PerfectViewCRM en MailChimp

Ik werkte voor mijn bedrijf met PerfectViewCRM en terwijl ik daarmee aan het werk was zag ik ineens een paar vage logo’s staan, o.a. van MailChimp. Dat vond ik natuurlijk interessant: daar moest ik meer over weten …

Integrations

Ik heb daarom gezocht bij de Integrations maar: niets over PerfectViewCRM. Dat maakte het natuurlijk nog interessanter :)

Dus ik heb navraag gedaan bij PerfectViewCRM. En ja: er is een integratie met MailChimp.

PerfectViewCRM

Koppelen is niet verschrikkelijk moeilijk. Je moet wel weten hoe het moet want als je dit “op je gevoel” wilt doen gaat het zeker niet lukken.

Gelukkig hebben de mensen bij PerfectViewCRM dit ook beseft: ze hebben een slider gemaakt waarin je stap voor stap precies kunt zien hoe je de koppeling tussen MailChimp en PerfectViewCRM kunt maken.

Die uitleg kan ik niet verbeteren, dus ik geef je een link naar de slider waar de uitleg staat.

Voor wie

Deze integratie is goed te gebruiken als:

  • je werkt met PerfectViewCRM
  • en een lijst zonder groepen gebruikt

Voor wie niet

Deze integratie is niet optimaal geschikt als je een mailinglijst met groepen gebruikt. Ook niet als je nieuwsbrieven wilt versturen waar je een indeling in groepen voor nodig hebt.

Op PerfectViewCRM kun je de groepen die je op MailChimp hebt staan wel als kenmerken neerzetten, maar als je gaat importeren zie je alleen de lijst, zonder de groepen.

Als je geavanceerde nieuwsbrieven wilt versturen of mensen via de functie groepen wilt kunnen benaderen is deze integratie daarom m.i. niet de beste oplossing. Maar als je een eenvoudige lijst gebruikt en eenvoudige nieuwsbrieven wilt versturen kan deze integratie handig zijn.

Wat levert het op?

Als je op PerfectView aangeeft dat je een nieuwsbrief wilt versturen en de adressen naar MailChimp exporteert, dan staat er een gewone nieuwsbrief (geen A/B-split) voor je klaar bij de Campaigns.

Let op: als je deze nieuwsbrief aanklikt kom je direct uit op de pagina Confirm (!) terwijl er nog geen nieuwsbrief gemaakt is.

Je winst ligt daar natuurlijk niet in, maar kan handig zijn dat je de adressen niet op twee verschillende platforms hoeft in te voeren.

MailChimp

Als je problemen hebt met MailChimp en hulp zou kunnen gebruiken, weet dan dat ik een erkende MailChimp expert ben. Hier vind je een artikel waarin ik je alles over MailChimp vertel.

checklist voor nieuwsbrieven

Checklist voor Mailchimp nieuwsbrieven

Een checklist waardoor het maken van je nieuwsbrieven veel gemakkelijker gaat en je er zeker van kunt zijn dat je niets vergeet voor je op de verzendknop klikt.

In deze checklist noem ik de punten die je beslist moet controleren. En sommige van deze punten zouden wel eens nieuw voor je kunnen zijn.

Je kunt deze checklist hier gratis ophalen.

mailchimp logo

PerfectViewCRM en MailChimp was last modified: by
PerfectViewCRM en MailChimp was last modified: by