Nieuwsbrief testen

Je nieuwsbrief testen is erg belangrijk, want als er iets niet goed is dan wil je dat toch wel graag weten voordat je ‘m verstuurt. In dit artikel bespreek ik de punten waarop je een nieuwsbrief zou moeten testen en hoe je dit kunt doen.

Nieuwsbrief testen

E-mailmarketing lijkt zo gemakkelijk: verzamel adressen, maak een nieuwsbrief en stuur ‘m rond. Maar doe eerst dit:

Hardop lezen

Lees je nieuwsbrief hardop. Dan ontdek je dat:

  • je zinnen krom zijn en niet goed lopen
  • de structuur van je zinnen veel te ingewikkeld is
  • je zinnen veel te lang zijn

Als je dat ontdekt voor verzending dan is dat mooi meegenomen, want dat kun je dan allemaal verbeteren.

Printen

Als je klikt op “Preview and Test” (helemaal bovenaan) en daarna op “View this email in your browser” dan kom je op de archiefpagina. Als je daar klikt met je rechtermuisknop dan kun je de nieuwsbrief printen. Doe dat want dan zie je fouten veel sneller.

Links checken

Daarna ga je de links checken om te kijken of ze wel allemaal werken. In het artikel over de link checker kun je lezen hoe de link checker werkt.

Preview

Als je naar de preview van je nieuwsbrief kijkt, kijk dan vooral ook naar de mobiele versie. Als de mobiele versie niet goed is dan heb je meestal elementen in je nieuwsbrief die veroorzaken dat je nieuwsbrief niet meer responsive is. Bijvoorbeeld veel te grote afbeeldingen.

Verstuur tests

Het is belangrijk je nieuwsbrief goed te testen. Verstuur niet alleen een test naar je eigen e-mailadres. Verstuur tests naar verschillende e-mailadressen: Gmail, Yahoo, hotmail etc. Want in iedere mailbox ziet je nieuwsbrief er anders uit.

Deliverability

Test ook of je nieuwsbrief wel aankomt en niet door de servers wordt tegengehouden of in de spamfilters komt.

Je kunt een test uitvoeren bij Mailtester. Op dit platform kun je zien hoe de spamfilters over je nieuwsbrief denken.

 

Als je dit allemaal ingewikkeld vindt maar wel de indruk hebt dat je nieuwsbrieven niet goed aankomen, vraag me dan om hulp.

Als je je het vermoeden hebt dat je nieuwsbrief niet aankomt dan kun je ook een onderzoek laten doen. Dan kan ik je daarna precies vertellen of je nieuwsbrief aankomt of niet, en in welke folder hij aankomt.

workshop mailchimp 13 september

Komen je nieuwsbrieven wel aan?

E-mailmarketing lijkt zo simpel. Maar wist je dat het helemaal niet zo vanzelfsprekend is dat je nieuwsbrieven de mailbox van je abonnee bereiken?

Er zijn veel oorzaken waardoor je nieuwsbrieven niet aankomen of in de spamfilters komen.  Hier kun je zelf heel veel aan doen.

Deliverability

 

Op de pagina MailChimp expert kun je verwijzingen vinden naar wat je moet weten over MailChimp en de GDPR.

Een MailChimp handleiding kun je hier vinden.

Nieuwsbrief testen was last modified: by

 

Nieuwsbrief testen was last modified: by