Persoonlijke gegevens verwijderen

persoonlijke gegevens verwijderen uit wordpress

Persoonlijke gegevens verwijderen uit WordPress. Dat moet je soms doen, want volgens de AVG hebben mensen het recht om vergeten te worden. Als mensen dat willen, dan moet je al hun gegevens verwijderen tenzij er een wettelijke verplichting is om die gegevens nog een poosje te bewaren.


Persoonlijke gegevens verwijderen uit WordPress

Ook mensen die een account op je website hebben aangemaakt kunnen van je vragen om vergeten te worden. En dan moet je alles verwijderen.

Als je gevraagd wordt om persoonlijke gegevens te verwijderen doe je als volgt:

  • ga in de zijbalk naar het menu  Hulpmiddelen
  • en kies voor persoonlijke gegevens wissen
  • vul het e-mailadres van de aanvrager in, de aanvrager krijgt dan een e-mail waarin WordPress vraagt om bevestiging

De aanvrager komt vervolgens op een bedankpagina van WordPress.

persoonlijke gegevens verwijderen wordpress bedankpagina

Jij krijgt een e-mail waarin staat dat het verzoek bevestigd is.

Onder hulpmiddelen – persoonlijke gegevens wissen zie je nu staan:

  • Aanvrager: e-mailadres van de aanvrager
  • Status: bevestigd (en wanneer de aanvraag bevestigd is)
  • Aangevraagd: hier staat niet wanneer de verwijdering is aangevraagd, maar wanneer jij de e-mail met het bevestigingsverzoek verstuurd hebt
  • Vervolgstappen: een knop waarmee je de persoonlijke gegevens kunt wissen.

Klik op de knop en verwijder alle persoonlijke gegevens van deze gebruiker. Er blijft echter wel iets bewaard: het e-mailadres van de aanvrager, wanneer de verwijdering is aangevraagd en wanneer de aanvraag bevestigd is.


Gebruikers

Als je nu bij de gebruikers van je website kijkt dan zie je dat de gebruiker er nog steeds staat. Dat lijkt me niet helemaal logisch.

Verwijder daarom nu de gebruiker. WordPress vraagt dan wat er gebeuren moet met de artikelen die de gebruiker gepubliceerd heeft. Als iemand geen artikelen heeft is dat geen probleem natuurlijk, maar als iemand wel artikelen heeft gepubliceerd dan staan die artikelen er nog gewoon. Dus dat moet je even overleggen.

Kies of je de content moet koppelen aan een andere gebruiker of dat je alle inhoud moet verwijderen. Daarna is de gebruiker weg. Maar het feit dat de verwijdering is aangevraagd blijft staan onder hulpmiddelen – persoonlijke gegevens wissen. Je kunt deze melding inclusief het e-mailadres daarna verwijderen via de Acties.


Waarom zo ingewikkeld?

Je vraagt je nu misschien af waarom dit allemaal zo ingewikkeld moet. Waarom zou  je de gebruiker niet gewoon rechtstreeks verwijderen?

Om dit te begrijpen moet je je realiseren dat er heel veel plugins zijn die ook data verzamelen. En als je de gebruiker rechtstreeks zou verwijderen dan blijven die data allemaal staan. Door het op deze manier te doen verwijder je alles van die gebruiker.

Er is ook zoiets als het recht op data portabiliteit. Hier kun je lezen hoe je persoonlijke gegevens kunt exporteren uit WordPress.


Klanten werven

Get clients now facilitator

Klanten krijgen lijkt heel moeilijk. Maar het is makkelijker dan je nu denkt.

Er zijn een paar dingen die je ervoor moet doen. En die moet je consequent doen.

Schrijf je hier in en leer wat je moet doen.


Je bent hier: Home » WordPress » Persoonlijke gegevens verwijderen

GET CLIENTS NOW!™ is een handelsmerk van Wings for Business LLC, en wordt onder licentie gebruikt. www.getclientsnow.com


Persoonlijke gegevens verwijderen was last modified: by

Met dank aan OpenClipart-Vectors voor het materiaal in de uitgelichte afbeelding.

Persoonlijke gegevens verwijderen was last modified: by