PayPro en Mailchimp

PayPro en MailChimp

PayPro en MailChimp verbinden. Paypro is een betalingsprovider. Om deze provider te gebruiken hoef je niets te installeren, want het hele proces speelt zich af op de website van PayPro.

Je hoeft alleen een aanklikbare link naar een betaalschermpje op je website te zetten. Of een code te kopieren die je aan de tekst-kant op je pagina plakt. Dit systeem is dus heel eenvoudig, maar het is niet goedkoop.

PayPro verbinden met MailChimp

Je kunt PayPro via Zapier verbinden met MailChimp. Dat is handig, want dan kun je de adressen van mensen die iets bij je gekocht hebben direct naar je MailChimp mailinglijst sturen. Of je kunt een e-mailserie versturen waar mensen voor moeten betalen.

PayPro en MailChimp

Als je PayPro niet kunt vinden bij Zapier, vraag dan aan PayPro om toegang.

Stuur een e-mail naar PayPro, zet je klantnummer erbij en vraag om toegang. Je klantnummer bij PayPro kun je – na inloggen – rechtsboven vinden, het staat achter je naam.

Je krijgt dan een link toegestuurd waar je op kunt klikken en dan kom je op het platform van Zapier waar een uitnodiging voor je klaarstaat die je moet accepteren.

PayPro en MailChimp

Vervolgens moet je je PayPro-account verbinden met Zapier en dat gaat niet altijd helemaal lekker. Je hebt daar een token voor nodig en in het scherm van Zapier staat een link naar een pagina waar je token kunt ophalen. Maar toen ik een verbinding maakte werkte die link niet.

Als de link niet werkt, ga dan naar PayPro, open het menu bij je naam en kies voor externe diensten. Er is daar op dit moment dat ik dit schrijf maar één exerne dienst en dat is Zapier. Maak die externe dienst aan en kopieer de token. De token plak je daarna op de juiste plaats in het scherm van Zapier. Test de verbinding en je accounts zijn verbonden.

Dienst ophalen

Nu kun je een dienst of product ophalen. Deze dienst of dit product wordt de blauwdruk voor de verbinding. Het moet iets zijn dat je minder dan een uur geleden hebt verkocht.

Als je niet ieder uur een paar producten verkoopt is er geen man overboord. Zet op PayPro de testversie aan, doe een test en haal de test daarna als een verkoop op bij Zapier. (Vergeet niet om je product daarna weer “live” te zetten).

Volg de stappen van Zapier en je klanten stromen voortaan vanzelf in in je MailChimp mailinglijst. Het kan leuk zijn je nieuwe klanten in te laten stromen in een groep en een leuke opvolg e-mail klaar te zetten.

Belangrijk

PayPro heeft een handleiding gepubliceerd waarin je kunt lezen hoe je de verbinding maakt. In deze handleiding staat dat je een filter moet maken.

Een filter creëert echter een 3-staps verbinding. Dat is niet erg als je sowieso de betaalde versie van Zapier gebruikt. Maar als je minder dan 5 zaps nodig nodig hebt en hier 2-staps verbindingen bij gebruikt, dan is de gratis versie van Zapier voldoende.

Daarom: als je 5 zaps of minder nodig hebt, dan kan het goed zijn te weten dat je de verbinding tussen PayPro en MailChimp ook kunt leggen met een 2-staps verbinding.

PayPro heeft bevestigd dat 2-staps verbinding ook mogelijk is. Zeker op langere termijn scheelt dat in de kosten.

Hulp bij Mailchimp

Als je hulp bij Mailchimp nodig hebt kun je een goede ingang vinden in de handleiding Mailchimp die je op deze website kunt vinden. Een overzicht van mijn diensten vind je op de pagina Mailchimp hulp

Lees direct verder: Facebook integreren met Mailchimp

PayPro en MailChimp was last modified: by

En hier kun je meer vinden over WordPress

PayPro en MailChimp was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.