More tag gebruiken: gebruikersvriendelijk

Waarom de more tag gebruiken? De more tag is – afhankelijk van het theme dat je gebruikt – een belangrijk tag bij het doorzoekbaar houden van je website. Hier wil ik je uitleggen of je de more tag zou moeten gebruiken,waarom je ‘m dan zou moeten gebruiken, waar je ‘m kunt vinden en hoe je ‘m gebruikt. 

Spontaan aangemaakte pagina’s

Als je een artikel één of meer tags meegeeft, of als je een blogpost in een categorie plaatst, dan maakt je website voor iedere tag en iedere categorie een aparte pagina aan. Op die spontaan aangemaakte pagina staan uitsluitend artikelen die dezelfde tag meegekregen hebben of die in dezelfde categorie geplaatst zijn.

Dit kan fijn zijn voor je bezoekers, want hierdoor kunnen je bezoekers gemakkelijk informatie vinden die over een specifiek onderwerp gaat. Het is dan echter wel belangrijk dat je je artikelen afbreekt door de more tag te gebruiken.

Als je de more tag gebruikt, komt er op de pagina van de tag of categorie een klein stukje van je artikel te staan + lees meer.

More tag gebruiken of volledige artikelen

Of je de more tag moet gebruiken hangt af van het theme dat je website gebruikt. Om te weten of het nodig is ga je naar de buitenkant van je website naar het blog. Als je op je blogpagina complete artikelen ziet staan, dan is het nodig de more tag te gebruiken.

Maar als je kleine stukjes van je artikelen ziet staan met daarbij “lees meer”, dan zorgt je theme de artikelen af en dan hoef je niet zelf de more tag aan te klikken.

More tag gebruiken: doorzoekbaarheid

Als er op een tagpagina, op een categoriepagina (of op de overzichtspagina van je blog) je volledige artikelen komen te staan, dan betekent dat eigenlijk dat je bezoeker je website niet meer gemakkelijk kan doorzoeken.

Om informatie over een specifiek onderwerp te vinden moet hij of zij al je artikelen per stuk helemaal lezen. Hierdoor staan de oudere artikelen die verder naar beneden staan zo diep onderaan de pagina dat je bezoeker is afgehaakt voor hij daar is.

More tag gebruiken: samenvattingen

Beter is het als je eraan went om je blogposts te beginnen met een samenvatting van de inhoud. Daarna gebruik je de more tag.

Hierdoor kan een bezoeker op de overzichtspagina’s van de tags, categorieën of van je blog de samenvattingen van je artikelen lezen. Aan de hand die samenvattingen kan je bezoeker besluiten of er in het artikel iets staat waardoor het de moeite waard is om het artikel helemaal te gaan lezen. En het kan ook goed zijn om een handmatige samenvatting te maken.

Waar vind je de more tag

De more tag vind je in het balkje waarmee je de artikelen opmaakt.

more tag gebruiken

Je hoeft ‘m alleen maar aan te klikken op het punt waar je het artikel wilt afbreken. De rest gaat vanzelf. Let op: je gebruikt de more-tag niet vaker dan eenmaal per artikel.

Gebruikersvriendelijkheid verbeteren

Ervoor zorgen dat mensen niet door eindeloze pagina’s hoeven te scrollen doet natuurlijk veel voor de gebruikersvriendelijkheid van je website. En gebruikersvriendelijkheid verbeteren helpt ook als het gaat om het verbeteren van de vindbaarheid van je pagina’s. Daarom is gebruikersvriendelijkheid een aandachtspunt bij het optimaliseren van website’s.

Als je hier hulp bij wilt hebben, lees dan verder op de pagina over de individuele training SEO die ik je kan bieden of in de handleiding over SEO.

Judith de Vries

 

Over Judith de Vries

Marketing voor eenpersoons dienstverlenende bedrijven:

  • erkende Mailchimp expert
  • erkende Mailerlite expert
  • SEO Yoast gecertificeerd
  • Inbound marketing gecertificeerd
More tag gebruiken: gebruikersvriendelijk was last modified: by
Credtis

Met dank aan OpenClipart-Vectors voor de afbeelding van de hand.

More tag gebruiken: gebruikersvriendelijk was last modified: by