Pay.nl betaallinks

Pay.nl betaallinks
Je bent hier: Home » Blog » WordPress » Betalen in WordPress » Pay.nl betaallinks

Geschatte leestijd: 3 minuten

Betaallinks zijn vaak de goedkoopste oplossing als je iets kleins wilt verkopen via je WordPress website. In dit artikel wil ik het hebben over Pay.nl betaallinks. Je kunt bij Pay.nl een betaalschermpje maken waar mensen gemakkelijk via iDEAL of MisterCash of zoiets kunnen betalen.

Pay.nl is een betalingsprovider, net zoals Mollie, Sisow en noem maar op. Bij Pay.nl kun je een klein betaalschermpje aanmaken. Hierop heb je ook velden om iets te vragen, bijvoorbeeld het e-mailadres.

Pay.nl biedt bij z’n betaallinks de volgende mogelijkheden

  • Flexibel bedrag, mensen kunnen zelf een bedrag invullen, bijvoorbeeld als je een donatie wilt vragen.
  • Of een bedrag dat jij vooraf bepaald hebt om een product of dienst te verkopen.
  • Een aangepaste bedankpagina.

Bij deze betaallinks heb je 3 velden om iets te vragen. Dat is te weinig voor een e-mailadres en complete adresgegevens, maar het is genoeg om de betaalgegevens te kunnen matchen aan de gegevens die je via een contactformulier gekregen hebt.

Of je gebruikt die velden zo:

  • e-mailadres
  • naam
  • postcode en huisnummer

Als je B2C werkt heb je dan voldoende om een factuur te kunnen maken en een product te kunnen versturen.

Je kunt mensen na de betaling doorsturen naar een bedankpagina op je eigen website en je kunt ze doorsturen naar een andere pagina als de betaling mislukt is. En je kunt jezelf een notificatie laten sturen als de betaling geslaagd is.

Tweemaal invullen

Doordat je niet kunt vragen naar de complete adresgegevens is dit niet de mooiste oplossing. Maar door de lage kosten is deze mogelijkheid toch interessant: als je het goedkoopste pakket neemt betaal je alleen transactiekosten.

De transactiekosten van Pay.nl kun je hier vinden (even naar beneden scrollen).


Pay betaallinks


Als je dit systeem gaat gebruiken moet je er wel rekening mee houden dat er geen facturen bij gemaakt worden. Dat moet je achteraf zelf doen.


Zoals ik al zei: dit is een heel erg goedkope oplossing want dit kost je bijna niets. Maar het is niet de mooiste oplossing. Daarnaast is een belangrijk aandachtspunt: stel die betaallinks alsjeblieft goed in. Als je dit fout doet terwijl je een product wilt verkopen dat een vaste prijs heeft, dan kunnen je klanten de prijs veranderen.

Over Pay.nl

Pay.nl heeft niet alleen betaallinks, het is een gewone betalingsprovider en hebben gewoon alles dat andere betalingsproviders ook hebben.

Als je een betaalschermpje bij Pay.nl wilt en je vindt dit te moeilijk of het lukt niet, vraag dan om hulp. Dan doen we een les van een uur met vergadersoftware en dan kun je het daarna altijd zelf. Je moet wel eerst zelf een account bij Pay.nl aanmaken.

Goede combinatie

Als een WordPress website hebt vind ik een plugin als Paytium een mooiere oplossing. Maar als je een website hebt waar je geen plugins op kunt installeren zoals bijvoorbeeld Plate, dan heb je een andere oplossing nodig en dan vind ik dat Pay.nl een erg goede prijs-kwaliteit verhouding biedt. En je kunt dan ook Mollie met Plink overwegen.

Wist je dat de Get Clients Now!™ marketing methode ontworpen is voor dienstverleners? Misschien is het voor jou ook een fijn plan.


Verder lezen

pijltje
Pay.nl betaallinks was last modified: by
Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Ik kan je helpen met marketing: Mailchimp expert, MailerLite expert, Get Clients Now!™ facilitator en SEO gecertificeerd.

Pay.nl betaallinks was last modified: by