Mailchimp templates opslaan

Nieuwsbrief opslaan als template

Geschatte leestijd: 3 minuten

Nieuwsbrief opslaan als template

Je kunt een bestaande nieuwsbrief opnieuw gebruiken door ‘m te kopiëren. Maar je kunt een nieuwsbrief ook opslaan als template. En dit laatste is beter. Ik leg je hier uit waarom.

Nieuwsbrief kopiëren

En nieuwsbrief kopiëren en dan de teksten en afbeeldingen wijzigen is in principe niet verkeerd. Maar zowel op korte als op langere termijn kan het wel problemen geven.

Problemen op korte termijn: als een social card aan een nieuwsbrief gekoppeld is dan kun je die niet meer wijzigen. Een gekopieerde nieuwsbrief houdt dus de social card van de eerste keer dat je de nieuwsbrief maakte.

Problemen op langere termijn: hoe vaker je een nieuws brief kopieert, hoe groter de kans dat de HTML vervuild raakt en dat is een trigger voor de spamfilters.

Hulp met Mailchimp - Mailchimp helpdesk

Nieuwsbrief opslaan als template

Maar als je een nieuwsbrief opslaat als template, dan heb je al deze problemen niet. Terwijl je de layout wel gewoon opnieuw kunt gebruiken.

Bij een volgende nieuwsbrief hoef je ook dan alleen teksten en afbeeldingen te verwisselen want je layout is dan al klaar.

Opslaan als template

Opslaan als template doe je zo: op de pagina Design waar je de nieuwsbrief gemaakt hebt staat helemaal bovenaan een menu. In dat menu vind je o.a. Save as Template.

Mailchimp template opslaan - save as template

Als je daar op klikt zie je een popup. Hier kun je je template een naam geven en opslaan. Hij komt dan bij je templates te staan voor hergebruik.

template bewaren

Template terugvinden bij je volgende nieuwsbrief

Als je een volgende nieuwsbrief gaat maken, ga dan direct naar Templates.in het menu helemaal bovenaan.

Open het menu bij Edit en kies voor Create campaign.

Daarna kun je gewoon verder werken precies zoals je dat doet als je een nieuwsbrief kopieert. Maar nu heb je een schoon exemplaar.

Gratis Mailchimp tips

Met handige checklist voor nieuwsbrieven!Privacybeleid

Ik ben een erkende Mailchimp expert en ik kan je helpen met Mailchimp. Ook met projecten kan ik je helpen.

Judith de Vries

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Mailchimp expert, MailerLite expert, SEO

Gepubliceerd op: 18-10-2017
Voor het laatst bijgewerkt op: 31-10-2021

Categorieën en tags bij dit bericht