Home » Blog » Marketing blog » Klein bedrijf runnen » Paytium betaalformulier
Paytium

Paytium betaalformulier

Geschatte leestijd: 5 minuten

Paytium betaalformulier

Paytium is een WordPress iDEAL plugin met een gratis en een betaalde versie. Het is een plugin van een jong bedrijf. Deze plugin kan meerdere dingen voor je kan doen. Het is een contactformulier en betaalformulier ineen en de betaalde versie kan ook facturen maken.

Je krijgt

  • een contactformulier
  • betalen met iDEAL
  • instromen in je MailChimp lijsten
  • eventueel automatische facturen

De plugin heeft drie erg sterke punten: de plugin is niet duur, hij kan naar aanleiding van een betaling een factuur sturen én je kunt support krijgen in het Nederlands.

Doordat deze plugin een alles-in-één plugin is heb je verder geen plugins voor formulieren meer nodig. Je kunt wel andere formulieren gebruiken, maar het hoeft niet.

Contact- en betaalformulier

Dit is een plugin die gemaakt is om betalingen te ontvangen, maar je kunt ‘m heel gemakkelijk gebruiken als contactformulier door de betaalfunctie uit te schakelen.

Als je Paytium wilt gebruiken om betalingen te ontvangen, dan heb je een account bij de betalingsprovider Mollie nodig. De plugin werkt niet met andere betalingsproviders.

Integraties

Mailchimp

En je kunt het formulier ook gebruiken als Mailchimp inschrijfformulier. Ook als je nieuwe abonnees wilt laten instromen in groepen.

Active Campaign

Ja, er is een integratie met Active Campaign en je kunt ook gelijk een tag toevoegen aan de adressen.

Mailpoet

En er is een integratie met Mailpoet.

Zapier

En je kunt Paytium integreren met Zapier.

Paytium: gratis en betaalde versies

Paytium heeft een gratis versie en 2 betaalde versies: een Plus en een Pro/Premium versie. Prijzen kun je hier vinden.

Je krijgt bij deze plugin eigenlijk alles wat je nodig hebt:

  • Betaalformulier met een koppeling met Mollie
  • Autoresponder om te reageren als iemand een bericht heeft verstuurd
  • Koppeling met Mailchimp

Neem je een duurdere versie dan kun je er ook facturen mee maken, je hebt een verbinding met Zapier en je kunt betalingen exporteren.

David de Boer

Meerdere Automations in MailerLite

Paytium is mijn WordPress plugin waarmee mensen betalingen op hun website kunnen ontvangen. De plugin kan steeds meer, en ik merkte dat mijn gebruikers dat niet altijd doorhadden. Daarom wilde ik ze graag gericht informeren over alle mogelijkheden, maar alleen als ze daar zelf interesse in hadden. Judith heeft voor mij een uitgebreid email marketing …

Meerdere Automations in MailerLite Lees meer »

Gebruiksgemak

Ik vind basis van de plugin eenvoudig in het gebruik. Na het installeren klik je op de pagina het iDEAL icoontje in je werkbalk aan en je kiest een “voorgekookt” formulier. Dat ziet er dan wel erg spannend uit (html), maar het is niet moeilijk om in die code de bedragen terug te vinden. En dan kun je ze gewoon aanpassen naar je eigen bedragen.

Of je gaat naar de handleiding van Paytium en je kopieert daar de code. Ook heel makkelijk.

Maar wil je meer dan alleen een betaalformulier, dan vind ik het formulier iets minder eenvoudig in het gebruik. Maar iets minder eenvoudig betekent nadrukkelijk niet dat het te moeilijk is.

Automatische e-mails

Bijvoorbeeld: als je e-mails wilt versturen naar aanleiding van het versturen van een formulier, dan zet je eerst de e-mail klaar. Daarna moet je goed kijken welk id een e-mail heeft en een stukje code aan je formulier toevoegen.

[ paytium_emails id="9031, 9035" / ]

Je moet er gewoon even rustig voor gaan zitten en alles even op je gemak “uitvogelen”. En dat is de moeite waard, want deze plugin is heel erg betaalbaar en dat is ook niet onbelangrijk.

Juist als je geen complete webshop wilt omdat je maar een paar dingetjes verkoopt is het erg fijn als je geen kapitalen kwijt bent aan het regelen van de betalingen voor je producten of diensten.

Handleiding voor Paytium

Op de website van Paytium kun je een handleiding vinden met een heldere uitleg, voorbeelden, CSS om het uiterlijk van je formulier aan te passen en je vindt daar ook een blog.

Toegespitste uitleg

En het is ook een goed idee om je in te schrijven voor de nieuwsbrief van Paytium want dat is helemaal geen nieuwsbrief. Ik heb de e-mails van Paytium mogen maken en daar heb ik een ingenieuze wizard op gezet. Hierdoor kun je aanklikken waar je Paytium voor wilt gaan gebruiken en dan krijg je automatisch een paar e-mails waarin haarfijn staat hoe je dat doet.

Website van Paytium

Als je op zoek bent naar een plugin die betalingen mogelijk maakt op je WordPress website, lees dan verder op de website van Paytium. Ik vind Paytium een fijne plugin, daarom heb ik ‘m gekocht.

Voorbeeld van een Paytium formulier

Hieronder zie je een formulier van Paytium, dan kun je even kijken of je dit wel op je website wilt hebben. Ik heb er ook een automatische factuur aan gehangen. Dan kun je even zien door welk proces je klanten gaan als je deze plugin aanschaft. Overigens: aanschaffen doe je niet bij mij en ik krijg er een ook geen affiatevergoeding voor.

Ik heb de e-mailserie voor Paytium gemaakt en ik vind het een plugin die voor sommige mensen interessant is, daarom heb ik er over geschreven.

Totaal: € -

Paytium is een mooie plugin voor dienstverleners. Als je behoefte hebt aan een betaalformulier voor een paar producten dan kan ik je dit formulier aanraden.

En wist je dat er ook een marketing methode is die speciaal voor dienstverleners is? Tools en methoden gebruiken die echt speciaal voor jouw beroepsgroep zijn doet natuurlijk meer voor je dan allerlei algemene oplossingen gebruiken.

Online marketing is natuurlijk niet hetzelfde als af en toe iets op social posten. In deze download leg ik je uit hoe online marketing werkt.

En dan weet je ook waarom jouw online marketing niet werkt en daar kun je dan iets aan doen.

Gepubliceerd op: 29-4-2018
Voor het laatst bijgewerkt op: 13-10-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Scroll naar boven