Met wie ben je graag samen tijdens je werk?

Met wie ben je graag samen
Je bent hier: Home » Blog » Marketing voor diensten » Met wie ben je graag samen tijdens je werk?


Met wie ben je graag samen tijdens je werk? Als je voor en met mensen werkt, dan breng je tijd met ze door. Afhankelijk van wat je doet kan dit zelf heel veel tijd zijn.

Een belangrijke vraag bij het kiezen van je niche is daarom:

Met wie ben je graag samen?

Als je bezig bent met het bepalen van een levensvatbare niche dan is dit een vraag waar je misschien niet zo snel aan zou denken. Maar deze vraag is essentieel. Want hoe kun je je werk goed doen als je werkt met en voor mensen met wie je liever geen tijd doorbrengt?


Met wie ben je graag samen?

Je gaat tijdens je werk heel veel tijd doorbrengen met je klanten. En je bent die mensen nu aan het kiezen. Vraag je daarom vooral af:

Met wie ben je graag samen?

Het antwoord op deze vraag zou uiteraard een van je uitgangspunten moeten zijn bij het bepalen van je niche.

Want je moet niet alleen goed werk leveren, je moet ook zelf gelukkig zijn. Want je moet je werk jaren doen en je moet dus jaren met die mensen omgaan. Als je een doelgroep kiest met wie je graag samen en dan functioneer je veel beter! En dat weet je zelf ook.

Je niche kiezen

Als dat kan, toets je gedachten over je doelgroep dan ook. Als je voor deze mensen kiest moet je sowieso uitvinden waar ze zijn, dus begin daar maar direct mee. En ga daar naartoe. Praat met de mensen die je op het oog hebt als doelgroep. Doe dat niet heel eventjes, maar test eens uit wat het met je doet als je veel tijd met deze mensen doorbrengt:

  • Kost dat je heel veel energie?
  • Of krijg je er energie van?

Hoe je je voelt als je veel tijd doorbrengt met de doelgroep die je kiest een vraag die je gemakkelijk kunt vergeten bij het kiezen van een niche. Maar realiseer je dat het om je levensgeluk gaat. Sla deze vraag dus niet over.

Met wie ben je graag samen? Een voorbeeld

In het verleden heb ik overwogen om in de ouderenzorg te gaan werken. Dus wat heb ik gedaan? Ik ben vrijwilligster geworden in een bejaardenhuis. Want dat is de manier om te testen of ik echt de rest van mijn leven met ouderen om zou willen gaan.

Ik kan het je van harte aanraden om de doelgroep die je op het oog hebt op te zoeken en tijd met die mensen door te gaan brengen, want pas dan kun je ervaren hoe het echt is om dit te doen.


Meer lezen

pijltje

Ik ben een Get Clients Now!™ facilitator en ik help dienstverleners het Get Clients Now!™ marketingplan te doorgronden. Als je wilt kunnen we linken op LinkedIn.

Aanklikbare links Adressen organiseren Adverteren Aflevering nieuwsbrief Aftersales Conversie Design Diensten Doelen Facebook Financieel Formulieren Gmail Google Search Console Inbound marketing Inschrijven bij MailerLite Instagram Juridisch Klantperspectief Legacy versie LinkedIn Mailchimp archief Mailchimp Premium Mailchimp problemen Mailchimp Standard Mailchimp support MailerLite groepen Media in Mailchimp Meten Naamsbekendheid Netwerken Online vindbaarheid Pagina's en berichten Segmenten SEO voor beginners Stappenplannen Structuur website Succes ingrediënten Technische SEO Time management Twitter zakelijk WordPress media WordPress plugins YouTube ZichtbaarheidGET CLIENTS NOW!™ is een handelsmerk van Wings for Business LLC, en wordt onder licentie gebruikt. www.getclientsnow.com

Met wie ben je graag samen tijdens je werk? was last modified: by
Met wie ben je graag samen tijdens je werk? was last modified: by