Pinterest zakelijk gebruiken

Pinterest zakelijk gebruiken

Pinterest zakelijk gebruiken: een aantal praktische zaken om in het oog te houden als je gaat pinnen op Pinterest. Op deze praktische zaken ga ik in dit artikel in. 


Pinterest zakelijk gebruiken

Als je Pinterest voor je bedrijf wilt gebruiken dan is het een goed idee om je persoonlijke profiel om te zetten in een zakelijk account omdat je dan statistieken krijgt. En om te kunnen adverteren op Pinterest heb je ook een zakelijk account nodig.


Website verifiëren

Je kunt je website koppelen aan Pinterest zodat mensen direct vanaf je profiel op Pinterest naar je website kunnen gaan. Hiervoor moet je eerst aantonen dat je website echt van jou is.


Metatag op Pinterest ophalen

Je begint met in te loggen op Pinterest. Rechtsboven zie je een paar puntjes staan die je aan kunt klikken en dan open je een menu. Kies hier voor Instellingen.

Nu scrol je een stukje naar beneden tot het hoofdstukje Claimen. Hier volg je de stappen. Je krijgt een metatag te zien die je op je website moet invullen.


Verificatie voltooien

Dan ga je weer naar Pinterest en je klikt op Verificatie voltooien. Als je daarna naar je pagina op Pinterest kijkt zie je je website bovenaan netjes staan met een vinkje erachter. Je website verifiëren op Pinterest is dus eigenlijk vrij simpel als je een WordPress website hebt.


Pinterest zakelijk: meerdere websites verifiëren

Als je bovenstaande procesbeschrijving ziet, zou je denken dat je meerdere websites zou kunnen verifiëren op Pinterest. Het lijkt mogelijk om dezelfde metatag op meerdere websites in te vullen en dat kun je aan de kant van je websites ook gerust doen, maar Pinterest doet daar niet aan mee.

Per account op Pinterest kun je één website verifiëren.


Als je geen invulvakje hebt

Als je geen invulvakje hebt, moet je de metatag invullen in de head van je website. Er is een ook een plugin waar je dit mee kunt regelen: Insert Headers & Footers.


Wat niet kan

Je kunt dit niet met iedere website doen. Als je website op een subdomein staat kan het niet. De URL  van je website ziet er dan zo uit:

[www.domeinnaam/jouwnaam]

Als dit met jouw website het geval is, zoek dan niet verder want het gaat dan niet lukken.


Inspiratie voor pins

Als je Pinterest in zet voor je marketing moet je regelmatig nieuwe pins publiceren en dat kan best lastig zijn. Kijk voor inspiratie eens op repinned.net. Hier kun je zien welke pins populair zijn en hoe die pins er dus ongeveer uitzien.


Trends per branche

Je kunt er ook trends zien en je kunt kijken wat er zoal in jouw branche gepind wordt. Kijk hier eens naar de populairste pins in jouw branche

Zo kun je op repinned.net meer branches vinden die je niet direct in het menu ziet staan, klik even op more aan de rechterkant van de pagina.

Als je Pinterest gebruikt voor je marketing, kijk hier dan regelmatig, want hier vind je de pins die in je eigen branche het vaakst gedeeld zijn. Hier kun je dus van leren.


Waar je verder aan moet denken

  • Zorg voor móóie, inspirerende pins
  • Niet te veel promoten, promotionele pins worden zelden gedeeld
  • Informatief: infographics en andere informatieve pins worden veel gedeeld
pinterest volgen

Voor wie

Van belang is echter niet alleen wat anderen doen en wat anderen daarmee bereiken, minstens zo belangrijk is het dat jijzelf helder hebt voor wie je die pins maakt.

Denk hierbij niet alleen aan geslacht, maar ook aan leeftijd, levensfase, beroep, interesses e.d. en denk vooral niet dat jouw pins voor iedereen zijn, want smaken verschillen en als je voor iedereen werkt dan werk je voor niemand.

Lees direct verder: Social media inzetten, maar hoe?

Gratis meenemen

GET CLIENTS NOW!™ is een handelsmerk van Wings for Business LLC, en wordt onder licentie gebruikt. www.getclientsnow.com

Pinterest zakelijk gebruiken was last modified: by

Pinterest zakelijk: met dank aan Canva voor het materiaal in de kopafbeelding.

Pinterest zakelijk gebruiken was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.