als je mensen een serie belooft, want als mensen je serie dan niet krijgen kun je rekenen op klachten. Maar als je 2000 contacten hebt kunnen mensen  zich gewoon blijven aanmelden voor je mailinglijst. Het inschrijfproces blijft gewoon werken.


Archiveren van contacten

Als je veel uitgeschreven contacten hebt in je account dan is het aan te raden om die contacten bijtijds te archiveren want uitgeschreven contacten tellen ook mee bij het bepalen van het aantal contacten in je account.

Dat klinkt misschien gek, dat uitgeschreven contacten meetellen voor het totale aantal contacten terwijl je die mensen niet kunt mailen. Maar realiseer je dat Mailchimp niet alleen een e-mailmarketing platform is. Mailchimp is een all-in-one platform: je kunt met Mailchimp ook ansichtkaarten versturen, of adverteren op Facebook of Instagram en Google.

En daar kun je die uitgeschreven contacten nog steeds voor gebruiken. Daarom moet je ook voor die contacten betalen. Als dit nieuw voor je is, lees dan vooral ook het artikel over cleaned, non-subscribed, unsubscribed en subscribed adressen.

Maximale aantal contacten: audiences opschonen

Zodra je een maandabonnement neemt ga je ook betalen voor de adressen die meerdere malen in je account voorkomen en je betaalt ook voor alle inactieve abonnees. Inactieve abonnees zijn abonnees die niet openen en niet klikken, maar die wel geabonneerd zijn.

Als jij een oude gratis versie van Mailchimp hebt waarbij je meerdere lijsten kunt hebben, dan is het aan te raden om voor je gaat upgraden:

  • eerst je account op te schonen door lijsten samen te voegen
  • en inactieve abonnees te archiveren
  • plus alle uitgeschreven abonnees te archiveren.

Misschien kun je die upgrade dan nog even uitstellen. Maar ook als dat niet kan zal het opruimen van je account je enorm schelen in de kosten.

Wat zegt Mailchimp over het maximale aantal contacten

If you exceed the 500 contact limit in your Free plan, a hold will be placed on sending live email campaigns or test emails until you upgrade to a paid plan, or reduce your contact count. You’ll still be able to work on your email campaigns and collect and import new contacts.

About your legacy pricing plan
Scroll naar boven