Personalisatie kan indruk maken

Bijgewerkt op 26 september 2023

Personalisatie kan indruk maken

Personalisatie van je nieuwsbrieven kan indruk maken. Vroeger maakte het al indruk als je de voornaam boven een nieuwsbrief zette, maar dat zijn mensen gewend. Maar op dezelfde manier kun je ook andere persoonlijke zaken in een nieuwsbrief verwerken.

Kijk bijvoorbeeld eens naar deze nieuwsbrief van onze dierenarts waarin de namen van de huisdieren naadloos verwerkt zijn.

Personalisatie kan indruk maken

Ik ben echt wel iets gewend als het om personalisatie gaat, maar ik veerde helemaal op toen ik de namen van onze dieren in deze nieuwsbrief zag staan.

Hoe doe je dit

Als je dit na wilt maken, dan moet je

  • of aparte nieuwsbrieven sturen op basis van interessegroepen (katten, honden, reptielen, cursisten, doe maar iets).
  • of gebruikt dynamische content op basis van interessegroepen
  • en je maakt een scheiding m.b.t. enkelvoud en meervoud, want anders lopen je zinnen niet goed.

Dan maak je een textfield aan. Vervolgens ga je een bestand uploaden waardoor je de namen van de huisdieren (of vroegere aankopen of wat dan ook) opneemt in dit veld. Daarna zet je die merge tag op relevante plaatsen in je nieuwsbrief. Vreselijk leuk voor je lezers!

Personalisatie opvallend gebruiken

We weten ook allemaal dat het een goed idee is om af en toe de voornaam van je lezer in de onderwerpregel te zetten. Dat verhoogt de open rate. Maar alles went, ook dat. En dan hangt het ervan af hoe je het doet. Wat denk je dat deze onderwerpregel gedaan heeft?

Deze kreeg ik van het Dagblad van het Noorden en ik verzeker je dat als je je eigen naam op deze manier ziet staan, dan open je. Want je wilt het weten. Hier zat een aanbieding in die ik natuurlijk beslist moest lezen.

Hoe doe je dit

Als je dit net zo na wilt maken, dan heb je achternamen nodig. Je zet dan de merge tag van de achternaam in de onderwerpregel. Denk eraan dat als je de achternamen op deze manier wilt gebruiken, het allemaal makkelijker is als je eventuele tussenvoegsels opneemt in het veld van de achternaam. Dat is hier niet gebeurd. Mij stoort het niet, maar als het jouw klanten wel zou storen, neem de tussenvoegsels dan op in hetzelfde veld.

AVG

Je moet natuurlijk wel een beetje oppassen met welke persoonlijke gegevens je gaat importeren. Hoe meer persoonlijke gegevens je importeert, hoe groter de schade is als je account ooit gehackt wordt (Maak een PIA).

Daarom vind ik bovenstaande voorbeelden zo mooi. Hier is gewoon gewerkt met wat ze al hadden en daar is niets aan toegevoegd. De dierenarts had de namen van mijn huisdieren al. En het Dagblad van het Noorden had mijn achternaam al.

Personalisatie kan indruk maken

Personalisatie kan indruk maken. Daarom zou je je moeten laten inspireren door goed gepersonaliseerde nieuwsbrieven. Bewaar ze ergens in een mapje, want dit zijn voorbeelden van wat je kunt doen met personalisatie.

mailchimp tips

Plan voor een e-mail

Gratis plan voor een e-mail zodat je niet meer hoeft te hopen dat je e-mail iets voor je doet: je gaat dit regisseren!

Over de auteur

Scroll naar boven