pagina aanmaken

Pagina aanmaken

Een pagina of een bericht aanmaken voor WordPress beginners. Hoe je een pagina aanmaakt en wat het verschil is tussen een pagina en een bericht. Een pagina en een bericht zijn twee verschillende zaken die hetzelfde werken en je vindt ze allebei in de zijbalk aan de binnenkant van je website:

Geschatte leestijd: 5 minuten

Pagina aanmaken

 • een pagina is gewoon een pagina
 • een bericht is een blogpost


Verschillen tussen een pagina en een bericht

Bij het beheren van je pagina’s en berichten is het handig als je de verschillen kent. 

 • Een verschil tussen een pagina en een bericht is dat bij een bericht de publicatiedatum zichtbaar is en bij een pagina niet. Althans, bij de meeste themes.
 • Een ander verschil is dat pagina’s die bij elkaar horen verdeeld zijn in hoofd- en subpagina’s.
 • Een derde verschil is dat je pagina’s meestal in het menu van je website zet. Een bericht kun je ook in het menu zetten, maar meestal vind je de berichten op een website allemaal onder elkaar op het blog, in volgorde van publicatiedatum.

Gewoonlijk zet je daarom je diensten op pagina’s zodat je ze netjes in het menu kunt zetten, terwijl je nieuwsitems als berichten op je blog zet.


Een pagina aanmaken

Benodigde tijd: 5 minuten.

Lees hier hoe je een pagina aanmaakt.

 1. Kijk naar de zijbalk (links) en ga met je muis naar Pagina’s

  Je moet dan kiezen tussen Alle Pagina’s en Nieuwe pagina. Kies voor Nieuwe pagina.

  pagina aanmaken

 2. Titel invullen

  Je ziet nu bovenaan de pagina een vakje met daarin: Titel toevoegen. Hier moet je de titel van je pagina invullen. Maak je titel niet te lang, maar ook niet te kort, je kunt ongeveer 65 karakters gebruiken. Denk ook goed na over de titel, want het is gunstig voor SEO als het belangrijkste woord helemaal vooraan staan. Een goede titel vertelt wat er op de pagina te lezen is.
  pagina aanmaken - titel

 3. Tekst plaatsen

  Tekst plaats je in een blok. Je kunt gewoon gaan typen en dan zoekt je website er een passend blok bij: bijvoorbeeld een kop, of een paragraaf, of een lijstje. Dat hangt ervan af wat je aan het doen bent. Maar je kunt ook zelf een blok kiezen door links boven op het plusje te klikken. tekstblok maken

 4. Afbeeldingen plaatsen

  Afbeeldingen plaats je in een blok dat speciaal voor afbeeldingen is. blok afbeelding

 5. Afbeeldingen plaatsen

  Afbeeldingen plaats je in een blok dat speciaal voor afbeeldingen is.blok afbeelding

 6. Publiceren

  En als je helemaal klaar bent en tevreden bent over je pagina dan klik je op: Publiceren. De knop om te publiceren vind je rechtsboven.publiceren


Hoofd- en subpagina’s

Pagina’s kunnen hoofd- en subpagina’s zijn. Hierdoor kun je een duidelijke structuur in je website aanbrengen. Pagina’s die bij elkaar horen koppel je aan elkaar. Hoe je dat doet kun je lezen in het artikel over het aanbrengen van structuur in je website.

Afbeeldingen plaatsen

Afbeeldingen zijn belangrijk en je kunt afbeeldingen ook optimaliseren zodat je in de zoekresultaten ook gevonden kunt worden via je afbeeldingen. Hoe je dit aanpakt staat in het artikel over afbeeldingen optimaliseren.

Aanklikbare links zijn heel erg belangrijk want een website is geen boek met een begin en een einde. Bij een website is het de bedoeling dan mensen verder kunnen lezen over gerelateerde onderwerpen. Hier kun je lezen hoe je een aanklikbare link maakt.


Net begonnen met je website

Als je net begonnen bent met je website dan heb je je handen vol aan alles wat je erover moet leren. En denk je nu waarschijnlijk nog niet na over hoe je website straks gevonden moet worden. Of misschien denk je zelfs dat dit “vanzelf” gaat als je eenmaal een website hebt. Of misschien denk je dat dit wel goed komt via de social media.

Vergeet dat allemaal maar. Het is belangrijk dat je je website vanaf het begin zo inricht dat hij gezonde kansen heeft om gevonden te worden. En omdat je nu met het begin bezig bent, zou je er veel aan hebben als je nu zou weten waar je dan aan moet denken. Je hoeft het wiel niet in je eentje uit te vinden. Lees gewoon de handleiding SEO zelf doen.

En zodra je een stuk of 10 artikelen geschreven hebt, kun je een cursus SEO marketing bij me komen doen.

Netwerken kan ook. Hier kun je me vinden op LinkedIn. Voel uit uitgenodigd.

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Gepubliceerd op: 28-7-2014
Voor het laatst bijgewerkt op: 20-12-2021