Paytium betaalformulier en Mailchimp

Paytium betaalformulier en Mailchimp

Bijgewerkt op 29 november 2023

Paytium is een gratis WordPress iDEAL plugin. En er is ook een betaalde versie met meer mogelijkheden. Het is een plugin van een jong bedrijf. Deze plugin kan meerdere dingen voor je doen. Het is een contactformulier en betaalformulier en de betaalde versie kan ook facturen maken.

Je krijgt met Paytium

  • een contactformulier
  • betalen met iDEAL
  • instromen in je Mailchimp lijsten
  • eventueel automatische facturen

De plugin heeft drie erg sterke punten: de plugin is niet duur, hij kan naar aanleiding van een betaling een factuur sturen én je kunt ondersteuning krijgen in het Nederlands.

Doordat deze plugin een alles-in-één plugin is heb je verder geen plugins voor formulieren meer nodig. Je kunt wel andere formulieren gebruiken, maar het hoeft niet.

Contact- en betaalformulier

Dit is een plugin die gemaakt is om betalingen te ontvangen, maar je kunt ‘m heel gemakkelijk gebruiken als contactformulier door de betaalfunctie uit te schakelen.

Als je Paytium wilt gebruiken om betalingen te ontvangen, dan heb je een account bij de betalingsprovider Mollie nodig. De plugin werkt niet met andere betalingsproviders.

Integraties van Paytium

Mailchimp: En je kunt het formulier ook gebruiken als Mailchimp inschrijfformulier. Ook als je nieuwe abonnees wilt laten instromen in groepen.

ActiveCampaign: Ja, er is een integratie met ActiveCampaign en je kunt ook gelijk een tag toevoegen aan de adressen.

Mailpoet: En er is een integratie met Mailpoet.

Zapier: Plus je kunt Paytium integreren met Zapier.

MailerLite: Een integratie met MailerLite is er nog niet maar die wordt wel ontwikkeld. Als je MailerLite gebruikt en Paytium wilt, heb dan nog heel even geduld.

Paytium: gratis en betaalde versies

Paytium heeft een gratis versie en 2 betaalde versies: een Plus en een Pro/Premium versie. Prijzen kun je hier vinden.

Je krijgt bij deze plugin eigenlijk alles wat je nodig hebt:

  • Betaalformulier met een koppeling met Mollie
  • Autoresponder om te reageren als iemand een bericht heeft verstuurd
  • Koppeling met Mailchimp

Neem je een duurdere versie dan kun je er ook facturen mee maken, je hebt een verbinding met Zapier en je kunt betalingen exporteren.

Gebruiksgemak

Ik vind de basis van de plugin eenvoudig in gebruik. Na het installeren klik je op de pagina het iDEAL icoontje in je werkbalk aan en je kiest een “voorgekookt” formulier. Dat ziet er dan wel erg spannend uit (html), maar het is niet moeilijk om in die code de bedragen terug te vinden. En dan kun je ze gewoon aanpassen naar je eigen behoefte.

Of je gaat naar de handleiding van Paytium en je kopieert daar de code. Ook heel makkelijk.

Maar wil je meer dan alleen een betaalformulier, dan vind ik het formulier iets minder eenvoudig in gebruik. Maar iets minder eenvoudig betekent nadrukkelijk niet dat het te moeilijk is.

Automatische e-mails

Bijvoorbeeld: als je e-mails wilt versturen naar aanleiding van het versturen van een formulier, dan zet je eerst de e-mail klaar. Daarna moet je goed kijken welke id een e-mail heeft en een stukje code aan je formulier toevoegen.

[ paytium_emails id="9031, 9035" / ]

Je moet er gewoon even rustig voor gaan zitten en alles even op je gemak “uitvogelen”. En dat is de moeite waard, want deze plugin is heel erg betaalbaar en dat is ook niet onbelangrijk.

Juist als je geen complete webshop wilt omdat je maar een paar dingetjes verkoopt is het erg fijn als je geen kapitalen kwijt bent aan het regelen van de betalingen voor je producten of diensten.

Handleiding voor Paytium

Op de website van Paytium kun je een handleiding vinden met een heldere uitleg, voorbeelden, CSS om het uiterlijk van je formulier aan te passen en je vindt daar ook een blog.

Toegespitste uitleg

En het is ook een goed idee om je in te schrijven voor de nieuwsbrief van Paytium want dat is helemaal geen nieuwsbrief. Ik heb de e-mails van Paytium mogen maken en daar heb ik een ingenieuze wizard op gezet. Hierdoor kun je aanklikken waar je Paytium voor wilt gaan gebruiken en dan krijg je automatisch een paar e-mails waarin haarfijn staat hoe je dat doet.

Website van Paytium

Als je op zoek bent naar een plugin die betalingen mogelijk maakt op je WordPress website, lees dan verder op de website van Paytium. Ik vind Paytium een fijne plugin, daarom heb ik ‘m gekocht.

Paytium is een mooie plugin voor dienstverleners. Als je behoefte hebt aan een betaalformulier voor een paar producten dan kan ik je dit formulier aanraden.

Scroll naar boven