PayPro en Mailchimp

Bijgewerkt op 14 augustus 2023

PayPro en Mailchimp

Je kunt PayPro via Zapier verbinden met Mailchimp. Dat is handig, want dan kun je de adressen van mensen die iets bij je gekocht hebben direct naar je Mailchimp mailinglijst sturen. Of je kunt een e-mail serie versturen waar mensen voor moeten betalen.

PayPro is heel gemakkelijk in gebruik, maar ook duur.

PayPro, Mailchimp en Zapier

Als je PayPro niet kunt vinden bij Zapier, vraag dan aan PayPro om toegang. Stuur een e-mail naar PayPro, zet je klantnummer erbij en vraag om toegang. Je klantnummer bij PayPro kun je – na inloggen – rechtsboven vinden, het staat achter je naam.

Je krijgt dan een link toegestuurd waar je op kunt klikken en dan kom je op het platform van Zapier waar een uitnodiging voor je klaarstaat die je moet accepteren.

PayPro verbinden met Zapier

Vervolgens moet je je PayPro-account verbinden met Zapier en dat gaat niet altijd helemaal lekker. Je hebt daar een token voor nodig en in het scherm van Zapier staat een link naar een pagina waar je token kunt ophalen. Maar toen ik een verbinding maakte werkte die link niet.

Als de link niet werkt, ga dan naar PayPro, open het menu bij je naam en kies voor externe diensten. Er is daar op dit moment dat ik dit schrijf maar één externe dienst en dat is Zapier. Maak die externe dienst aan en kopieer de token. De token plak je daarna op de juiste plaats in het scherm van Zapier. Test de verbinding en je accounts zijn verbonden.

Dienst of product ophalen

Nu kun je een dienst of product ophalen. Deze dienst of dit product wordt de blauwdruk voor de verbinding. Het moet iets zijn dat je minder dan een uur geleden hebt verkocht.

Als je niet ieder uur een paar producten verkoopt is er geen man overboord. Zet op PayPro de testversie aan, doe een test en haal de test daarna als een verkoop op bij Zapier. (Vergeet niet om je product daarna weer “live” te zetten).

Volg de stappen van Zapier en je klanten stromen voortaan vanzelf in in je Mailchimp mailinglijst. Het kan leuk zijn je nieuwe klanten in te laten stromen in een groep en een leuke opvolg e-mail klaar te zetten.

PayPro en Mailchimp

PayPro is een uiteterst gemakkelijk systeem dat je heel waarschijnlijk zelf in kunt richten. Maar dit systeem is zeer beslist niet de goedkoopste oplossing.

Als je hulp bij Mailchimp nodig hebt kun je ook overwegen je e-mailmarketing uit te besteden. Ik ben een erkende Mailchimp PRO partner en ik kan je helpen met Mailchimp.

mailchimp tips

Gratis

Heb je al ingechreven voor Mailchimp ninja tips? 

Over de auteur

Scroll naar boven