Paytium betaalformulier

Paytium betaalformulier
Je bent hier: Home » Blog » WordPress » Betalen in WordPress » Paytium betaalformulier


Paytium is gloednieuwe plugin van een jong bedrijf. Deze plugin kan meerdere dingen voor je kan doen. Het is een contactformulier en betaalformulier ineen. 


Met Paytium krijg je

  • een contactformulier
  • betalen met iDEAL
  • instromen in je MailChimp lijsten
  • eventueel automatische facturen

De plugin heeft drie heel sterke punten: de plugin is niet duur, hij kan naar aanleiding van een betaling een factuur sturen én je kunt support krijgen in het Nederlands.

Doordat deze plugin een alles-in-één plugin is heb je verder geen plugins voor formulieren meer nodig.


Contact- en betaalformulier

Dit is een plugin die gemaakt is om betalingen te ontvangen, maar je kunt ‘m heel gemakkelijk gebruiken als contactformulier door de betaalfunctie uit te schakelen.

Als je Paytium wilt gebruiken om betalingen te ontvangen, dan heb je een account bij de betalingsprovider Mollie nodig. De plugin werkt niet met andere betalingsproviders.


Mailchimp

En je kunt het formulier ook gebruiken als Mailchimp inschrijfformulier. Ook als je nieuwe abonnees wilt laten instromen in groepen.


Wat krijg je met Paytium

Je krijgt bij deze plugin eigenlijk alles wat je nodig hebt:

  • Betaalformulier met een koppeling met Mollie
  • Autoresponder om te reageren als iemand een bericht heeft verstuurd
  • Koppeling met MailChimp

Neem je een duurdere versie dan kun je er ook facturen mee maken, je hebt een verbinding met Zapier en je kunt betalingen exporteren.

Prijzen van Paytium kun je hier vinden.


Gebruiksgemak

Ik vind basis van de plugin eenvoudig in het gebruik. Na het installeren klik je op de pagina het iDEAL icoontje in je werkbalk aan en je kiest een “voorgekookt” formulier. Dat ziet er dan wel erg spannend uit (html), maar het is niet moeilijk om in die code de bedragen terug te vinden. En dan kun je ze gewoon aanpassen naar je eigen bedragen.

Of je gaat naar de handleiding van Paytium en je kopieert daar de code. Ook heel makkelijk.

Maar wil je meer dan alleen een betaalformulier, dan vind ik het formulier iets minder eenvoudig in het gebruik. Maar iets minder eenvoudig betekent nadrukkelijk niet dat het te moeilijk is.


Automatische e-mails

Bijvoorbeeld: als je e-mails wilt versturen naar aanleiding van het versturen van een formulier, dan zet je eerst de e-mail klaar. Daarna moet je goed kijken welk id een e-mail heeft en een stukje code aan je formulier toevoegen.

[ paytium_emails id="9031, 9035" / ]

Je moet er gewoon even rustig voor gaan zitten en alles even op je gemak “uitvogelen”. En dat is de moeite waard, want deze plugin is heel erg betaalbaar en dat is ook niet onbelangrijk.

Juist als je geen complete webshop wilt omdat je maar een paar dingetjes verkoopt is het erg fijn als je geen kapitalen kwijt bent aan het regelen van de betalingen voor je producten of diensten.


Aanvullende informatie

Op de website van Paytium kun je een handleiding vinden met een heldere uitleg, voorbeelden, CSS om het uiterlijk van je formulier aan te passen en je vindt daar ook een blog.

En als de handleiding niet genoeg voor je is, dan kun je ook mij een uurtje inhuren en dan doen we het samen. En je kunt ook een dagdeel komen om een betaalde e-mailserie te maken met Paytium en Mailchimp. En dan maakt Paytium ook nog de facturen voor je.


Als je op zoek bent naar een plugin die betalingen mogelijk maakt op je WordPress website, lees dan verder op de website van Paytium. Ik vind Paytium een fijne plugin, daarom heb ik ‘m gekocht.


Plugins

Niet specifiek over deze plugin maar over plugins in het algemeen wil ik je een tip geven: check af en toe of de plugin nog wel wordt bijgehouden door de eigenaar. Dit is met name van belang als je gratis plugins gebruikt.

pijltje

Meer marketing

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

Helpt met marketing

Gecertificeerd Get Clients Now!™ facilitator, gecertificeerd Mailchimp expert en MailerLite expert, Yoast SEO gecertificeerd en je kunt ook nog met me lachen.

GET CLIENTS NOW!™ is een handelsmerk van Wings for Business LLC, en wordt onder licentie gebruikt. www.getclientsnow.com

Paytium betaalformulier was last modified: by
Paytium betaalformulier was last modified: by