persoonlijke contacten op linkedin

Persoonlijke contacten op LinkedIn

Geschatte leestijd: 3 minuten

Persoonlijke contacten op LinkedIn

Op LinkedIn kun je een enorm zakelijk netwerk opbouwen. Maar wat nou zo jammer is, is dat de meeste mensen niet verder gaan dan iets te publiceren voor dat netwerk. Maar persoonlijke contacten op doen gewoon veel meer voor je dan publicaties. Daarom: creëer persoonlijke contacten op LinkedIn. En dat kan heel gemakkelijk op LinkedIn.

Persoonlijke contacten op LinkedIn

Netwerk creëren

Op ieder profiel op LinkedIn kun je leuke verhalen lezen over wat iemand doet. Maar wat kan die persoon betekenen voor jouw doelgroep? Werkt je contact misschien voor dezelfde doelgroep als jij, maar doet hij of zij iets heel anders?

Dat kun je vragen. Vraag gewoon eens: wat doe je precies en voor wie doe je dat. Vraag eens “welke problemen los je op, wie zijn je klanten en wie kan ik naar je verwijzen?”.

En dan heb je nog niets over jezelf verteld. Je hebt alleen maar gevraagd wie je naar de ander kan verwijzen. Maar reken maar dat je dan de aandacht van die ander trekt en dat die ander je ziet staan.

Want ken jij iemand die het niet fijn vindt als een relatie zich ontpopt tot ambassadeur en klanten gaat sturen?

Tanja Cavaljé

Een geniaal marketingsysteem

Get Cliënts Now is een geniaal marketingsysteem. Het is een mooie aanvulling op mijn kennis en ook goed toepasbaar voor mijn opdrachtgevers. Het leert je duidelijke keuzes te maken, die bij je bedrijf passen. Het levert tijd op door de structurele en planmatige aanpak. Bovendien levert GCN je ontzettend veel persoonlijke inzichten. En natuurlijk zorgt …

Een geniaal marketingsysteem Lees verder »

Persoonlijke contacten op LinkedIn

Als je mensen uitnodigt

Als je mensen uitnodigt om een connectie te maken, zorg dan ook dat je altijd een persoonlijk berichtje meestuurt.

Je kansen dat mensen je uitnodiging accepteren stijgen exponentieel door een persoonlijk bericht. Let hier dus op en laat dat standaard bericht voor wat het is. Je vindt het zelf toch ook niet boeiend als mensen je een standaard uitnodiging sturen?

En ditzelfde geldt natuurlijk als mensen je via LinkedIn een berichtje sturen. Negeer dat niet, maar reageer er op.

Persoonlijke contacten op LinkedIn

Kies iemand uit je netwerk

Kies eens iemand uit je netwerk, bekijk zijn of haar profiel goed en vraag dóór en stel met name vragen over wat die persoon voor jouw doelgroep kan betekenen. Kijk eens of je mensen kunt vinden die andere diensten dan jij biedt leveren aan dezelfde doelgroep.

En als je dan echt klanten gaat doorverwijzen, vertrouw er dan maar op dat je dat op de één of andere manier terugkrijgt.

Wil je persoonlijk contact met mij op LinkedIn? Leuk, doen!

Ondertussen kun je hier nog meer lezen over LinkedIn want daar valt best iets over te vertellen.

Marketing voor diensten

Ik stuur regelmatig tips rond over dienstenmarketing. Hier kun je je inschrijven en dan krijg je als eerste 5 makkelijk toepasbare tips om meer klanten te krijgen.

Persoonlijke contacten op LinkedIn: met dank aan OpenClipart-Vectors voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Gepubliceerd op: 8-9-2019
Voor het laatst bijgewerkt op: 22-4-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?