Originele relatiegeschenken

originele relatiegeschenken

Originele relatiegeschenken zijn relatiegeschenken die onthouden worden en waardoor je opvalt.

Ontvangers van relatiegeschenken hebben gewoonlijk een positie waardoor jij niet de enige bent die een relatiegeschenk geeft: ze krijgen heel veel relatiegeschenken. Om op te vallen en ervoor te zorgen dat jouw geschenk onthouden en herinnerd wordt moet je dus iets bijzonders verzinnen.

Originele relatiegeschenken

Mijn vader kreeg ieder jaar verschrikkelijk veel relatiegeschenken. Meestal waren dat kistjes met wijn of zoiets, soms met een speciaal etiket van het bedrijf van de gever, maar deze geschenken lieten geen diepe indruk achter.

Slim relatiegeschenk

Een slimme zakenrelatie van mijn vader had echter ontdekt hoeveel kinderen mijn vader had en hoe oud die kinderen ongeveer waren.

Deze slimme zakenrelatie regelde dat een bloemist een een opvallend groot kerststuk voor mijn moeder bezorgde. En wij kinderen kregen ieder een boek dat paste bij onze resp. leeftijden.

Mijn vader kreeg … niets! Dat viel op.

Ik herinner me nu nog hoe leuk we dat vonden en hoe mijn vader glunderde toen niet hijzelf, maar zijn gezin met geschenken bedacht was.

Als je op wilt vallen, geef je zakenrelatie dan niets, geef de geschenken aan zijn of haar gezin

meisje met groen boek originele relatiegeschenken

Een originele tijd kiezen

Een gemakkelijke manier om op te vallen met je relatiegeschenk is eigenlijk heel simpel: geef je geschenk niet in december. Kies een andere tijd van het jaar.

Als je een andere tijd van het jaar kiest, dan val je automatisch op doordat de ontvanger in die andere tijd van het jaar niet overspoeld wordt met relatiegeschenken.

Pasen misschien?

Last minute relatiegeschenken

Het bedenken van relatiegeschenken moet je natuurlijk moet je natuurlijk eigenlijk niet op het laatste moment doen.

Als je in december relatiegeschenken wilt geven en je hebt dit niet bijtijds geregeld, ook dan weet ik een originele oplossing voor je: Novib pakt uit.

De Novib heeft heel erg originele relatiegeschenken:

  • geiten
  • kippen
  • koeien
  • waterpompen
  • schoolmaterialen
  • dekens
  • en nog veel meer

Originele relatiegeschenken

Je hoeft niet bang te zijn dat je je relatie met een geit opzadelt, want het geschenk wordt afgeleverd op een adres in de derde wereld.

Je kunt het geschenk relateren aan de branche van je klant, dat is leuker dan een geschenk met je eigen logo erop en ik verzeker je dat je hiermee veel meer opvalt. Misschien gaat je klant zelfs over je praten …

Aandacht trekken

Met het aanbod van deze relatiegeschenken zorgt Novib ervoor dat ik er over schrijf. Iets doen waardoor anderen over je gaan schrijven is een goede strategie om bekender te worden.


SEO voor dummies

Je hebt meer aan een website als hij vindbaar is. Schrijf daarom in voor de gratis SEO tips.

Je bent hier: Home » Marketing » Relatiemarketing » Originele relatiegeschenken
Originele relatiegeschenken was last modified: by

Lezend meisje: iimages / 123RF Stockfoto

Originele relatiegeschenken was last modified: by