Plain text in mailerlite

Plain text in MailerLite

Geschatte leestijd: 3 minuten

Plain text in Mailerlite

Een plain text nieuwsbrief ziet er gewoonlijk niet uit. Het is echt een draak van een ding. Zo lelijk dat je ‘m niet mee wilt wilt sturen. Verwar ‘m vooral niet met een rich text nieuwsbrief, want die doen het vaak goed. Dat is geen draak van een ding, dat is een e-mail die er bijna uitziet als een gewone e-mail. En dat is een heel ander verhaal natuurlijk.

Maar die plain text nieuwsbrief is dus gewoonlijk een draak van een ding: je verstuurt ‘m liever niet en je wilt ‘m eigenlijk ook niet ontvangen.

De elegante plain text oplossing van MailerLite

MailerLite heeft een elegante oplossing bedacht voor dit lelijke maar noodzakelijk ding. MailerLite genereert altijd een plain text nieuwsbrief en die ziet er niet lelijk uit.

Plain text in MailerLite

Zo eenvoudig kan het zijn.

mailerlite hulp

Wil je deze plain text aanpassen?

Je kunt de plattetekst nieuwsbrief die bij jouw mooi opgemaakte nieuwsbrief hoort vinden op de pagina Review and Confirm. Zoek niet naar die pagina want dan vind je ‘m niet. Je komt er vanzelf als je een nieuwsbrief maakt.

Het is de pagina waar je de nieuwsbrief controleert voor je ‘m verstuurt. Daar zie je o.a. staan: Content met een klein plaatje van je nieuwsbrief erbij.

review en test

Hier zie je een linkje staan: Preview. Daarmee kun je je plain text nieuwsbrief bekijken. En er staat een linkje Edit. Als je Edit aanklikt kun je de tekst aanpassen.

Als je de tekst wilt aanpassen, let er dan op dat je de custom fields laat staan:

  • {$url} wordt een link naar de online versie van je nieuwsbrief en daar gaat het nou net om.
  • {$unsubscribe} is de afmeldlink en die is wettelijk verplicht. En die wil je er ook graag in hebben, want anders krijg je een spammelding van iemand die zich niet af kan melden.

MailerLite op maat

MailerLite is een heerlijk platform met prachtige functionaliteiten. Juist voor dienstverleners vind ik het een geweldig platform. Ik kan je er ook hulp bij bieden in de vorm van een uurtje MailerLite op maat. Of lees gewoon verder in de handleiding voor MailerLite.

Ik ben een erkende MailerLite expert en ik kan je helpen met Mailerlite.

Judith de Vries

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Mailchimp expert

MailerLite expert

en ook nog goed in SEO

Plain text in MailerLite: met dank aan Peggy en Marco Lachmann-Anke voor het mannetje in de uitgelichte afbeelding.

Gepubliceerd op: 11-10-2019
Voor het laatst bijgewerkt op: 29-10-2021

Categorieën en tags bij dit bericht