Om wiens problemen geef je werkelijk

Om wiens problemen geef je werkelijk?

Geschatte leestijd: 2 minuten

Om wiens problemen geef je werkelijk?

Om wiens problemen geef je werkelijk? Als je een niche gaat kiezen ga je de keuze maken voor wie je gaat werken. Het kiezen van een niche is zo ongeveer de belangrijkste beslissing die je bij de start van je bedrijf moet nemen. En als je bedrijf al een poos bestaat maar niet loopt zoals je dat wilt, dan moet je de beslissing over je niche opnieuw afwegen.

Daarbij spelen allerlei heel erg praktische vragen, want je niche moet levensvatbaar zijn omdat je je brood moet gaan verdienen met deze mensen.

Maar dat je hierbij praktisch moet denken, betekent niet dat je je eigen voorkeuren moet parkeren. Integendeel. Een een belangrijke vraag die je jezelf zou moeten stellen bij het kiezen van een niche is:

Om wiens problemen of doelen geef je werkelijk?

Marketingplan voor dienstverleners

Get Clients Now!™, het eenvoudigste en effectiefste marketingplan

Naar dienstenmarketing


Om wiens problemen geef je werkelijk?

Als je je niche goed gekozen hebt, ga je heel lang met en voor deze mensen werken. Je gaat je specialiseren in de problemen van je niche. Als je daar ook gelukkig van wilt worden, dan is het essentieel dat je echt geeft om de problemen van je niche.

Daarom is dit een heel belangrijke vraag die je jezelf moet stellen:

Om wiens problemen geef je werkelijk?

Het antwoord op deze vraag zal je een ingang geven om verder te denken.


Wat interesseert je echt?

Om je te onderscheiden moet je keuzes maken, want waar je bedrijf naartoe gaat als je geen keuze maakt voor een niche kun je lezen in het artikel over het geven van handen en voeten aan je marketing. En ik verzeker je dat dat niet wilt.

Maar dat betekent helemaal niet dat je bezig moet houden met zaken die je eigenlijk helemaal niet interessant vindt. Juist niet! Als je je niche goed kiest ga je je bezighouden met problemen waar je werkelijk om geeft.

Het marketingprogramma van Get Clients Now!™ is ontworpen voor mensen die persoonlijke diensten aanbieden. Ik kan je ermee helpen. En ik vind het leuk om met je te netwerken op LinkedIn.


Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Gepubliceerd op: 6-11-2020
Voor het laatst bijgewerkt op: 24-10-2021