Home » Blog » Marketing blog » Netwerken in crisistijd
Netwerken in crisistijd

Netwerken in crisistijd

Geschatte leestijd: 3 minuten

Netwerken in crisistijd

Netwerken in crisistijd: het is niet makkelijk om een onderneming te hebben en abrupt geconfronteerd te worden met een crisis die zo groot is dat alles ineens stil valt. Het valt niet mee om de moed erin te houden en er vertrouwen in te houden dat er licht aan het einde van de tunnel is als je nu gewoon heel concreet geen inkomsten hebt.

Toch is de moed erin houden wel wat je nu moet doen, want ook als de situatie op dit moment uitzichtloos lijkt en als er op dit moment lijkt alsof een eventuele oplossing er pas in de verre toekomst zal zijn, ook dan heb je nu een bedrijf. En voor het geval je het nog niet wist: een bedrijf draait op de contacten die het bedrijf heeft. Die contacten moet je dus warm houden. Ook als dat nu niets oplevert.

Netwerken in crisistijd: wat is het effect

Netwerken in crisistijd gaat niet anders dan netwerken in goede tijden:

  • Heb belangstelling voor de ander.
  • Met wie heb je al heel lang geen contact gehad? Ga die mensen nu bellen of mailen. Lees hier op Facebook en zie hoe dat overkomt.
  • Zijn er mensen in je netwerk die het misschien nog zwaarder hebben dan jij? Kun je op de een of andere manier iets voor deze mensen betekenen?

Je kunt altijd kijken naar wat je nu op dit moment kunt doen en voor de ander kunt betekenen. En doe dat dus.

Contact houden

We moeten afstand van elkaar houden. Doe dat ook alsjeblieft want door geen besmetting op te lopen en door geen besmetting door te geven kun je nu levens redden. Maar elkaars hand vasthouden is niet de enige manier om contact met iemand te hebben. Doe wat nu wel kan:

  • Mail iemand uit je doelgroep met een persoonlijke e-mail
  • Of misschien is het nu voor jou de juiste tijd om een nieuwsbrief te beginnen. Dit kan gemakkelijk met Mailchimp of MailerLite.
  • Misschien heeft je doelgroep er behoefte aan om onderling te kunnen communiceren. Begin dan een Facebook groep of LinkedIn groep.
  • Of misschien is het beter een bijeenkomst te organiseren met vergadersoftware.
  • Of stuur gewoon een kaartje en vertel dat je aan de ander denkt.
  • Maar misschien ontdek je nu ook dat je eigenlijk helemaal geen goed netwerk hebt en dat alles als los zand aan elkaar hangt. Dat is te verhelpen.

Kijk wat passend voor jouw situatie en doe wat je doelgroep nu helpt.

Er zijn nog veel meer dingen die je nu kunt doen om je tijd goed te besteden en straks klaar te zijn om verder te gaan. Meer ideeën kun je lezen in het artikel over marketing in coronatijd.

Ikzelf vind het ook essentieel om te werken met een doordacht marketingplan. Juist in crisistijd. Dat zorgt je je richting en focus niet kwijtraakt.

Ik ben een Get Clients Now!™ facilitator en ik kan je helpen met marketing.

Hoe werkt online marketing

Online marketing is natuurlijk niet hetzelfde als af en toe iets op social posten. In deze download leg ik je uit hoe online marketing werkt.

En dan weet je ook waarom jouw online marketing niet werkt en daar kun je dan iets aan doen.

Gepubliceerd op: 19-3-2020
Voor het laatst bijgewerkt op: 15-10-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Scroll naar boven