online adressen verzamelen

Online adressen verzamelen

Geschatte leestijd: 3 minuten

Online adressen verzamelen

Online adressen verzamelen is een logische manier als je mensen wilt gaan mailen. Over adressen die je online verzamelt weet je zeker dat ze van mensen zijn die wel eens online zijn.

Als je adressen offline verzamelt weet je dat niet zeker. En echt waar, er zijn mensen die niet van computers en mobiele telefoons houden waardoor online marketing geen goede manier is om deze mensen te bereiken.

Online adressen verzamelen

Online adressen verzamelen is tegenwoordig niet zo eenvoudig meer als dat het vroeger was. Toen het Internet net bestond vonden mensen het een buitenkansje als ze konden inschrijven voor een nieuwsbrief, want dan wisten ze dat ze een e-mail zouden krijgen en dat vonden ze leuk.

Tegenwoordig krijgen mensen bergen e-mails waardoor het een stuk minder interessant geworden is om in te schrijven voor een nieuwsbrief.

Online adressen verzamelen: weggever

Je moet daarom iets aanbieden om mensen te verleiden in te schrijven. Dat kan een e-book zijn, of een serie, een whitepaper, een video met tips, net wat je wilt en wat bij je past. Deze weggever moet je bezoekers over de streep trekken.

Hierbij moet je er ook rekening mee houden dat veel mensen tegenwoordig digitaal vaardig zijn en liever geen nieuwsbrieven willen krijgen. Die nieuwsbrieven willen ze ook niet als ze je weggever erg interessant vinden.

E-book: Daarom is het aanbieden van een e-book of een enkele video een beetje riskant, want dan geef je alles ineens. En als je alles ineens gegeven hebt, dan kunnen mensen zich direct weer afmelden zonder het pijnlijke gevoel te hebben dat ze iets gemist hebben.

Een serie is daarom handiger, want met een serie geeft je niet alles ineens. Je geeft vandaag een deel, morgen of overmorgen weer een deel en nog iets later weer een deel. Hierdoor wennen mensen aan je e-mails en ze melden zich minder snel af want ze weten dat er nog meer komt. En als je serie klaar is dan ben je inmiddels een vertrouwde bezoeker geworden in de mailbox.

Mailchimp

Om een serie te kunnen versturen heb je MailChimp Automation nodig. Mailchimp Automation voor een serie is beschikbaar in Mailchimp Standard en Mailchimp Premium. Als je de kosteloze versie van Mailchimp gebruikt kan het alleen met kunst-en-vliegwerk. Maar je met de gratis Mailchimp wel een e-book afleveren.

Mailerlite

Met Mailerlite kun je ook in de kosteloze versie een serie versturen.

Verzendtijd

En als je een serie gaat versturen, bedenk dan dat je iets weet over je abonnee: hij of zij was online op het moment van inschrijving.

Mensen hebben vaak een dagritme, het zou daarom goed kunnen dat je nieuwe abonnee altijd op die tijd online is. Verstuur je serie daarom op dezelfde tijd als de tijd waarop je nieuwe abonnee zich heeft ingeschreven.

Must have

Bij het maken van een weggever moet je er dus aan denken dat je beter niet alles ineens kunt geven.

Anderzijds moet je er rekening mee houden dat mensen zich liever niet inschrijven voor abonnement op een nieuwsbrief, dus je weggever moet wel kracht hebben.

De beste weggevers gaan niet over zaken die leuk, handig of prettig zijn, maar over zaken die mensen echt nodig hebben.

Online adressen verzamelen

Om online adressen te verzamelen heb je dus iets nodig dat je weggeeft. En dat moet iets verleidelijks zijn. Liefst onweerstaanbaar verleiding. Een echt goede weggever is een “must have”. Mensen moeten het gevoel hebben dat ze iets belangrijks missen als ze je weggever niet meenemen.

Zowel door Mailchimp als door MailerLite ben ik erkend als e-mail expert.

Judith de Vries

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Mailchimp expert, MailerLite expert, SEO

Online adressen verzamelen: met dank aan Geralt voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Gepubliceerd op: 4-4-2017
Voor het laatst bijgewerkt op: 17-10-2021

Categorieën en tags bij dit bericht