Pay.nl betaallinks

Betaallinks zijn vaak de goedkoopste oplossing als je iets kleins wilt verkopen via je WordPress website. In dit artikel wil ik het hebben over Pay.nl betaallinks. Je kunt bij Pay.nl een betaalschermpje maken waar mensen gemakkelijk via Ideal of MisterCash of zoiets kunnen betalen.

Houd er wel rekening mee dat de gratis lunch niet bestaat: de goedkoopste oplossingen zijn gewoonlijk niet de mooiste oplossingen en vaak hebben goedkope oplossingen ook een paar nadelen.

Pay.nl betaallinks

Pay.nl is een betalingsprovider, net zoals Mollie, Sisow en noem maar op. Bij Pay.nl kun je een klein betaalschermpje aanmaken. Hierop heb je ook velden om iets te vragen, bijvoorbeeld het e-mailadres.

Pay.nl biedt bij z’n betaallinks de volgende mogelijkheden

  • Flexibel bedrag, mensen kunnen zelf een bedrag invullen, bijvoorbeeld als je een donatie wilt vragen.
  • Of een bedrag dat jij vooraf bepaald hebt om een product of dienst te verkopen.

Bij deze betaallinks heb je 3 velden om iets te vragen. Dat is te weinig voor een e-mailadres en complete adresgegevens, maar het is genoeg om de betaalgegevens te kunnen matchen aan de gegevens die je via een contactformulier gekregen hebt.

Je kunt mensen na de betaling doorsturen naar een bedankpagina op je eigen website en je kunt ze doorsturen naar een andere pagina als de betaling mislukt is.

En je kunt jezelf een notificatie laten sturen als de betaling geslaagd is.

Tweemaal invullen

Doordat je niet kunt vragen naar de complete adresgegevens is dit niet de mooiste oplossing. Mensen zullen altijd iets tweemaal in moeten vullen: op een contactformulier op je website en in het betaalscherm van Pay.nl, want anders kun je de betaling niet aan een persoon koppelen.

Maar door de lage kosten is deze mogelijkheid toch interessant: als je het goedkoopste pakket neemt betaal je alleen transactiekosten.

De transactiekosten van Pay.nl kun je hier vinden (even naar beneden scrollen).

pay betaallinks

Als je dit systeem gaat gebruiken moet je er wel rekening mee houden dat er geen facturen bij gemaakt worden. Dat moet je achteraf zelf doen.

Contactformulier

Als je meer gegevens nodig hebt dan je kunt vragen in de 3 velden die pay.nl aanbiedt, heb je daarnaast een contactformulier nodig.

Hier heb je 2 mogelijkheden voor: voor de betaling en na de betaling

Vooraf

Je kunt mensen eerst het contactformulier laten invullen. Als je een contactformulier neemt dat een bevestiging stuurt, dan kun je in je bevestiging een link naar het betaalschermpje plaatsen.

Helaas is het zo dat een dergelijke constructie niet zo goed is voor de conversie. Je zult vermoedelijk regelmatig een ingevuld contactformulier krijgen zonder dat de betaling voltooid wordt.

Achteraf

Als je mensen achteraf hun adresgegevens laat invullen dan heb je geen adresgegevens, maar je hebt wel een e-mailadres via Pay.nl. Je kunt ze dus mailen en alsnog vragen naar hun contactgegevens zodat je een factuur kunt maken.

Pay.nl betaallinks

Zoals ik al zei: dit is een heel erg goedkope oplossing want dit kost je bijna niets. Maar het is niet de mooiste oplossing. Daarnaast is een belangrijk aandachtspunt: stel die betaallinks alsjeblieft goed in. Als je dit fout doet terwijl je een product wilt verkopen dat een vaste prijs heeft, dan kunnen je klanten de prijs veranderen.

Pay.nl heeft niet alleen betaallinks, het is een gewone betalingsprovider en hebben gewoon alles dat andere betalingsproviders ook hebben.

Als je een betaalschermpje bij Pay.nl wilt en je vindt dit te moeilijk of het lukt niet, vraag dan om hulp. Je moet wel eerst zelf een account bij Pay.nl aanmaken.

Andere oplossingen

Judith de Vries

 

Over Judith de Vries

Marketing voor eenpersoons dienstverlenende bedrijven:

  • erkende Mailchimp expert
  • erkende Mailerlite expert
  • SEO Yoast gecertificeerd
  • Inbound marketing gecertificeerd
Pay.nl betaallinks was last modified: by
Pay.nl betaallinks was last modified: by