Nieuwsbrief testen bij Mailchimp

Nieuwsbrief testen

Voor het laatst bijgewerkt:

Je nieuwsbrief testen is erg belangrijk, want als er iets niet goed is dan wil je dat toch wel graag weten voordat je ‘m verstuurt. In dit artikel bespreek ik de punten waarop je een nieuwsbrief zou moeten testen en hoe je dit kunt doen.

Nieuwsbrief testen

E-mailmarketing lijkt zo gemakkelijk: verzamel adressen, maak een nieuwsbrief en stuur ‘m rond. Maar dan moet hij natuurlijk ook getest worden en dan gaat het vaak fout.

Je hebt dan de neiging om een testlijst te gaan maken. Vroeger was dat in Mailchimp heel gemakkelijk. Nu kan dat niet meer in Mailchimp Free, maar in de andere versies nog wel. Het probleem hiermee is alleen dat het geen goede methode is. In het artikel over de testlijst leg ik je uit waarom je dat niet zou moeten doen. Als je MailerLite gebruikt kun je wel een testlijst maken.

Wat je beslist wel zou moeten doen:

Hardop lezen

Lees je nieuwsbrief hardop. Dan ontdek je dat:

  • je zinnen krom zijn en niet goed lopen
  • de structuur van je zinnen veel te ingewikkeld is
  • je zinnen veel te lang zijn

Als je dat ontdekt voor verzending dan is dat mooi meegenomen, want dat kun je dan allemaal verbeteren.

Printen

Als je klikt op “Preview and Test” (helemaal bovenaan) en daarna op “View this email in your browser” dan kom je op de archiefpagina. Als je daar klikt met je rechtermuisknop dan kun je de nieuwsbrief printen. Doe dat want dan zie je fouten veel sneller.

Links checken

Daarna ga je de links checken om te kijken of ze wel allemaal werken. In het artikel over de link checker kun je lezen hoe de link checker werkt.

Mobiele versie bekijken

Als je naar de preview van je nieuwsbrief kijkt, kijk dan vooral ook naar de mobiele versie. Als de mobiele versie niet goed is dan heb je meestal elementen in je nieuwsbrief die veroorzaken dat je nieuwsbrief niet meer responsive is.

Er staan dan bijvoorbeeld veel te grote afbeeldingen in je nieuwsbrief of je hebt afbeeldingen in een tekstveld geplaatst.

Verstuur tests

Het is belangrijk je nieuwsbrief goed te testen. Verstuur niet alleen een test naar je eigen e-mailadres. Verstuur tests naar verschillende e-mailadressen: Gmail, Yahoo, hotmail etc. Want in iedere mailbox ziet je nieuwsbrief er anders uit.

Aflevering van je nieuwsbrief

Test ook of je nieuwsbrief wel aankomt en niet door de servers wordt tegengehouden of in de spamfilters komt. Je kunt een test uitvoeren bij Mailtester. Op dit platform kun je ongeveer zien hoe de spamfilters over je nieuwsbrief denken.

Als je je het vermoeden hebt dat je nieuwsbrief niet aankomt dan kunnen we ook een onderzoek doen. Daarna kan ik je daarna precies vertellen of je nieuwsbrief aankomt of niet, en in welke folder hij aankomt.

En dan kan ik je precies vertellen wat je zou moeten veranderen om betere resultaten te krijgen.


Voor het laatst bijgewerkt:

Komt je nieuwsbrief in spam?

Denk je dat je nieuwsbrief in spam komt of helemaal niet afgeleverd wordt?

Ik kan voor je onderzoeken wat de oorzaak is zodat je er iets aan kunt doen! Lees meer over het spamonderzoek.

Nieuwsbrief testen bij Mailchimp was last modified: by

En hier kun je meer te weten komen over de aflevering van je nieuwsbrief

Nieuwsbrief testen: met dank aan mcmurryjulie voor het icoontje in de uitgelichte afbeelding.

Nieuwsbrief testen bij Mailchimp was last modified: by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *