Je bent hier: Home » Blog » Marketing zelf doen » Mollie en Plink
mollie en plink

Mollie en Plink

Geschatte leestijd: 4 minuten

Mollie en Plink

 • Mollie is een betalingsprovider. Als je betalingen via je website wilt ontvangen dan heb je een betalingsprovider nodig. Het is een “tussenstukje” tussen je website en je bank.
 • Plink is een app die door mollie ontwikkeld is. Je kunt met deze app betaallink maken voor eenmalig gebruik of om meerdere malen te kunnen gebruiken.


Voor Mollie en Plink heb je een Mollie account nodig en je hebt de Plink app nodig. En dan werkt het zo:

 • Ze je product of dienst op je pagina
 • Maak op je pagina een button om mensen naar een betaalpagina te sturen.

Wat mis je?

Als je het zo doet mis je iets: gegevens voor de factuur want die verzamelt Mollie niet. Je klant hoeft ook geen e-mailadres in te vullen, je krijgt alleen een betaalscherm en Mollie vertelt je later de naam van degene die betaald heeft en wat die persoon gekocht heeft.

Dat mollie geen factuurgegevens verzamelt lijkt een nadeel, maar soms is dat een voordeel.


Bijvoorbeeld: ik geef o.a. Mailchimp coaching en MailerLite coaching. Dat zijn diensten die een uur in beslag nemen en je kunt een tijd in mijn agenda reserveren via Calendly. Als je een tijd gereserveerd hebt ga je naar een betaalpagina.

Calendly

In Calendly vraag ik je om gegevens voor de factuur en het is best vervelend als je daarna op de betaalpagina dezelfde gegevens opnieuw moet invullen. Maar met de combinatie van Mollie en Plink hoeft dat niet. Je kunt dan gelijk afrekenen en klaar ben je.

Mailchimp landingspagina’s

Mailchimp heeft leuke landingspagina’s en daar zit ook een landingspagina bij om producten te verkopen. Maar helaas: ik krijg niet helder het betaalsysteem dat hierbij gebruikt wordt ook geschikt is voor betalingen met iDEAL en dat willen we in Nederland nou eenmaal wel.

Met Mollie en Plink kun je mensen op je landingspagina ergens voor laten inschrijven en omdat je in Mailchimp op je landingspagina een redirect kunt maken, kun je je klanten ook hier direct doorsturen naar de betaalpagina en daar hoeven ze hun gegevens niet opnieuw in te vullen. Ze kunnen direct betalen.


Het systeem van Mollie met Plink is behoorlijk betaalbaar:

 • Je betaalt transactiekosten bij mollie.
 • Een eenmalig betaalverzoek bij Plink kost niets extra. Maar een eenmalig verzoek kun je je niet op je website gebruiken.
 • Betaalverzoeken die je meerdere malen en voor verschillende mensen kunt gebruiken kosten 25 cent.
 • Als je een download wilt verkopen die na betaling beschikbaar moet komen, betaal je 75 cent extra. Maar je kunt die download ook ergens anders neerzetten, bijvoorbeeld op je website.
 • Een redirect naar je website kost 25 cent extra.
Lees ook:  Meerdere accounts verboden

E-book verkopen

Dus als je een e-book wilt verkopen dat betaald kan worden met iDEAL, dan betaal je:

 • 29 cent voor de transactie met iDEAL
 • 25 cent voor een herbruikbaar betaalverzoek
 • en 25 cent voor een redirect naar je website waar je het e-book neerzet

Dit zijn tarieven van 2020. Of deze tarieven nog kloppen als jij dit leest weet ik niet, dat kun je hier nakijken.


Je wilt gegevens verzamelen

Met afspraken via Calendly heb je verder niets nodig want je kunt de factureringsgegevens verzamelen in Calendly. Maar als je een e-book wilt verkopen dan heb je natuurlijk meer nodig want dan moet je een factuur kunnen maken.

In dat geval heb je een contactformulier nodig waarmee je mensen na het invullen door kunt sturen naar custom bedankpagina. Die custom bedankpagina van je contactformulier is dan de betaalpagina van mollie.

Facturen

Met Mollie en Plink moet je facturen ergens anders handmatig maken. Als je dat geen bezwaar vindt, dan ben je met dit systeem klaar.

Maar als je erg veel verkoopt, dan is het natuurlijk zonde van je tijd als je na de verkoop handmatig facturen moet gaan maken. In dat geval kun je de betaalplugin Paytium overwegen, want die kan ook direct een factuur naar je klant sturen.

Een ander alternatief zijn de betaallinks van Pay.nl. Hierbij krijg je een betaalscherm met maximaal 3 velden waarin je gegevens kunt verzamelen.

Hoe je de betalingen via je website voor elkaar krijgt zijn vragen waar je mee te maken hebt als je solo ondernemer bent. Het zijn niet direct marketingvragen, maar het is toch wel erg jammer als je marketing goed is maar niemand kan betalen. Daarom bespreken we ook dit soort zaken bij de maandelijkse mastermind bijeenkomsten van het marketingsysteem dat geknipt is voor dienstverleners.


Judith de Vries

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Mailchimp expert

MailerLite expert

en ook nog goed in SEO

GET CLIENTS NOW!™ is een handelsmerk van Wings for Business LLC, en wordt onder licentie gebruikt. www.getclientsnow.com

Gepubliceerd op: 27-6-2020
Voor het laatst bijgewerkt op: 12-10-2021