Home » Blog » Marketing voor dienstverleners » Pay.nl betaallinks
pay.nl betaallinks

Pay.nl betaallinks

Pay.nl is een betalingsprovider, net zoals Mollie, Sisow en noem maar op. Bij Pay.nl kun je een klein betaalschermpje aanmaken. Hierop heb je ook velden om iets te vragen, bijvoorbeeld het e-mailadres.

Pay.nl biedt bij z’n betaallinks de volgende mogelijkheden

  • Flexibel bedrag, mensen kunnen zelf een bedrag invullen, bijvoorbeeld als je een donatie wilt vragen.
  • Of een bedrag dat jij vooraf bepaald hebt om een product of dienst te verkopen.
  • Een aangepaste bedankpagina.

Bij deze betaallinks heb je 3 velden om iets te vragen. Dat is te weinig voor een e-mailadres en complete adresgegevens, maar het is genoeg om de betaalgegevens te kunnen matchen aan de gegevens die je via een contactformulier gekregen hebt.

Of zo

  • e-mailadres
  • naam
  • postcode en huisnummer

Als je B2C werkt heb je dan voldoende om een factuur te kunnen maken en een product te kunnen versturen.

Je kunt mensen na de betaling doorsturen naar een bedankpagina op je eigen website en je kunt ze doorsturen naar een andere pagina als de betaling mislukt is. En je kunt jezelf een notificatie laten sturen als de betaling geslaagd is.

Als je dit systeem gaat gebruiken moet je er wel rekening mee houden dat er geen facturen bij gemaakt worden. Dat moet je achteraf zelf doen.

De transactiekosten van Pay.nl kun je hier vinden (even naar beneden scrollen).

Pay betaallinks

Goedkope oplossing

Zoals ik al zei: dit is een heel erg goedkope oplossing want dit kost je bijna niets. Maar het is niet de mooiste oplossing. Daarnaast is een belangrijk aandachtspunt: stel die betaallinks alsjeblieft goed in. Als je een product wilt verkopen dat een vaste prijs heeft, dan kunnen je klanten de prijs veranderen als je de instellingen niet goed zet.

Als je een betaalschermpje bij Pay.nl wilt en je vindt dit te moeilijk of het lukt niet, vraag dan om hulp. Dan doen we een les van een uur met vergadersoftware en dan kun je het daarna altijd zelf. Je moet wel eerst zelf een account bij Pay.nl aanmaken.

Pay.nl heeft niet alleen betaallinks, het is een gewone betalingsprovider en hebben gewoon alles dat andere betalingsproviders ook hebben.

Als een WordPress website hebt vind ik een plugin als Paytium een mooiere oplossing. Maar als je een website hebt waar je geen plugins op kunt installeren zoals bijvoorbeeld Plate, dan heb je een andere oplossing nodig en dan vind ik dat Pay.nl een erg goede prijs-kwaliteit verhouding biedt. En je kunt dan ook Mollie met Plink overwegen.

Hoe werkt online marketing

Online marketing is natuurlijk niet hetzelfde als af en toe iets op social posten. In deze download leg ik je uit hoe online marketing werkt.

En dan weet je ook waarom jouw online marketing niet werkt en daar kun je dan iets aan doen.

Gepubliceerd op: 15-5-2020
Voor het laatst bijgewerkt op: 27-11-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Scroll naar boven