Meer afspraken in je salon

Meer afspraken in je salon

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Meer afspraken in je salon: als je meer afspraken wilt krijgen zou je denken dat je meer klanten moet hebben. Maar dat hoeft niet beslist zo te zijn. Je kunt ook proberen je huidige klanten vaker te laten komen. Hoe je dat kunt regelen liet mijn kapster me vandaag zien.

Toen ik afgerekend had zei ze me: “Ik weet niet wat je van plan bent, maar over 2 x 7 weken is het kerst en die maandag ervoor zijn we open. Dus als je dan wilt, dan is het handig om nu alvast te reserveren”.

Let op: hier werden 2 afspraken verkocht. Maar dat ze me 2 afspraken verkocht had ik niet de gaten. Integendeel: ik vond dat ze bijzonder attent was en met me meedacht. En dat deed ze ook.

Meer afspraken in je salon: 2 x 7 weken

Ze had natuurlijk ook kunnen zeggen dat het over 14 weken kerst zou zijn. En dat is ook waar. Maar als ze dat gedaan had, dan zou ik gedacht hebben: “O, dat duurt nog zo lang …” en dan zou ze die afspraken niet verkocht hebben. Maar dat zei ze niet. Ze zei 2 x 7 weken.

6 tot 7 weken is ongeveer de tijd tussen 2 kappersbezoeken. Door te rekenen in termijnen van 7 weken verkocht ze niet alleen een afspraak vlak voor kerst zodat de kapsalon vroegtijdig volgeboekt zou zijn. Ze verkocht er ook nog een afspraak mee voor over 7 weken. Dit is een snelle manier om je agenda vol te krijgen.

Meer afspraken in je salon: tussendoor inspiratie sturen

Hier hoef je het niet bij te laten natuurlijk want dit lukt alleen bij klanten op het moment dat ze bij je in de zaak zijn. Je hebt vast ook nog wel een aantal “slapende klanten” in je klantenbestand en die mensen kun je niet activeren omdat je ze niet zo gemakkelijk kunt bereiken. Je zou ze natuurlijk kunnen bellen, maar als je dat te eng vindt dan blijven er weinig mogelijkheden over.

Daar is op dit moment niets aan te doen, maar je kunt er wel voor zorgen dat je in de toekomst je slapende klanten wel kunt activeren en enthousiasmeren. Dat kun je doen door ze om toestemming te vragen om ze te mailen. En je zult zien dat een deel van je klanten dat leuk vindt. Een ander deel niet. Die laat je dan gewoon met rust.

Inspireren en enthousiasmeren

  • Zorg voor een website met daarop een blog dat je zelf kunt onderhouden.
  • Plaats op je blog regelmatig leuke artikelen. Denk hierbij aan de nieuwste trends, aan nieuwe kleuren of aan een video waarin je laat zien hoe je je haar kunt invlechten of zoiets.
  • Zorg voor een RSS nieuwsbrief die je blog rondstuurt naar geïnteresseerden. Een RSS nieuwsbrief is een nieuwsbrief waar je zelf niets aan hoeft te doen. Hij verstuurt zichzelf automatisch als jij een nieuwe blogpost plaatst.
  • En zorg dat er in die nieuwsbrief een link naar je online agenda staat. Of je telefoonnummer. Maar maak het in elk geval mogelijk om een afspraak met je te maken.

Zo sla je meerdere vliegen in één klap: je website wordt beter vindbaar doordat je er een blog op hebt staan en je klanten krijgen inspiratie om een afspraak met je te maken. Dat is alles. Zo krijg je op langere termijn meer afspraken in je salon. In het artikel  Visitekaartje inzetten kun je nog een manier vinden om meer afspraken in je salon te krijgen.

Dit heb ik nu beschreven voor een kapsalon, maar dit geldt natuurlijk ook voor andere salons: schoonheidssalon, nagelstylistes etc. Gewoon doen!

Lees direct verder: Marketingtheorie of marketingpraktijk?

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op


Gratis: de 5 geheimen van klanten krijgen

5 geheimen

De 5 geheimen van klanten krijgen. Je leest ze in deze serie.

Marketing voor dienstverleners

GET CLIENTS NOW!™ is een handelsmerk van Wings for Business LLC, en wordt onder licentie gebruikt. www.getclientsnow.com


Meer afspraken in je salon was last modified: by

Hier kun je meer lezen over marketing voor dienstverleners

Meer afspraken in je salon: de credits voor de uitgelichte afbeelding zijn voor  gdakaska.

Meer afspraken in je salon was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *