wordpress.com

WordPress.com onderhoudsvrij

Onderhoudsvrije website op WordPress.com: in dit artikel wil ik ingaan op de verschillen tussen WordPress.org en WordPress.com. Op WordPress.com kun je een onderhoudsvrije website huren, wat voor veel eigenaren van websites een ideale oplossing kan zijn.

WordPress

Als je praat over een zakelijke website met WordPress, dan heeft iedereen het uitsluitend over WordPress.org. Op WordPress.org kun je de software downloaden die je nodig hebt voor een WordPress website. Die software moet geïnstalleerd worden en klaar ben je, zou je zo denken.

Je bent echter nooit klaar: WordPress heeft regelmatig een nieuwe versie dus de software moet bijgewerkt worden. De website heeft dus onderhoud nodig.

Onderhoudsvrije website op WordPress.com

Waar je zelden iemand over hoort is dat het ook mogelijk is een zakelijke WordPress website te hebben op WordPress.com. Dat niemand het daar ooit over heeft is begrijpelijk, want meestal is dat niet beste oplossing.


Kosten

Laten we eens beginnen met een kostenplaatje, zodat je de verschillen tussen WordPress.org en WordPress.com helder in beeld krijgt.


WordPress.org (zelf hosten)

Als je een website hebt met de software van wordpress.org, dan betaal je uitsluitend de kosten voor hosting. De software kun je gratis downloaden.

En misschien wil je een mooi theme kopen. De kosten hiervan hangen af van welk theme je wilt hebben en je betaalt die kosten afzonderlijk. Misschien wil je ook een betaalde versie van een plugin, deze kosten betaal je ook afzonderlijk. Dat is het zo ongeveer.


WordPress.com (huren)

WordPress.com is in principe een platform voor bloggers en dat kun je ook zien aan de URL [https://jouwnaam.wordpress.com]. Maar wist je dat je op WordPress.com een domeinnaam kunt kopen?

Kosten voor een website op WordPress.com met een eigen domein en zonder advertenties vanaf 8 euro per maand (prijzen van 2018). Je hebt dan een eenvoudige website die technisch goed is en waarbij het onderhoud jouw zorg niet is.


Onderhoudsvrije website op WordPress.com

Als jij echter een eenvoudige website wilt voor je bedrijf zonder ingewikkelde dingen als bijvoorbeeld een webshop, gewoon een paar pagina’s en een blog, dan kun je prima uit de voeten met wordpress.com. En je grote voordeel is dan dat je een onderhoudsvrije website hebt.

Als je helemaal niet technisch bent en websites niet je vak en niet je hobby zijn en je het bijhouden en onderhouden van je website eigenlijk als een noodzakelijk kwaad ervaart, dan is een onderhoudsvrije website de oplossing.

Je bent van al het gezeur met je website af, want hoewel je hem altijd zult moeten blijven bijhouden, hoef je je geen zorgen meer te maken over het onderhoud.

  • Er hoeven geen nieuwe versies geïnstalleerd te worden
  • Je hoeft geen back-ups te maken
  • En je hoeft geen plugins bij te werken

Met een website op WordPress.com ben je niet meer afhankelijk van technische mensen die begrijpen wat ze doen, je hoeft er alleen regelmatig een artikel op te plaatsen en de rest gaat vanzelf.


Vindbaarheid voor de zoekmachines

Je vraagt je nu misschien af of je website dan wel goed gevonden wordt door de zoekmachines. Het antwoord is: ja, je website wordt net zo gemakkelijk gevonden als wanneer je een website maakt met de software van WordPress.org, want het is dezelfde software.

Let op: dit betekent niet automatisch dat je website ook echt gevonden zal worden, want of je website in de zoekresultaten zal worden aangeboden hangt af van wat je er op zet en hoe vaak je er iets op zet. Maar met WordPress.com is je basis prima in orde.


Eenvoudige onderhoudsvrije website

Lees in dit artikel ook geen advies om een onderhoudsvrije website op WordPress.com te nemen want een onderhoudsvrije website op WordPress.com is alleen geschikt als je een eenvoudige website wilt. Zodra je extra dingen wilt die er niet standaard op zitten, gaat het in de papieren lopen en dan ben je beter af met een website met de software van WordPress.org.

Ik reik je de mogelijkheid van een website op WordPress.com slechts aan omdat ik er zelden iets over lees, terwijl m.i. voor behoorlijk veel eigenaren van websites de gemakkelijkste oplossing zou zijn.

Tussenvorm

Misschien ben je een starter en heb je nog geen website. In dat geval is het goed als je weet dat het ook mogelijk is om te beginnen met een website op WordPress.com.

Als je dit later toch te beperkt vindt doordat je extra dingen wilt waar je voor moet betalen, dan kun je je website alsnog verhuizen en ‘m laten installeren met de software van WordPress.org.

Frame

Soms zie ik ook websites met een frame: een domeinnaam die verwijst naar een blog op wordpress.com.

Dat is niet gunstig voor de vindbaarheid van je website, want Google biedt alleen websites aan die inhoud hebben. Als een domeinnaam verwijst naar een andere website, dan staat er op het domein geen inhoud en dan wordt het domein dus ook niet aanboden in de zoekresultaten.

En als je geleidelijk aan steeds meer content plaatst krijg je te maken met nog een ander nadeel. Doordat de URL altijd hetzelfde blijft, kunnen mensen niet linken naar specifieke relevante content die je op je website plaatst, want de bezoeker komt altijd op je homepage. Hierdoor is het niet mogelijk om contextueel te verwijzen.

Nadeel

Er is natuurlijk ook een nadeel aan deze oplossing. Je weet wat je krijgt en wat je krijgt is goed. Maar als je plugins wilt gaan gebruiken kost het je direct veel meer geld dan wanneer je een website zelf host. En om je website goed vindbaar te maken is de plugin van Yoast toch eigenlijk wel nodig.


Plate onderhoudsvrije websites

Als je wel graag een onderhoudsvrije website wilt maar geen last wilt hebben van reclames, dan kan een website bij Plate ook een mooie oplossing voor je zijn.

plate onderhoudsvrije websites
Plate onderhoudsvrije websites

Wil je doelen bereiken met je website? Lees dan verder bij training SEO met resultaat. of in de handleiding SEO voor beginners.

Stijgen in Google

5 geheimen

Stijgen in Google door te begrijpen hoe Google je artikelen ziet.

Om vervolgens aan de eisen van Google te gaan voldoen.

Gewoon even leren hoe het moet.


WordPress.com onderhoudsvrij was last modified: by
WordPress.com onderhoudsvrij was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.