Multivariate testen met Mailchimp Premium

Multivariate testen
Je bent hier: Home » Blog » Mailexpert » Mailchimp » Mailchimp betaald » Multivariate testen met Mailchimp Premium

Geschatte leestijd: 2 minuten

Multivariate testen met Mailchimp Premium met maar liefst 8 varianten: 2 titels, 2 afzenders, 2 nieuwsbrieven en 2 verzendtijden, allemaal tegelijk. Of een andere combinatie van varianten.

Met een gewone AB test kun je één zaak testen door twee varianten te versturen. Je kunt je nieuwsbrief versturen met 2 verschillende titels, óf met 2 verschillende afzenders, óf je verstuurt 2 nieuwsbrieven met verschillende inhoud of je kiest 2 verzendtijden.

Maar je kunt niet alles tegelijk testen. Met Mailchimp Premium kun je een multivariate test versturen en dan kun je wel alles tegelijk testen. Je kunt met MailChimp Premium een mix versturen met maximaal 8 varianten.


Multivariate testen

Hierbij moet je je natuurlijk wel realiseren dat je mailinglijst groot genoeg moet zijn. Een test is pas betrouwbaar als je voor iedere groep minimaal 5000 adressen hebt. Als je een betrouwbare multivariate test wilt versturen waarbij je alle 8 varianten gebruikt, dan heb je dus een flinke adressenlijst nodig.

Mailchimp heeft hier een uitleg staan van hoe je een multivariate test maakt.

Multivariate testen: mixen

Bij deze multivariate tests kun je dus heerlijk mixen. Maar dat hoef je niet te doen. Je kunt ook een nieuwsbrief versturen met 8 verschillende titels, of met 8 verschillende afzenders.

Of je doet een test op content met 8 verschillende nieuwsbrieven. En als je daar één dingetje in varieert, bijvoorbeeld de kleur van de call-to-action, dan weet je daarna precies welke kleur voor de meeste clicks zorgt.

Inspiratie

Om je te inspireren: wat werkt beter bij jouw doelgroep?

  • Aanklikbare links: een aanklikbare tekstlink, een button of een aanklikbare afbeelding?
  • Afzender: de bedrijfsnaam of de naam van een persoon?
  • Template: een simple text template, een mooi opgemaakt HTML template van 1 kolom of een HTML template met 3 kolommen?

Zo kun je eindeloos variëren en uitproberen wat het beste resultaat geeft bij jouw doelgroep.


Mailchimp Premium

Mailchimp Premium is een extra luxe versie van Mailchimp die je kunt inkopen vanaf 299 dollar per maand.

Maar zoals ik boven beschreef: je hoeft Mailchimp Premium pas te overwegen als je mailinglijst groot genoeg is want anders betaal je er wel voor terwijl je er maar weinig aan hebt.

Audience te klein

Is jouw audience niet groot genoeg of misschien zelfs heel klein? Dat geeft niets, lees gewoon verder bij Splitrun kleine mailinglijst.


Mailchimp laten doen

Als je iets te weten wilt komen en daar tests voor gaat opzetten, dan kan dat best ingewikkeld zijn. Weet dan dat je Mailchimp ook kunt laten doen. Ik ben een Nederlandse Mailchimp expert en ik help in het Nederlands met Mailchimp.


Verder lezen

pijltje
Multivariate testen met Mailchimp Premium was last modified: by

Multivariate testen met Mailchimp Premium: met dank aan Gordon Johnson voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Multivariate testen met Mailchimp Premium was last modified: by